Όσλο
Αεροδρόμιο Gardermoen του Όσλο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Όσλο

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Όσλο

Krystof Hajek ενημερωμένο 24. 10. 2023

Ο γρηγορότερος και φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης είναι τα προαστιακά τρένα της Vy, στα οποία ισχύουν τα κανονικά εισιτήρια των δημόσιων μεταφορών στο Όσλο. Το ανταγωνιστικό γρήγορο τρένο Flytoget προσφέρει μια πιο πολυσύχναστη αλλά διπλάσια ακριβή σύνδεση.

Τα λεωφορεία είναι επίσης περίπου 2 φορές ακριβότερα από τα τρένα της Vy και σημαντικά πιο αργά.

Αναζητάτε πάντα τους σταθμούς τρένων και λεωφορείων στο αεροδρόμιο με την ονομασία "Oslo Lufthavn".

Αναζήτηση για τα φθηνότερα ξενοδοχεία σε Όσλο

Χάρτης συνδέσεων προς Όσλο

Μάθετε ποιες διαδρομές ακολουθούν τα τρένα και τα λεωφορεία. Όλοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί απεικονίζονται στον παρακάτω χάρτη. Τα λεωφορεία σταματούν στους περισσότερους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής (δεν εμφανίζονται στο χάρτη).

Τρένα προς το κέντρο του Όσλο

Στη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης δραστηριοποιούνται δύο σιδηροδρομικές εταιρείες.

Τρένα Vy (R12, RE10, RE11)

Τα κανονικά τρένα προαστιακού τύπου είναι η φθηνότερη επιλογή, αλλά εξίσου γρήγορη με τα ανταγωνιστικά τρένα υψηλής ταχύτητας. Το μειονέκτημα είναι το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας.

Όλες οι γραμμές εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς τον κεντρικό σταθμό Oslo S και συνεχίζουν μέσω του κέντρου (Nationaltheatret) προς το Drammen.

Στο σταθμό του αεροδρομίου, κατευθυνθείτε προς τη γραμμή 4 για να φτάσετε στο Όσλο.

 • R12 - στην κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης, ο σταθμός προορισμού είναι ο Kongsberg ή ο Asker, στην κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, επιβιβαστείτε σε τρένα με προορισμό το Eidsvoll
 • RE10 - στην κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης, ο σταθμός προορισμού είναι Asker, Drammen ή Oslo S, στην κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, επιβιβαστείτε σε τρένα με κατεύθυνση το Lillehammer.
 • RE11 - στην κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης έχει σταθμό προορισμού το Skien, στην κατεύθυνση του αεροδρομίου επιβιβάζεστε σε τρένα προς το Eidsvoll

Κάθε γραμμή εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα, οπότε η προκύπτουσα συχνότητα είναι 10-30 λεπτά.

 • Ναύλοι - 118 NOK για 2,5 ώρες (σύνδεση με το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία, τα πλοία και άλλα τρένα Μπορείτε εντός των ζωνών 1-4)
 • Χρόνος ταξιδιού προς Όσλο S - 23 λεπτά
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο - 23:43 (γραμμή R12)
 • Πρώτο τρένο από Oslo S - 6:24 τις καθημερινές (γραμμή RE11), 6:45 τα Σαββατοκύριακα (γραμμή R12)

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο για 118 NOK από το μοβ μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων, από τον ιστότοπο vy.no ή από την εφαρμογή Ruter για κινητά τηλέφωνα. Η τιμή αυτή ισχύει για ταξίδια προς τους σταθμούς Oslo S, Nationaltheatret, Lysaker και Skøyen.

Υπάρχει επίσης ένα 24ωρο εισιτήριο για 277 NOK για 4 ζώνες, αλλά αξίζει να το αγοράσετε μόνο αν ταξιδεύετε από/προς το αεροδρόμιο περισσότερες από μία φορές εντός της ισχύος του. Διαφορετικά, αγοράστε ένα εισιτήριο για 118 NOK και στη συνέχεια ένα 24ωρο εισιτήριο για τη ζώνη 1 (Όσλο) μόνο για 121 NOK.

Flytoget

Τα τρένα εξπρές Flytoget προσφέρουν μια πιο βολική επιλογή μεταφοράς, καθώς έχουν σημαντικά λιγότερη κίνηση.

