Μεταφορά από το αεροδρόμιο Olbia

Olbia - Σαρδηνία

Το αεροδρόμιο της Olbia είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για οδικές εκδρομές σε όλη τη Σικελία. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης συχνές συνδέσεις λεωφορείων από τον τερματικό σταθμό προς το κέντρο της πόλης.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν θέλετε να εξερευνήσετε τη Σαρδηνία μόνοι σας, οδηγώντας και ανακαλύπτοντας ερημικές παραλίες ή ορεινά χωριά, ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς είναι ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, τόσο τοπικές όσο και πολυεθνικές, έχουν την έδρα τους στο αεροδρόμιο της Όλμπια. Μπορείτε εύκολα να τις συγκρίνετε όλες με το πάτημα ενός κουμπιού με αυτή τη μηχανή αναζήτησης:

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με την εποχή και κυρίως με το πόσο νωρίς κάνετε κράτηση. Εάν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου ένα μήνα νωρίτερα για την καλοκαιρινή περίοδο, θα πληρώσετε περίπου 450 ευρώ ανά εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, οι τιμές εκτός εποχής ξεκινούν από 60 eur ανά εβδομάδα.

Ανακαλύψτε τη Σαρδηνία με τον οδηγό μας και μάθετε πού να πάτε:

Δημόσιο λεωφορείο Olbia

Οι στάσεις όλων των λεωφορειακών γραμμών βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό και δεν μπορούν να λείψουν.

Υπάρχει τοπική δημόσια συγκοινωνία προς το αεροδρόμιο από το κέντρο της Olbia, συγκεκριμένα οι λεωφορειακές γραμμές 2 και 10, η κάθε μία με ένα διάστημα περίπου 30 λεπτών. Η διαδρομή στην πόλη διαρκεί 15 λεπτά.

Ένα εισιτήριο για 90 λεπτά (μεταφορά) κοστίζει 1 ευρώ και αγοράζεται στο Info Point του αεροδρομίου ή στο περίπτερο της πόλης. Ένα εισιτήριο 24 ωρών (δεν μπορεί να αγοραστεί από τον οδηγό) κοστίζει 1,50 eur. Ένα 24ωρο εισιτήριο (δεν μπορεί να αγοραστεί από τον οδηγό) κοστίζει 2,80 eur. Τα εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών μπορούν επίσης να αγοραστούν από την εφαρμογή ASPO (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Σημειώστε ότι τα εισιτήρια αυτά ισχύουν μόνο για τα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών της Olbia, όχι για τα περιφερειακά λεωφορεία της ARST.

  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:14 (γραμμή 2)- 23:40 (γραμμή 10)
  • Πρώτο λεωφορείο από το κέντρο - 5:53 από τη Via Mameli 6
  • Δρομολόγια όλων των λεωφορειακών γραμμών: olbia.mycicero.it
  • Ιστοσελίδα της εταιρείας μεταφορών στην Olbia: aspo.it

Λεωφορείο + τρένο

Η σιδηροδρομική εταιρεία Trenitalia λειτουργεί την υπηρεσία λεωφορείων Olbia AirLink από το αεροδρόμιο απευθείας στο σταθμό (περίπου 10 λεπτά διαδρομή), η οποία συνδέεται με όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές από την Olbia προς το Golfo Aranci, το Sassari, το Oristano ή το Cagliari. Δεν μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστό εισιτήριο για αυτό το λεωφορείο, αλλά μόνο ένα εισιτήριο σε συνδυασμό με το τρένο.

Η τιμή του εισιτηρίου από το αεροδρόμιο προς οπουδήποτε είναι πάντα κατά 1 ευρώ υψηλότερη από την τιμή του εισιτηρίου από το σταθμό της Olbia.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά στο Trenitalia.com.

Περιφερειακά λεωφορεία

Τα περιφερειακά και υπεραστικά λεωφορεία σε όλη τη Σαρδηνία σταματούν επίσης στο αεροδρόμιο, κάντε κλικ στον αριθμό/το όνομα της γραμμής για το πρόγραμμα δρομολογίων:

Τα εισιτήρια αγοράζονται πάντα από τον οδηγό, εκτός από το ARST, όπου ο καλύτερος τρόπος αγοράς εισιτηρίου είναι στο γραφείο πληροφοριών στην αίθουσα αφίξεων ή στην εφαρμογή DropTicket (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Ταξί

Στο αεροδρόμιο επιτρέπονται μόνο τα επίσημα ταξί με καθορισμένη τιμή.

  • Τιμές επιβίβασης: 3,50 eur
  • Πρώτα 5 χλμ: 2,60 eur ανά 1 χλμ.
  • 5-45 χλμ: 2,40 eur ανά 1 χλμ.
  • Αποσκευές: 1 eur
  • Νυχτερινή προσαύξηση 22:00-6:00: +20%

Λόγω της εγγύτητας στην πόλη, είναι δυνατή η μετάβαση στο αεροδρόμιο με τα πόδια. Το μονοπάτι 3,5 χιλιομέτρων εκτείνεται σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου και μπορεί να περπατηθεί σε περίπου 40 λεπτά.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.