Γκέτεμποργκ
Αεροδρόμιο Gothenburg Landvetter

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Γκέτεμποργκ

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Γκέτεμποργκ

David Eiselt ενημερωμένο 30. 11. 2023

Το αεροδρόμιο συνδέεται με τις γύρω πόλεις μόνο με μερικά δρομολόγια λεωφορείων.

Λεωφορεία προς Γκέτεμποργκ

Από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Γκέτεμποργκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 διαφορετικές εταιρείες λεωφορείων, οι οποίες διαφέρουν κυρίως ως προς τη συχνότητα των δρομολογίων τους. Τρεις από αυτές εκτελούν απευθείας δρομολόγια και η τέταρτη αντιπροσωπεύει τις δημόσιες συγκοινωνίες με μετεπιβίβαση.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό. Μόλις βγείτε από τον χώρο παραλαβής αποσκευών, πάρτε την πρώτη πόρτα στα αριστερά και βρίσκεστε στη στάση του λεωφορείου.

Φθηνά ξενοδοχεία σε Goteborg

Στο Γκέτεμποργκ, τα λεωφορεία αναχωρούν από τον κεντρικό σταθμό τρένων και λεωφορείων Nils Ericson στο κέντρο της πόλης.

Μεταφορέας Χρόνος ταξιδιού Συχνότητα Τιμή
flygbussarna.com 25 λεπτά 15 λεπτά 119 sek
flixbus.com 25 λεπτά 7 φορές την ημέρα 6,99 eur
vybuss.se 25 λεπτά 5 φορές την ημέρα 101 sek
Västtrafik 50 λεπτά 40 λεπτά 72 sek

Απευθείας λεωφορεία

Η καλύτερη επιλογή για τους ταξιδιώτες είναι τα συχνά δρομολόγια του μεταφορέα VY Flygbussarna. Τα λεωφορεία αναχωρούν από το αεροδρόμιο κάθε 15 έως 30 λεπτά και φτάνουν στο κέντρο της πόλης με 2 στάσεις στο εξωτερικό κέντρο της πόλης σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν τοπικά στα μηχανήματα πιστωτικών καρτών που βρίσκονται στο λόμπι του αεροδρομίου, στη στάση του λεωφορείου και επίσης στην αντίθετη κατεύθυνση στο σταθμό λεωφορείων Nils Ericson. Ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε τη χαμηλότερη τιμή αγοράζοντας online στον ιστότοπο της εταιρείας:

Flygbussarna.se

Η απλή μετάβαση κοστίζει 119 sek, η επιστροφή 238 sek. Το εισιτήριο δεν αγοράζεται για συγκεκριμένη σύνδεση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λεωφορείο εντός 3 μηνών από την αγορά του εισιτηρίου.

  • Μεταφορέας: VY Flugbussarna
  • Χρόνος ταξιδιού: 20-30 λεπτά
  • Συχνότητα: 15 έως 30 λεπτά
  • Τιμή: 119 sek στο flygbussarna.com

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Flixbus ή το VY Buss, αλλά αυτά είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια εκτός Γκέτεμποργκ, βλ. παρακάτω τις υπεραστικές συνδέσεις.

Το Flixbus αναχωρεί για το αεροδρόμιο έως και 7 φορές την ημέρα και το φθηνότερο εισιτήριο για το Γκέτεμποργκ είναι 6,99 eur. Το VY Buss αναχωρεί για το αεροδρόμιο 5 φορές την ημέρα και το φθηνότερο εισιτήριο είναι 101 nok.

Δημόσιες συγκοινωνίες

Η τελευταία επιλογή είναι να ταξιδέψετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό συνεπάγεται μία μετεπιβίβαση στο Landvetter. Αυτός είναι ο φθηνότερος αλλά πιο αργός τρόπος από το αεροδρόμιο.

Πρώτα πρέπει να πάρετε το λεωφορείο της γραμμής 612 από το αεροδρόμιο μέχρι το Landvetter, όπου θα μετεπιβιβαστείτε στα λεωφορεία της Röd. Η διαδρομή θα διαρκέσει μεταξύ 40 και 60 λεπτών και το εισιτήριο για τις ζώνες AB θα σας κοστίσει 72 sek. Το εισιτήριο και ολόκληρος ο σχεδιασμός της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένης της μετεπιβίβασης, μπορούν ιδανικά να γίνουν στην εφαρμογή Västtrafik To Go για κινητά, βλ. ενότητα Μεταφορές στο Γκέτεμποργκ.

Λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων

Τα υπεραστικά λεωφορεία VY Buss και Flixbus εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια από το Γκέτεμποργκ προς τη Στοκχόλμη. Τα λεωφορεία δεν σταματούν μόνο στο αεροδρόμιο κατά τη διαδρομή, αλλά κάνουν στάσεις και σε πόλεις όπως οι Borås, Jönköping, Mjölby, Linköping, Norrköping και Στοκχόλμη. Για τα δρομολόγια και τις τιμές, επισκεφθείτε το vybuss.com.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν σχεδιάζετε ένα οδικό ταξίδι στη νότια Σουηδία, αξίζει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο τουλάχιστον για λίγες ημέρες.

Στο αεροδρόμιο λειτουργούν οι ακόλουθες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων: Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Mabi και Sixt. Για να συγκρίνετε τις τιμές για την καλύτερη ενοικίαση αυτοκινήτου, επισκεφθείτε τη διεύθυνση rentalcars.com.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.