Έχει επίσης το πλεονέκτημα των συχνότερων συνδέσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα των 10 λεπτών. Το μειονέκτημα είναι η τιμή του εισιτηρίου, το οποίο επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους τρόπους μεταφοράς στο Όσλο.

Τα τρένα Flytoget έχουν τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο. Επομένως, μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε σύνδεση όταν ταξιδεύετε από το κέντρο.

Από το αεροδρόμιο προς το κέντρο, το FLY1 εκτελεί δρομολόγια 5 φορές την ώρα στη διαδρομή Αεροδρόμιο Όσλο - Lillestrøm - Oslo Central - Nationaltheatret - Skøyen - Lysaker - Stabekk - Sandvika - Asker - Drammen. Το δρομολόγιο FLY2 εκτελεί μόνο μία φορά την ώρα το δρομολόγιο Αεροδρόμιο Όσλο - Κεντρικό Όσλο.

Στο σταθμό του αεροδρομίου, πάρτε τον ειδικό διάδρομο "Flytoget" στην πλατφόρμα 2 ή 3 για το ταξίδι σας στο Όσλο.

 • Ναύλοι - 230 NOK (προς το σταθμό Drammen 280 NOK)
 • Χρόνος ταξιδιού προς Όσλο S - 20 λεπτά
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο - 0:50
 • Πρώτο τρένο από Oslo S - 4:40

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το πορτοκαλί μηχάνημα ή από την ιστοσελίδα flytoget.no.

Λεωφορεία εξπρές προς Όσλο

Τα λεωφορεία εξπρές που λειτουργούν από την Flybussen και την OSL-Ekspressen εξυπηρετούν διάφορους προορισμούς στο Όσλο.

Τα εισιτήρια για όλους τους προορισμούς της Flybussen κοστίζουν 229 NOK, ενώ τα εισιτήρια της OSL-Ekspressen κοστίζουν από 250 NOK προς 281 NOK ανάλογα με την απόσταση. Τα εισιτήρια δεν ισχύουν για κανένα άλλο μέσο μεταφοράς.

Η διαδρομή με το λεωφορείο διαρκεί περίπου 60 έως 80 λεπτά και είναι επομένως 2-3 φορές μεγαλύτερη από το ταξίδι με τρένο.

Τα λεωφορεία έχουν μεγαλύτερη κάλυψη προορισμών εκτός του κέντρου και αξίζει τον κόπο αν προτιμάτε την απευθείας σύνδεση με το φθηνότερο ταξίδι με τρένο με μετεπιβίβαση στο μετρό ή το τραμ.

Οι ακόλουθες γραμμές εκτελούν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο, όλες με συχνότητα 60 λεπτών:

 • FB1 (Flybussen) - μέσω του Βόρειου Όσλο προς το σταθμό Majorstuen
 • FB3A (Flybussen) - μέσω Βόρειου Όσλο προς το σταθμό Bekkestua (μεγαλύτερη διαδρομή από την FB3B)
 • FB3B (Flybussen) - μέσω Βόρειου Όσλο προς σταθμό Bekkestua
 • FB5A (Flybussen) - περνάει γύρω από όλο το ιστορικό κέντρο προς τον κεντρικό σταθμό Oslo S
 • FB5B (Flybussen) - πηγαίνει απευθείας στον κεντρικό σταθμό Oslo S και συνεχίζει προς το Nationaltheatret.
 • FB10 (OSL-Ekespressen) - πηγαίνει στο νοτιοανατολικό τμήμα του Όσλο προς το σταθμό Mortensrud.

Τα λεωφορεία σταματούν ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό και μπορείτε να βρείτε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα στον ηλεκτρονικό πίνακα.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από το μηχάνημα στη στάση, με κάρτα από τον οδηγό ή από τους ιστότοπους flybussen.no και osl-ekspressen.no.

Διαδρομή λεωφορείου 400

Μια συμπληρωματική σύνδεση με τον κεντρικό σταθμό Oslo S είναι η προαστιακή λεωφορειακή γραμμή 400, στην οποία ισχύουν όλα τα εισιτήρια Ruter για τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Όσλο.

Η διαδρομή προς το κέντρο είναι επομένως εξίσου ακριβή με τα τρένα Εσείς: 118 NOK / εισιτήριο μεταφοράς για 2,5 ώρες.

