Πούντα Κάνα
Αεροδρόμιο Punta Cana

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Πούντα Κάνα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πούντα Κάνα

Krystof Hajek ενημερωμένο 26. 12. 2023

Εάν ταξιδεύετε στην Πούντα Κάνα με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα στο πλαίσιο μιας πλήρους ξενάγησης, θα σας περιμένει στο αεροδρόμιο μια προκαθορισμένη μεταφορά στο ξενοδοχείο σας.

Αφού περάσετε από τον έλεγχο μετανάστευσης, θα βρείτε τον εκπρόσωπό σας με το σήμα του ταξιδιωτικού σας πράκτορα, ο οποίος θα σας μεταφέρει στο λεωφορείο απευθείας στο θέρετρό σας.

Καλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα - Πούντα Κάνα

Στους μεμονωμένους ταξιδιώτες προσφέρονται διάφορες επιλογές για τη μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο.

Ταξί, Uber

Τα ταξί είναι η πιο συνηθισμένη μορφή μεταφοράς. Κατά την άφιξή σας, θα βρεθείτε σε ένα χαοτικό περιβάλλον με πολλούς οδηγούς ταξί και σημειωμένους πάγκους "Ταξί".

Συνιστούμε να κανονίσετε ένα ταξί στα γκισέ, όπου μπορείτε τουλάχιστον να είστε σίγουροι ότι ταξιδεύετε με αδειούχο οδηγό ταξί. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να μπείτε σε αυτοκίνητο με κάποιον που προσποιείται ότι είναι οδηγός ταξί και να καταλήξετε να πληρώσετε πολλαπλάσιο του κανονικού ναύλου.

Τα κανονικά ταξί μπορούν πάντα να πληρώνονται μόνο με μετρητά.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Uber για κινητά, η οποία λειτουργεί αξιόπιστα στην Πούντα Κάνα. Οι μέσες τιμές από/προς το αεροδρόμιο έχουν ως εξής:

  • Playa Bávaro - 1 300 DOP
  • Uvero Alto - 2 .000 DOP
  • Cabeza de Toro - 1 000 DOP
  • Cap Cana - 900 DOP
  • Bayahíbe - 3 800 DOP

Προκαθορισμένη μεταφορά

Μια πολύ δημοφιλής επιλογή είναι να κανονίσετε εκ των προτέρων μεταφορά από το αεροδρόμιο.

Τα γκισέ των μεταφορικών εταιρειών βρίσκονται ακόμα στην αίθουσα αφίξεων, οπότε δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να εκτεθείτε σε προσφορές από οδηγούς ταξί.

Αν μένετε σε ένα μεγάλο θέρετρο, το ξενοδοχείο συχνά προσφέρει τη δική του υπηρεσία μεταφοράς.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές εταιρείες. Γενικά, η φθηνότερη μεταφορά παρέχεται από την Diamond Transfers.

Οι τιμές αναφέρονται για ένα πλήρες φορτηγάκι με χωρητικότητα έως 5 άτομα.

  • Playa Bávaro - 35 usd
  • Uvero Alto - 60 usd
  • Cap Cana - 30 usd
  • Bayahíbe - 90 usd

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν ταξιδεύετε μόνοι σας στη Δομινικανή Δημοκρατία, η καλύτερη επιλογή σας είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Οι τιμές για μια εβδομάδα στην υψηλή περίοδο ξεκινούν από 370 usd. Σας συνιστούμε να αποφύγετε την Goldcar.

Συγκρίνετε τιμές - κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο PUJ

Δημόσιες συγκοινωνίες

Τα τακτικά δρομολόγια λεωφορείων στην Πούντα Κάνα δεν λειτουργούν όπως στις ανεπτυγμένες πόλεις της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες παρέχονται από μεγάλα φορτηγάκια για περίπου 20 έως 35 άτομα που ονομάζονται guaguas.

Ο σταθμός των "guaguas" δεν βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό, αλλά στον κεντρικό δρόμο "Blvd. Turístico del Este" (τοποθεσία στο Google Maps).

Τα "guaguas" εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο μέχρι την Cruce de Verón, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε άλλες γραμμές προς την Playa Bávaro. Η διαδρομή μέχρι την Cruce de Verón διαρκεί περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια μέχρι την Playa Bávaro άλλα 35 λεπτά.

Στα λεωφορεία δεν αναγράφεται ο αριθμός της γραμμής, ρωτήστε πάντα τον οδηγό για ποιον προορισμό πηγαίνει.

Πληρώστε το εισιτήριό σας μέσα στο λεωφορείο (μόνο μετρητά) στον ελεγκτή, ο οποίος θα σας βρει ο ίδιος. Το εισιτήριο από το αεροδρόμιο προς το Cruce de Verón είναι 100 ντοπ. Περαιτέρω προς την Playa Bávaro πληρώνετε άλλα 150 ντοπ.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.