Μεταφορά από το αεροδρόμιο Nice

Νίκαια

Το αεροδρόμιο της Νίκαιας συνδέεται με το τραμ και τα λεωφορεία και υπάρχει σταθμός υπεραστικών τρένων κοντά στον αεροσταθμό 1. Τα υπεραστικά λεωφορεία σταματούν επίσης στο αεροδρόμιο και αποτελεί φυσικό σημείο εκκίνησης για ταξίδια στην Κυανή Ακτή.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο της Νίκαιας

Τραμ και λεωφορεία προς Νίκαια

Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Νίκαια, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα lignesdazur.com.

Τα εισιτήρια για τις μεταφορές στη Νίκαια μπορούν να αγοραστούν πιο εύκολα μέσω της εφαρμογής για κινητά. Όταν αγοράζετε ένα χάρτινο εισιτήριο, πρέπει επίσης να πληρώσετε 2 eur επιστρεπτέα προκαταβολή για την κάρτα στην οποία φορτώνετε τα εισιτήρια. Ωστόσο, σύμφωνα με ταξιδιώτες, η κάρτα δεν μπορεί να επιστραφεί στο αεροδρόμιο.

Τραμ L2

Η γραμμή τραμ L2 εκτελεί απευθείας δρομολόγια από τους δύο τερματικούς σταθμούς προς το κέντρο της Νίκαιας. Σταματά μπροστά από τον τερματικό σταθμό 1 και 2 και στη συνέχεια κατευθύνεται απευθείας στο ιστορικό κέντρο της πόλης (τερματικός σταθμός Port Lympia) κατά μήκος της Promenade des Anglais.

Υπάρχει επίσης μια γραμμή L3 προς το αεροδρόμιο, αλλά δεν πηγαίνει στο κέντρο της πόλης, αλλά μόνο στη συνοικία Saint-Isidore στα δυτικά της πόλης.

Η γραμμή του τραμ έχει ειδικό ναύλο αεροδρομίου για 10 ευρώ / μετ' επιστροφής. Δεν είναι δυνατή η αγορά εισιτηρίου χωρίς επιστροφή. Το εισιτήριο ισχύει για 74 λεπτά και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε ελεύθερα από το τραμ σε άλλα τραμ ή λεωφορεία στη Νίκαια.

Μια εναλλακτική επιλογή είναι να μεταβείτε στη στάση Grand Arénas Sud (δωρεάν μεταφορά εντός της περιοχής του αεροδρομίου), από όπου ισχύει ήδη το κανονικό εισιτήριο για όλες τις γραμμές της Νίκαιας με 1,70 eur ή 7 eur για 24 ώρες ή 13 eur για 48 ώρες.

  • Ναύλοι - 10 eur / μετ' επιστροφής ή 1,70 eur από τη στάση Grand Arénas Sud
  • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο - περίπου 30 λεπτά
  • Συχνότητα δρομολογίων - 8 έως 9 λεπτά (προσοχή όταν ταξιδεύετε από το κέντρο - τα μισά δρομολόγια πηγαίνουν πάντα προς το αεροδρόμιο, ενώ τα άλλα μισά προς τον τερματικό σταθμό CADAM, με τα δρομολόγια να εναλλάσσονται πάντα: ένα προς το αεροδρόμιο, ένα προς το CADAM)
  • Πρώτο τραμ από το κέντρο (στάση Garibaldi) - 4:47
  • Τελευταίο τραμ από το αεροδρόμιο - 00:15
  • Χρονοδιάγραμμα και χάρτης της γραμμής L2

Μεταξύ 21:00 και 01:00 από Κυριακή έως Πέμπτη, το τραμ αντικαθίσταται από τη νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή N4 με συχνότητα 30 έως 60 λεπτών, η οποία όμως δεν σταματά απευθείας στους τερματικούς σταθμούς, αλλά στη στάση "Aeroport - Promenade" στον κεντρικό δρόμο, περίπου 50 μέτρα από τον τερματικό σταθμό 1.

Λεωφορεία

Τα εισιτήρια των λεωφορείων είναι τα ίδια με αυτά του τραμ, δηλαδή 1,70 eur για 74 λεπτά / 7 eur για 24 ώρες (αγοράστε το εισιτήριό σας από τον οδηγό). Η υπηρεσία είναι πιο αργή από το τραμ, αλλά προσφέρει πιο άμεσες συνδέσεις με διάφορα μέρη της πόλης.

