Ντόχα
Αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Ντόχα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ντόχα

Krystof Hajek ενημερωμένο 19. 1. 2024

Τα ταξί και το μετρό είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε από και προς το αεροδρόμιο. Τα λεωφορεία είναι το φθηνότερο μέσο μεταφοράς, αλλά τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούνται μόνο από το προσωπικό του αεροδρομίου.

Ταξί

Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μέσο μεταφοράς προς το κέντρο της πόλης είναι τα ταξί της πόλης. Η αρχική τιμή του ταξί είναι 4 QAR + 25 QAR στην περίπτωση του αεροδρομίου, ένα επιπλέον χιλιόμετρο διαδρομής κοστίζει 1,2 QAR. Έτσι, μια διαδρομή προς την κάτω περιοχή της Ντόχα (γύρω από το Souq Waqif) θα κοστίσει 40 QAR στο 50 QAR.

Το κέντρο της Ντόχα, η επιχειρηματική συνοικία με τους ουρανοξύστες, είναι προσβάσιμο σε περίπου 60 QAR.

Τα ανοιχτά πράσινα ταξί προς το αεροδρόμιο λειτουργούν από μία μόνο εταιρεία, την Mowasalat.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Ντόχα

Metro

Οι δημόσιες συγκοινωνίες προς το αεροδρόμιο εκπροσωπούνται από την κόκκινη γραμμή του μετρό, η οποία εκτελεί δρομολόγια προς το κέντρο της πόλης και την περιοχή Corniche. Επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.qr.com.qa.

Το πολύ σύγχρονο σύστημα του μετρό είναι σαφές, αξιόπιστο και γρήγορο και αντιπροσωπεύει σίγουρα την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής όταν ταξιδεύετε στη Ντόχα.

Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο, δώστε προσοχή στον προορισμό σας. Η γραμμή διακλαδίζεται - τα μισά δρομολόγια πηγαίνουν στον τερματικό σταθμό Al Wakra και τα άλλα μισά στο αεροδρόμιο (Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad).

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

  • 2 QAR - μία διαδρομή
  • 6 QAR - όλη την ημέρα

Ένα εισιτήριο για όλη την ημέρα ισχύει για ολόκληρο το δίκτυο του μετρό και του τραμ Lusail στη Ντόχα. Ισχύει μόνο για μια συγκεκριμένη ημερολογιακή ημέρα και όχι για 24 ώρες. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων σε κάθε σταθμό και να πληρωθούν με κάρτα.

Οι συρμοί του μετρό εκτελούν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο μία φορά κάθε 6 λεπτά και η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Οι ώρες λειτουργίας του μετρό ποικίλλουν ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας:

  • Τελευταία αμαξοστοιχία - 23:59 Σάββατο έως Τετάρτη, ή 1:00 την Πέμπτη και την Παρασκευή.
  • Πρώτα τρένα - 5:55 Κυριακή έως Πέμπτη, 6:25 Σάββατο, 2:00 Παρασκευή.

Ειδικά τις Παρασκευές, δεν υπάρχει μετρό ή τραμ στη Ντόχα για το πρώτο μισό της ημέρας και πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταξί ή λεωφορεία.

Λεωφορεία

Μετά την έναρξη λειτουργίας του μετρό, οι λεωφορειακές γραμμές δεν πηγαίνουν στο κέντρο της πόλης, αλλά μόνο στις γύρω γειτονιές.

Η μόνη αξιοποιήσιμη υπηρεσία λεωφορείου όταν ταξιδεύετε στην πόλη είναι το λεωφορείο 757 που εκτελεί δρομολόγια προς την περιοχή Al Mansoura νότια του παλιού κέντρου. Εδώ μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε άλλες γραμμές λεωφορείων ή στην πράσινη γραμμή του μετρό. Το πλεονέκτημα του λεωφορείου 757 είναι ότι εκτελεί δρομολόγια όλο το 24ωρο σε διαστήματα των 20 λεπτών (συμπεριλαμβανομένων των Παρασκευών).

Οι γραμμές T612, T613 και L533 πηγαίνουν μόνο στους οικισμούς γύρω από το αεροδρόμιο και στις βιομηχανικές περιοχές και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν ταξιδεύετε προς το κέντρο της Ντόχα.

Τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αερομεταφορέα: mowasalat.com/Bus-Schedules.

Για να ταξιδέψετε με λεωφορείο, πρέπει να αγοράσετε μια κάρτα Karwa Card (βλ. επίσημες πληροφορίες) για 10 QAR για δύο διαδρομές ή 20 QAR για απεριόριστες μετακινήσεις με λεωφορείο για 24 ώρες. Η κάρτα μπορεί να αγοραστεί από τον αυτόματο πωλητή κοντά στην έξοδο του τερματικού σταθμού προς τις στάσεις των λεωφορείων.

Θα βρείτε τις στάσεις στο δεξί άκρο του τερματικού σταθμού, συγκεκριμένα στο περίπτερο 3 με την ονομασία City Bus. Μην ρωτήσετε κανέναν για οδηγίες, κανείς δεν γνωρίζει τα λεωφορεία εδώ, όλοι οδηγούν ή παίρνουν το μετρό.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.