Η λεωφορειακή γραμμή 400 εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα και δεν περνάει κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, αλλά μέσα από μικρότερα χωριά της διαδρομής, η διαδρομή διαρκεί περισσότερο από 90 λεπτά. Έτσι, για να φτάσετε στο κέντρο του Όσλο η γραμμή 400 δεν έχει κανένα πλεονέκτημα έναντι του τρένου.

Μπορείτε να βρείτε τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα ruter.no.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η πανέμορφη ύπαιθρος της Νορβηγίας ξεκινά μόλις λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο, και αν οι πόλεις δεν είναι ο μοναδικός σας προορισμός, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς για να ανακαλύψετε τη Νορβηγία.

Πολλές διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν την έδρα τους στο αεροδρόμιο. Θα βρείτε τα γκισέ τους στο ισόγειο του γκαράζ P10, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε μέσω της κυλιόμενης σκάλας στην αριστερή πλευρά της αίθουσας αφίξεων.

Οι τιμές για εβδομαδιαία ενοικίαση κυμαίνονται από 190 EUR κατά την υψηλή περίοδο.

Ταξί

Τα ταξί είναι μακράν το πιο ακριβό μέσο μεταφοράς στο Όσλο.

Αφού βγείτε από την αίθουσα αφίξεων, επιλέγετε τον προορισμό σας σε ένα αυτοματοποιημένο περίπτερο, πληρώνετε (μόνο με κάρτα) και περιμένετε την άφιξη ενός συγκεκριμένου ταξί. Ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο θέλετε να επιβιβαστείτε θα αναγράφεται στην απόδειξή σας.

Για το κέντρο του Όσλο θα πληρώσετε περίπου 900 NOK.

Άλλοι προορισμοί

Υπάρχουν απευθείας γραμμές τρένων και λεωφορείων προς άλλους προορισμούς εκτός του Όσλο.

Οι στάσεις των λεωφορείων βρίσκονται ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό αφίξεων (1 λεπτό με τα πόδια). Ελέγξτε τον ηλεκτρονικό πίνακα αναχωρήσεων για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

 • Lillehammer - τρένα της γραμμής RE10, εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα, το ταξίδι διαρκεί 100 λεπτά και κοστίζει από 249 NOK, χρονοδιάγραμμα και αγορά εισιτηρίων: vy.no
 • Trondheim - SJ Nord απευθείας τρένα γραμμή F6, λειτουργεί 6 φορές την ημέρα, το ταξίδι διαρκεί περίπου 6,5 ώρες και κοστίζει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα από 669 NOK, χρονοδιάγραμμα και αγορά εισιτηρίου: sj.no
 • Måløy - απευθείας λεωφορεία Vybuss, λειτουργεί 2-3 φορές την ημέρα, διάρκεια ταξιδιού 9 ώρες και κόστος από 725 NOK, χρονοδιάγραμμα και αγορά εισιτηρίων: vy.no
 • Fredrikstad - λεωφορεία Vybuss γραμμές FB11 και FB12, εκτελούνται σωρευτικά 1 φορά κάθε 30 λεπτά, διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες και κόστος 355 NOK, χρονοδιάγραμμα και αγορά εισιτηρίου: vy.no
 • Moss - Λεωφορεία Vybuss της γραμμής FB11, εκτελούνται 1 φορά την ώρα, η διαδρομή διαρκεί 90 λεπτά και κοστίζει 319 NOK, χρονοδιάγραμμα και αγορά εισιτηρίου: vy.no
 • Hemsedal - λεωφορεία Vybuss της γραμμής VY170, εκτελούνται μία φορά την ημέρα, η διαδρομή διαρκεί 4 ώρες και κοστίζει από 345 NOK, χρονοδιάγραμμα και αγορά εισιτηρίου: vy.no

Για το αεροδρόμιο Sandefjord

Αν έχετε ανταπόκριση στο μικρότερο αεροδρόμιο Sandefjord TRF, πάρτε την απευθείας γραμμή RE11 από το αεροδρόμιο του Όσλο (OSL) μέχρι το σταθμό Torp, από όπου εκτελεί δωρεάν λεωφορείο για τον τερματικό σταθμό.

Η διαδρομή διαρκεί συνολικά 124 λεπτά και κοστίζει 464 NOK. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από το μηχάνημα έξω από την είσοδο της πλατφόρμας ή από την ιστοσελίδα vy. no.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.