Φάρο
Αεροδρόμιο Φάρο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Φάρο

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Φάρο

Krystof Hajek ενημερωμένο 27. 9. 2023

Χρησιμοποιήστε μία από τις πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων για να ταξιδέψετε στη νότια Πορτογαλία.

Στο αεροδρόμιο φθάνουν επίσης λεωφορεία από το Φάρο και άλλα θέρετρα κατά μήκος της ακτής Algarve.

Επιλέξτε κατάλυμα στο Algarve

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν οι διακοπές σας θα είναι περισσότερο περιηγητικές και θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερα μέρη του Algarve, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Παρόλο που οι δημόσιες συγκοινωνίες γύρω από το Algarve λειτουργούν σχετικά καλά, τα διαστήματα μεταξύ των δρομολογίων δεν είναι συχνά πολύ ελκυστικά και σε πολλά μέρη μπορείτε να φτάσετε μόνο 3-4 φορές την ημέρα.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο, τις οποίες μπορείτε να συγκρίνετε με το πάτημα ενός κουμπιού σύμφωνα με τα κριτήριά σας, για παράδειγμα μέσω του rentalcars.com.

Οι τιμές ενοικίασης στο αεροδρόμιο κυμαίνονται από 240 ευρώ την εβδομάδα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα πέφτουν στα 90 ευρώ. Συνιστούμε να αποφύγετε την Goldcar, η οποία είναι πασίγνωστα άδικη.

Λεωφορείο με κατεύθυνση το Φάρο

Το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο του Φάρο και την κύρια παραλία της πόλης , Praia de Faro, με δύο λεωφορειακές γραμμές που διαχειρίζεται η Próximo, η οποία παρέχει δημόσιες συγκοινωνίες στο Φάρο.

  • Γραμμή 14: χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να φτάσει στο κέντρο, με μόνο 3-5 δρομολόγια την ημέρα (χρονοδιάγραμμα: proximo.pt/schedules/linha14)
  • Γραμμή 16: εκτελεί δρομολόγια προς το κέντρο για 15 λεπτά σε διαστήματα 30-50 λεπτών από τις 5:00 έως τις 23:00, με τερματισμό στην πόλη στο σταθμό λεωφορείων (χρονοδιάγραμμα: proximo.pt/schedules/linha16)

Το εισιτήριο κοστίζει 2,50 ευρώ. Το εισιτήριο μπορεί να αγοραστεί με μετρητά από τον οδηγό του λεωφορείου

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ταχεία λεωφορειακή γραμμή 56 του μεταφορέα Vamus προς το κέντρο της Fara, που παρέχει όλες τις υπεραστικές υπηρεσίες στο Algarve. Η γραμμή 56 εκτελεί δρομολόγια 6 φορές την ημέρα (δρομολόγια: vamusalgarve.pt/routes) και η διαδρομή προς το κέντρο της Fara κοστίζει 4 eur.

Λεωφορείο κατά μήκος της ακτής

Αν κατευθύνεστε κατευθείαν από το αεροδρόμιο προς τους διάσημους ψαμμιτικούς βράχους της ακτής, πάρτε το λεωφορείο εξπρές με τον αριθμό 56, που ονομάζεται επίσης "Aerobus". Αυτό συνδέει το αεροδρόμιο με τις πόλεις Albufeira, Lagoa, Portimão και Lagos και εκτελεί δρομολόγια 6-8 φορές την ημέρα. Το πρόγραμμα δρομολογίων μπορείτε να το βρείτε κάτω από τον αριθμό της γραμμής στον κατάλογο όλων των δρομολογίων στο vamusalgarve.pt.

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας από τον οδηγό όταν ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο, και πάντα από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στους σταθμούς λεωφορείων των εν λόγω πόλεων όταν ταξιδεύετε προς το αεροδρόμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο 3 ημερών για όλα τα λεωφορεία της Vamus σε όλο το Algarve με 35 eur ή ένα εισιτήριο 7 ημερών με 46 eur από την εφαρμογή Vamus για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Στη γραμμή 56 "Aerobus" υπάρχει ειδικό τιμολόγιο διαφορετικό από τα άλλα δρομολόγια. Τιμές εισιτηρίων απλής μετάβασης στο αεροδρόμιο του Φάρο:

  • Αλμπουφέιρα - 10 eur
  • Πορτιμάο - 13 eur
  • Λάγος - 15 eur
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.