Ντουμπάι
Αεροδρόμιο Ντουμπάι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Ντουμπάι

Transfer at Ντουμπάι Airport

David Eiselt ενημερωμένο 5. 9. 2023

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι διαθέτει 3 τερματικούς σταθμούς. Τα κτίρια που ονομάζονται Τερματικός Σταθμός 1 και 3 είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και βρίσκονται στη μία πλευρά του αεροδρομίου, ενώ ο Τερματικός Σταθμός 2 βρίσκεται στην άλλη πλευρά με τους Τερματικούς Σταθμούς Τ1 και Τ3 να μην συνδέονται μεταξύ τους.

Μπορείτε να ελέγξετε από ποιον τερματικό σταθμό αναχωρεί η αεροπορική σας εταιρεία στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου dubaiairports.ae/flight-status.

Αεροσταθμός 1

Αυτός ο τερματικός σταθμός αποτελείται από δύο κτίρια. Το κύριο τμήμα με τα γκισέ check-in και την αίθουσα αφίξεων με τους ιμάντες αποσκευών βρίσκεται σε ξεχωριστό κτίριο από τις πύλες αναχώρησης και τα αεροσκάφη.

Υπάρχει ένα δωρεάν αυτόματο τρένο που εκτελεί δρομολόγια κάθε 2-3 λεπτά μεταξύ του τερματικού σταθμού και των πυλών αναχώρησης, όπου διατίθενται επίσης άλλες υπηρεσίες, όπως εστιατόρια και αίθουσες αναμονής. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4-5 λεπτά.

Οι πύλες αναχώρησης του αεροσταθμού 1 επισημαίνονται με το γράμμα D.

Ο τερματικός σταθμός 1 χρησιμοποιείται από τις περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς το Ντουμπάι, εκτός από εκείνες που αναφέρονται για τους τερματικούς σταθμούς 2 και 3.

Αεροσταθμός 2

Ο Τερματικός Σταθμός 2 είναι ο μόνος που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του αεροδρομίου και απέχει πάνω από 2 χλμ. σε απόσταση αναπνοής από τους Τερματικούς Σταθμούς 1 και 3.

Το κτίριο είναι το μικρότερο από όλους τους αεροσταθμούς και δεν διαθέτει γέφυρες επιβίβασης. Έτσι, θα παίρνετε πάντα λεωφορείο για να φτάσετε στα αεροπλάνα.

Οι πύλες αναχώρησης του αεροσταθμού 2 επισημαίνονται με το γράμμα F.

Ο αεροσταθμός 2 χρησιμοποιείται από τις ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες:

  • Air India Express, Ariana Afghan, FitsAir, Flydubai (ορισμένες πτήσεις), Iraqi Airways, Myanmar International Airlines, Qeshm Airlines, Rwandair, Salam Air, Turkmenistan Airlines, Wizz Air.

Αεροσταθμός 3

Ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου του Ντουμπάι διαθέτει ένα κεντρικό κτίριο check-in και αφίξεων, από το οποίο ένας ευρύς διάδρομος με κινούμενους διαδρόμους οδηγεί μέσω του ελέγχου ασφαλείας και του ελέγχου διαβατηρίων στις πύλες αναχώρησης.

Ένας μακρύς τερματικός σταθμός γεμάτος εστιατόρια, καταστήματα και υπηρεσίες φιλοξενεί τις πύλες αναχωρήσεων Β και Γ. Ένα αυτοματοποιημένο τρένο που εκτελεί δρομολόγια κάθε 3-4 λεπτά σας μεταφέρει στη συνέχεια στην πύλη αναχωρήσεων Α.

Ο αεροσταθμός 3 χρησιμοποιείται από τις ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες:

  • Emirates, Flydubai (ορισμένες πτήσεις), Qantas.

Μεταφορά μεταξύ των πτήσεων

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, θα μετεπιβιβαστείτε μόνο μεταξύ των πτήσεων της Emirates, οπότε θα μετακινηθείτε εντός ενός μόνο Αεροσταθμού 3.

Για εγγυημένη ανταπόκριση συνιστάται η διάρκεια της μετεπιβίβασης τουλάχιστον 60 λεπτών. Σε γενικές γραμμές, ακόμη και 2 ώρες δεν είναι κακό πράγμα σε ένα τόσο μεγάλο αεροδρόμιο. Ωστόσο, εάν έχετε αγοράσει μεταφορά στο πλαίσιο μιας ενιαίας κράτησης, αρκεί οποιαδήποτε διάρκεια μεταφοράς αναγράφεται στο εισιτήριο.