Υπάρχει επίσης λεωφορείο της γραμμής 12 που αναχωρεί από τη στάση "Aeroport - Promenade", περίπου 70 μέτρα από τον τερματικό σταθμό 1 στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης (δρομολόγια και χάρτης: lignesdazur.com/12).

Γραμμή 9 (χρονοδιάγραμμα και χάρτης: lignesdazur.com/9) κατευθύνεται από την άλλη πλευρά από το κέντρο προς την περιοχή Saint-Laurent-du-Var.

Η στάση "Grand Arenas" περίπου 150 μέτρα από τον τερματικό σταθμό 1 φιλοξενεί τις λεωφορειακές γραμμές 20, 21, 54, οι οποίες ωστόσο δεν πηγαίνουν στο κέντρο της Νίκαιας.

Μεταφορά στο Μονακό

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να μεταβείτε από το αεροδρόμιο στο Μονακό.

Με τρένο

Από τον σταθμό Saint-Augustin της Νίκαιας, που βρίσκεται 150 μέτρα από τον τερματικό σταθμό 1, τα τρένα εκτελούν δρομολόγια χωρίς στάση προς τον σταθμό Monaco-Monte Carlo. Τα απευθείας δρομολόγια εκτελούνται περίπου μία φορά κάθε 2 ώρες, με αλλαγή στο σταθμό Nice-Ville περίπου δύο φορές την ώρα.

Το ταξίδι προς το Μονακό διαρκεί 35 λεπτά και κοστίζει 5,40 ευρώ. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το μηχάνημα εισιτηρίων στο σταθμό ή από την ιστοσελίδα sncf-connect.com.

Με λεωφορείο

Υπάρχει επίσης απευθείας σύνδεση με το Μονακό με τη γραμμή 80 του λεωφορείου Nice Airport Express από τον τερματικό σταθμό 2. Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 19 eur.

Με ελικόπτερο

Μπορείτε επίσης να πετάξετε σε 7 λεπτά απευθείας από το αεροδρόμιο της Νίκαιας προς το Μονακό με ελικόπτερο της Heli Air Monaco. Μια πτήση κοστίζει 700 eur και έχει χωρητικότητα 5 ατόμων.

Μεταφορά προς τις Κάννες

Το θέρετρο των Καννών είναι προσβάσιμο από το αεροδρόμιο με τρεις τρόπους.

  • Τρένο από το σταθμό Saint-Augustine της Νίκαιας, 150 μέτρα από τον τερματικό σταθμό 1 (διάρκεια διαδρομής 31 λεπτά, εκτελείται 2-3 φορές την ώρα, τιμή 6,70 eur, αγοράστε τα εισιτήρια ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sncf-connect.com)
  • Λεωφορείο 620 από τη στάση Aeroport - Promenade 70 μέτρα από τον τερματικό σταθμό 1 (διάρκεια διαδρομής 75 λεπτά, λειτουργεί 2 φορές την ώρα, τιμή 6,70 eur, δρομολόγια και χάρτης: lignesdazur.com/620)
  • Λεωφορείο 81 Nice Airport Express από τον τερματικό σταθμό 2 (διάρκεια διαδρομής 45 λεπτά, εκτελεί δρομολόγια 1-2 φορές την ώρα, τιμή 19 eur, ηλεκτρονική κράτηση)

Λεωφορείο προς Μασσαλία

Περίπου 12-13 απευθείας λεωφορεία εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από τον τερματικό σταθμό 1 προς τη Μασσαλία. Η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά και η τιμή υπολογίζεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 5 και 15 eur.

Η μεταφορά παρέχεται από τη Flixbus.

  • Κλείστε το εισιτήριό σας στο flixbus.com

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ταξιδέψτε μόνοι σας στην Κυανή Ακτή ή στις Γαλλικές Παράκτιες Άλπεις και σταματήστε ανεξάρτητα από τα δρομολόγια στα πιο όμορφα μέρη.

Το αεροδρόμιο της Νίκαιας φιλοξενεί πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης κατά την καλοκαιρινή περίοδο ξεκινούν από 380 ευρώ, ενώ κατά τη χαμηλή περίοδο είναι διαθέσιμες ήδη από 250 ευρώ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.