Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πούντα Κάνα

Πούντα Κάνα

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες πηγαίνουν στην Πούντα Κάνα με ένα ταξιδιωτικό γραφείο, όπου έχουν προκαθορισμένη μεταφορά στο ξενοδοχείο ως μέρος της ξενάγησης. Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταξί, δημόσιες συγκοινωνίες ή απλά να νοικιάσουν αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο.

Μεταφορά από ταξιδιωτικό γραφείο

Αφού περάσετε από τον έλεγχο μετανάστευσης, αναζητήστε τον εκπρόσωπό σας με το σήμα του ταξιδιωτικού σας γραφείου, ο οποίος θα σας μεταφέρει σε ένα λεωφορείο απευθείας στο θέρετρό σας.

Εάν δεν υπάρχει εκπρόσωπος, απλώς ακολουθήστε πάντα τη μύτη σας και περπατήστε μέσα από το λόμπι μέχρι να φτάσετε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης, όπου θα δείτε ένα μικρό περίπτερο στο βάθος με πολλά λογότυπα και σημαίες ταξιδιωτικών γραφείων. Εδώ θα σας περιμένει ένας αντιπρόσωπος.

Ταξί, Uber

Τα ταξί είναι η πιο συνηθισμένη μορφή μεταφοράς. Κατά την άφιξή σας, υπάρχει ένα μόνο περίπτερο στο χώρο αφίξεων της αίθουσας με την επιγραφή "Ταξί", όπου μπορείτε να παραγγείλετε ταξί σε προκαθορισμένη τιμή.

Σας συνιστούμε να κανονίσετε το ταξί σας από το γκισέ, όπου μπορείτε τουλάχιστον να είστε σίγουροι ότι ταξιδεύετε με αδειούχο οδηγό ταξί. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να μπείτε σε ένα αυτοκίνητο με κάποιον που προσποιείται ότι είναι οδηγός ταξί και να καταλήξετε να πληρώσετε πολλαπλάσια του κανονικού ναύλου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε τουλάχιστον να τηρήσετε τις τιμές που αναγράφονται μετά την έξοδό σας από την αίθουσα του αεροδρομίου.

Τα κανονικά ταξί μπορούν πάντα να πληρώνονται μόνο με μετρητά.

Τα καλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα - Πούντα Κάνα

Μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Uber για κινητά, η οποία λειτουργεί αξιόπιστα στην Πούντα Κάνα. Οι μέσες τιμές από/προς το αεροδρόμιο έχουν ως εξής:

  • Playa Bávaro - 1 300 DOP
  • Uvero Alto - 2 000 DOP
  • Cabeza de Toro - 1 000 DOP
  • Cap Cana - 900 DOP
  • Bayahíbe - 3 800 DOP

Προκαθορισμένη μεταφορά

Μια πολύ δημοφιλής επιλογή είναι να κανονίσετε εκ των προτέρων μεταφορά από το αεροδρόμιο.

Τα γκισέ των μεταφορικών εταιρειών βρίσκονται ακόμα στην αίθουσα αφίξεων, οπότε δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να εκτεθείτε σε προσφορές από οδηγούς ταξί.

Αν μένετε σε ένα μεγάλο θέρετρο, το ξενοδοχείο συχνά προσφέρει τη δική του υπηρεσία μεταφοράς.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές εταιρείες. Γενικά, η φθηνότερη μεταφορά παρέχεται από την Diamond Transfers.

Οι τιμές αναφέρονται για ένα πλήρες φορτηγάκι με χωρητικότητα έως 5 άτομα.

  • Playa Bávaro - 35 usd
  • Uvero Alto - 60 usd
  • Cap Cana - 30 usd
  • Bayahíbe - 90 usd

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν ταξιδεύετε μόνοι σας στη Δομινικανή Δημοκρατία, η καλύτερη επιλογή σας είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Οι τιμές για μια εβδομάδα στην υψηλή περίοδο ξεκινούν από 370 usd. Σας συνιστούμε να αποφύγετε την Goldcar.

Συγκρίνετε τιμές - κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο PUJ

Δημόσιες συγκοινωνίες

Τα τακτικά δρομολόγια λεωφορείων στην Πούντα Κάνα δεν λειτουργούν όπως στις ανεπτυγμένες πόλεις της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες παρέχονται από μεγάλα φορτηγάκια για περίπου 20 έως 35 άτομα που ονομάζονται guaguas.

Ο σταθμός των "guaguas" δεν βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό, αλλά στον κεντρικό δρόμο "Blvd. Turístico del Este" (τοποθεσία στο Google Maps).

Τα "guaguas" εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο μέχρι την Cruce de Verón, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε άλλες γραμμές προς την Playa Bávaro. Η διαδρομή μέχρι την Cruce de Verón διαρκεί περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια μέχρι την Playa Bávaro άλλα 35 λεπτά.

Στα λεωφορεία δεν αναγράφεται ο αριθμός της γραμμής, ρωτήστε πάντα τον οδηγό για ποιον προορισμό πηγαίνει.

Πληρώστε το εισιτήριό σας μέσα στο λεωφορείο (μόνο μετρητά) στον ελεγκτή, ο οποίος θα σας βρει ο ίδιος. Το εισιτήριο από το αεροδρόμιο μέχρι το Cruce de Verón είναι 100 ντοπ. Περαιτέρω προς την Playa Bávaro πληρώνετε άλλα 150 ντοπ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.