Κατά τη μετεπιβίβαση περνάτε πάντα από τον έλεγχο ασφαλείας, αλλά δεν περνάτε από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Μεταφορά εντός του αεροσταθμού 3

Πάνω από το 95% όλων των πτήσεων με ανταπόκριση πραγματοποιείται μόνο σε αυτόν τον αεροσταθμό, τον οποίο μοιράζονται η Emirates, η Qantas και ορισμένες πτήσεις της Flydubai.

Όλες οι αφίξεις θα κατευθύνονται στην κεντρική αίθουσα "Συνδέσεις πτήσεων", όπου θα περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας και θα χρησιμοποιήσετε τον πίνακα για να βρείτε την πύλη αναχώρησης.

  • Οι πύλες αναχωρήσεων B, C - βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο και οι πιο απομακρυσμένες πύλες είναι προσβάσιμες εντός 20 λεπτών
  • Πύλες αναχωρήσεων Α - θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν αυτόματο τρένο που εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 3-4 λεπτά και ο χρόνος διαδρομής του είναι μικρότερος από 5 λεπτά

Η μετεπιβίβαση εντός του τερματικού σταθμού 3 είναι απλή και εύκολη, παρόλο που το αεροδρόμιο είναι μεγάλο.

  • Αγοράστε ένα εισιτήριο ανταπόκρισης στο Ντουμπάι στο emirates.com

Μεταφορά εντός του αεροσταθμού 2

Εδώ θα μετεπιβιβαστείτε μεταξύ ορισμένων πτήσεων της Flydubai.

Πάντα θα σας μεταφέρουν από το αεροπλάνο σε μια αίθουσα αναμονής με ιμάντες αποσκευών, αλλά δεν τις παραλαμβάνετε όταν είναι εγγυημένη η αλλαγή αεροπλάνου και κατευθύνεστε κατευθείαν αριστερά προς τον έλεγχο ασφαλείας, μέσω του οποίου θα περάσετε στις πύλες αναχώρησης.

Μεταφορά μεταξύ των αεροσταθμών 2 και 3

Καθώς οι πτήσεις της Flydubai κατανέμονται μεταξύ των δύο αεροσταθμών, θα πρέπει συχνά να μετεπιβιβαστείτε μεταξύ αυτών των κτιρίων όταν ταξιδεύετε με την αεροπορική εταιρεία.

Αναζητήστε τις πινακίδες "Συνδέσεις" και στους δύο αεροσταθμούς, οι οποίες θα σας κατευθύνουν σε κάθε αεροσταθμό.

Δωρεάν λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ των τερματικών σταθμών 2 και 3 στον διάδρομο προσγείωσης περίπου κάθε 5-10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τον χώρο διέλευσης κατά τη μετεπιβίβαση, εκτός αν χρειαστεί να παραλάβετε τις αποσκευές σας.

Ο ελάχιστος χρόνος μεταφοράς μεταξύ των τερματικών σταθμών είναι 120 λεπτά.

Μεταφορά αποσκευών στο Ντουμπάι

Εάν αγοράζετε πτήσεις με ανταπόκριση ως μέρος μιας κράτησης (εισιτήριο), τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις αποσκευές στις πτήσεις με ανταπόκριση. Θα μεταφερθούν αυτόματα από το ένα αεροπλάνο στο άλλο.

Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσουν οι μεγάλες αναμονές άνω των 12 ωρών, όπου μπορεί να χρειαστεί να παραλάβετε και να παραδώσετε εκ νέου τις αποσκευές σας.

Για μεγαλύτερες συνδέσεις

Για πολύ μεγάλες αναμονές, 8 ώρες και άνω, μη διστάσετε να κάνετε μια σύντομη περιήγηση στο Ντουμπάι. Το μετρό πηγαίνει από το αεροδρόμιο απευθείας στο εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι και στον μεγαλύτερο ουρανοξύστη του κόσμου , το Burj Khalifa. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Εναλλακτικά, ένα ταξί θα σας μεταφέρει τόσο στο εμπορικό κέντρο όσο και στην παραλία Jumeirah Beach με 30-40 δρχ.

Χάρτης αεροδρομίου

Ένας διαδραστικός χάρτης όλων των αεροσταθμών που δείχνει τον έλεγχο ασφαλείας και διαβατηρίων, τα καταστήματα, τα εστιατόρια και όλες τις πύλες αναχώρησης είναι διαθέσιμος σε αυτόν τον σύνδεσμο dubaiairports.ae/vg-map.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.