Όσλο
Αεροδρόμιο Gardermoen του Όσλο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Όσλο

Transfer at Όσλο Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 18. 9. 2023

Το αεροδρόμιο του Όσλο χρησιμοποιεί έναν μεγάλο αεροσταθμό για όλες τις πτήσεις. Όλες οι πτήσεις διεκπεραιώνονται από ένα ενιαίο κτίριο. Δεν χρειάζεται να πάρετε κανένα αυτόματο τρένο ή λεωφορείο.

Η απόσταση με τα πόδια από τη μία άκρη του αεροσταθμού στην άλλη είναι περίπου 10-12 λεπτά.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο του Όσλο

Το ισόγειο χρησιμοποιείται για τις αφίξεις, ενώ ο 1ος όροφος προορίζεται για τις αναχωρήσεις. Στο τεράστιο λόμπι υπάρχουν όλα τα γραφεία check-in και πολλά μηχανήματα αυτοεξυπηρέτησης για check-in. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ο αυτοεξυπηρετούμενος έλεγχος αποσκευών.

Ένα κεντρικό σημείο ελέγχου ασφαλείας οδηγεί σε όλες τις πτήσεις: εσωτερικού και εξωτερικού.

Πέρα από το σημείο ελέγχου ασφαλείας, η ροή των επιβατών χωρίζεται περαιτέρω σε 3 μέρη:

  • εσωτερικού - πύλες Α, Β, Γ
  • διεθνείς (Σένγκεν) - πύλες Δ, Ε
  • Διεθνείς (εκτός Σένγκεν) - πύλες ΣΤ

Ο έλεγχος διαβατηρίων γίνεται μόνο στην περιοχή μεταξύ των πυλών Ε και ΣΤ. Μόλις εισέλθετε στην περιοχή της πύλης ΣΤ, δεν μπορείτε να επιστρέψετε.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Η μεταφορά στο αεροδρόμιο του Όσλο είναι πολύ ξεκάθαρη και γρήγορη. Ο ελάχιστος χρόνος μεταφοράς είναι 35 λεπτά, αλλά στην πράξη μπορείτε να μεταβείτε από αεροπλάνο σε αεροπλάνο σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Σένγκεν -> Σένγκεν

Όταν πετάτε από έναν προορισμό στη Νορβηγία ή από οποιονδήποτε προορισμό στη ζώνη Σένγκεν και στη συνέχεια πετάτε πίσω στη Σένγκεν ή στη Νορβηγία, δεν περνάτε από κανέναν έλεγχο.

Ακολουθήστε τις πινακίδες "Πτήσεις σύνδεσης" και θα περπατήσετε κατευθείαν από το αεροσκάφος προς τον χώρο της πύλης αναχώρησης.

Μη Σένγκεν

Εάν μετεπιβιβαστείτε από χώρα εκτός Σένγκεν σε πτήση εσωτερικού εντός Νορβηγίας ή προς χώρα Σένγκεν, πρέπει να περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων και έλεγχο ασφαλείας.

Διαφορετικά, περνάτε μόνο από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.