Μεταφορά από το αεροδρόμιο Πάφος

PFO

Το αεροδρόμιο της Πάφου αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για οδικές εκδρομές σε όλη την Κύπρο, αλλά είναι επίσης προσβάσιμο με τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα υπεραστικά λεωφορεία.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων γνωστών πολυεθνικών εταιρειών, βρίσκονται ακριβώς στο αεροδρόμιο στην αίθουσα αφίξεων. Οι τιμές εδώ είναι σχεδόν ίδιες με εκείνες του αεροδρομίου Λάρνακας και ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή και την έγκαιρη κράτηση. Ενώ μπορείτε να πληρώσετε από 202 ευρώ για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Πάφο για μια εβδομάδα το καλοκαίρι, οι τιμές πέφτουν σε ποσά από 62 ευρώ την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε όλες τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω της μηχανής σύγκρισης.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Λεωφορεία προς Πάφο

Θα βρείτε τη στάση λεωφορείων για λεωφορεία προς Πάφο και άλλες πόλεις μπροστά από τον τερματικό σταθμό, περίπου 50 μέτρα από την έξοδο στα δεξιά. Αναλυτικές πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Πάφο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: pafosbuses.com.

Υπάρχουν 2 τοπικές δημόσιες λεωφορειακές γραμμές από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από τον οδηγό, ή από το περίπτερο πληροφοριών ή από το σταθμό λεωφορείων, επιλέξτε από τους ακόλουθους τύπους εισιτηρίων:

  • 2 ευρώ - 1 διαδρομή οπουδήποτε στις δημόσιες συγκοινωνίες της Πάφου (μη μεταβιβάσιμο εισιτήριο)
  • 3 eur - νυχτερινό εισιτήριο μεταξύ 21:00 και 04:00, ισχύει για 1 διαδρομή (δεν μεταβιβάζεται)
  • 6,50 eur - ημερήσιο εισιτήριο για τις γραμμές των δημόσιων συγκοινωνιών της Πάφου, ισχύει μόνο για την ημερολογιακή ημέρα, όχι για 24 ώρες
  • 15 eur - ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα λεωφορεία στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των υπεραστικών υπεραστικών υπεραστικών λεωφορείων, ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερολογιακή ημέρα, όχι για 24 ώρες

Η Πάφος είναι προσβάσιμη με τις ακόλουθες γραμμές, η διαδρομή προς το κέντρο διαρκεί περίπου 25 λεπτά.

  • 612 (χρονοδιάγραμμα/χάρτης: pafosbuses.com/612) - πηγαίνει στο σταθμό "Τάφος των Βασιλέων" στα βόρεια της πόλης μέσω της κύριας περιοχής της παραλίας στα νότια. Το λεωφορείο σταματά σε πολλά σημεία κατά μήκος της παραλίας και εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα.
  • 613 (χρονοδιάγραμμα/χάρτης: pafosbuses.com/613) - εκτελεί δρομολόγια προς τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην Καραβέλλα στο ιστορικό τμήμα της Πάφου, όπου μπορείτε να συνδεθείτε με τα περισσότερα άλλα τοπικά και υπεραστικά δρομολόγια. Η γραμμή λειτουργεί 6 φορές την ημέρα.

Αναζήτηση ξενοδοχείων στην Πάφο

Δυστυχώς, καμία από τις γραμμές λεωφορείων δεν εξυπηρετεί τις πρώτες πρωινές αναχωρήσεις, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταξί ή να επιστρέψετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας στο αεροδρόμιο το πρωί πριν από την πτήση σας. Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων επιτρέπουν τις επιστροφές εκτός των ωρών λειτουργίας.

Λεωφορείο προς Λάτσι

Υπάρχει απευθείας συγκοινωνία από το αεροδρόμιο, η γραμμή 649 (χρονοδιάγραμμα/χάρτης: pafosbuses.com/649) προς την πόλη της Πόλης Χρυσοχούς κοντά στην παραλία Λάτση και το Εθνικό Πάρκο Ακάμα. Λειτουργεί 4 φορές την ημέρα και ισχύουν τα ίδια εισιτήρια με τα παραπάνω λεωφορεία προς Πάφο.

Λεωφορεία προς άλλες πόλεις

Από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Πάφου αναχωρούν επίσης απευθείας λεωφορεία προς άλλες κυπριακές πόλεις:

  • Λάρνακα (συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας) με κόστος 15 ευρώ και 90 λεπτά, χρονοδιάγραμμα: kapnosairportshuttle.com/larnaca
  • Λεμεσός για 9 ευρώ και 45 λεπτά, χρονοδιάγραμμα: enlimassolairportexpress.eu/limassol
  • eur και 105 λεπτά, χρονοδιάγραμμα: Λευκωσία : 15 eur και 105 λεπτά, χρονοδιάγραμμα: Λευκωσία : 15 eur και 105 λεπτά: kapnosairportshuttle.com/nicosia

Μάθετε περισσότερες πρακτικές συμβουλές όχι μόνο για τις μεταφορές στην Κύπρο.

Ταξί

Οι τιμές των ταξί προς το αεροδρόμιο είναι ρυθμισμένες και τα ακριβή ποσά έχουν καθοριστεί. Για το κέντρο της Πάφου πληρώνετε 20 ευρώ, για το θέρετρο Coral Bay τότε 35 ευρώ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.