Υπηρεσίες στο αεροδρόμιο Σαγκάη

Σαγκάη

Μάθετε ποιες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες στο Αεροδρόμιο Shanghai Pudong. Πού είναι το καλύτερο μέρος για να φάτε και πού να ψωνίσετε;

Κάντε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Pudong

Διαδίκτυο και wi-fi

Η χρήση του Wi-Fi είναι δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό. Επιλέξτε το δίκτυο "AirportPVG-Free-WiFi".

Θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με έναν κωδικό που θα λάβετε μέσω γραπτού μηνύματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να εισάγετε έναν πραγματικό αριθμό τηλεφώνου κατά τη σύνδεση. Τα sms θα φτάσουν επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα σε έναν ξένο αριθμό τηλεφώνου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε τον κωδικό από τα αυτοματοποιημένα περίπτερα που βρίσκονται σε όλο το αεροδρόμιο, όπου πρέπει να σαρώσετε το διαβατήριό σας.

Μην μπείτε στον κόπο να αγοράσετε μια φυσική κάρτα sim κατά την άφιξη. Αποκτήστε μια κινεζική e-sim δεδομένων γρήγορα και εύκολα στο διαδίκτυο airalo.com.

Αποθήκευση αποσκευών

Μπορείτε να βρείτε εγκαταστάσεις φύλαξης αποσκευών σε συνολικά 4 σημεία. Όλα τα υποκαταστήματα είναι ανοιχτά από τις 6:00-24:00 και οι τιμές είναι ίδιες για όλα τα υποκαταστήματα.

Ανάλογα με το μέγεθος των αποσκευών σας, μπορείτε να πληρώσετε για αποθήκευση έως 24 ώρες μεταξύ 25 cny και 45 cny.

  • Αεροσταθμός 1 - Προθάλαμος αναχωρήσεων μεταξύ των θυρών εισόδου 4 και 5
  • Αεροσταθμός 1 - Αίθουσα αφίξεων εσωτερικού μεταξύ της πόρτας 7
  • Αεροσταθμός 2 - αίθουσα αναχωρήσεων κοντά στα γκισέ check-in "Α"
  • Αεροσταθμός 2 - αίθουσα διεθνών αφίξεων κοντά στην πόρτα check-in 2Α

ΑΤΜ και ανταλλακτήρια συναλλάγματος

Υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια συναλλάγματος στο αεροδρόμιο, αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι πολύ καλές.

Πολύ καλύτερη είναι η ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ της Bank of China, τα οποία επιτρέπουν τη δωρεάν ανάληψη χρημάτων με τις περισσότερες ξένες κάρτες (όπως η Revolut). Τα ΑΤΜ βρίσκονται σε πολλά σημεία γύρω από το αεροδρόμιο.

Καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Τόσο ο τερματικός σταθμός 1 όσο και ο τερματικός σταθμός 2 διαθέτουν μεγάλο αριθμό καταστημάτων που πωλούν πολυτελή είδη μόδας, κοσμήματα, ρολόγια ή ταξιδιωτικό εξοπλισμό.

Υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα duty free.

Τα περισσότερα καταστήματα βρίσκονται μετά το σημείο ελέγχου ασφαλείας και στους δύο τερματικούς σταθμούς. Τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοιχτά κατά τις ώρες όλων των αναχωρήσεων.

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν επίσης πολλά μίνι μάρκετ με σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας:

  • Family Mart - Αεροσταθμός 2, μετά τον έλεγχο ασφαλείας, στις πύλες αναχωρήσεων C50/C57, ανοιχτά ανάλογα με το τρέχον πρόγραμμα πτήσεων
  • Family Mart - Αεροσταθμός 2, μετά τον έλεγχο ασφαλείας, στις πύλες αναχωρήσεων C91/C98, ανοιχτά σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα πτήσεων
  • Family Mart - Αεροσταθμός 2, κοινόχρηστος χώρος, αφίξεις, ανοιχτό 4:00-2:00
  • 7Eleven - Αεροσταθμός 1, μετά τον έλεγχο ασφαλείας, στην πύλη αναχώρησης C1, ανοιχτά σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα πτήσεων
  • Lawson - Αεροσταθμός 1, δημόσιος χώρος, αφίξεις, ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο

Ανατρέξτε στον ιστότοπο του αεροδρομίου για έναν κατάλογο όλων των επιλογών για ψώνια: shanghaiairport.com

Επιλογές φαγητού

Το αεροδρόμιο της Σαγκάης εξυπηρετείται καλά από τοπικά εστιατόρια και διεθνή καταστήματα γρήγορου φαγητού, όπως τα Starbucks, Subway, Costa Coffee και Burger King.

Υπάρχουν περισσότερες επιλογές μετά τον έλεγχο ασφαλείας, αλλά δεν θα βρείτε πολλά εστιατόρια ειδικά στο διεθνές τμήμα και μόνο ελάχιστα υποκαταστήματα παραμένουν ανοιχτά τη νύχτα.

Τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Κατάλογο όλων των εστιατορίων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του αεροδρομίου: shanghaiairport.com

Πόσιμο νερό

Σε όλους τους αεροσταθμούς υπάρχουν διανομείς κρύου και ζεστού πόσιμου νερού μετά τον έλεγχο ασφαλείας.

Μπορείτε να γεμίσετε δωρεάν το δικό σας μπουκάλι, το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε χωρίς προβλήματα μέσω του ελέγχου ασφαλείας.

Ντουζιέρες

Στο αεροδρόμιο Pudong δεν υπάρχουν δημόσιες ντουζιέρες, ενώ συνήθως δεν θα βρείτε ντουζιέρες ούτε στις αίθουσες αναμονής premium.

Αποδυτήρια

Στις αίθουσες με τις ζώνες παραλαβής αποσκευών και στους δύο αεροσταθμούς, θα βρείτε χώρους αφιερωμένους στην αλλαγή ρούχων μετά από μια μακρά πτήση.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη 24 ώρες το 24ωρο.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.