Μύκονος
Εθνικό Αεροδρόμιο Μυκόνου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μύκονος

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μύκονος

David Eiselt ενημερωμένο 18. 11. 2023

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από τοπικά λεωφορεία και ταξί, ενώ στον αεροσταθμό υπάρχουν επίσης εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η Μύκονος είναι ένα μικρό, πολύ άγριο νησί με πολλούς όρμους και παραλίες στις οποίες δεν μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε σωστά τη Μύκονο, χρησιμοποιήστε μία από τις πολλές πολυεθνικές ή τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που βρίσκονται ακριβώς στον τερματικό σταθμό. Οι τιμές για μια εβδομάδα στην υψηλή περίοδο ξεκινούν από 255 EUR.

Λεωφορεία KTEL

Ακριβώς έξω από την αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου θα βρείτε μια στάση για λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια μόνο κατά τη θερινή περίοδο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος).

Το λεωφορείο θα σας μεταφέρει στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Fabrika κοντά στο κέντρο της Μυκόνου, καθώς και στο νέο λιμάνι στα βόρεια της πόλης. Τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση mykonosbus. com και τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον οδηγό για 2,50 EUR.

Η διαδρομή από το κέντρο μέχρι το σταθμό Fabrika διαρκεί περίπου 10 λεπτά και τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια κατά μέσο όρο μία φορά την ώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ταξί

Ένα ταξί θα σας μεταφέρει στο κέντρο της Μυκόνου σε 10 λεπτά και η τιμή του είναι 15 EUR ανά αυτοκίνητο.

Υπάρχουν πάντα πολλά ταξί που περιμένουν στο αεροδρόμιο, ακόμη και τη χειμερινή περίοδο που περιμένουν τις αφίξεις από την Αθήνα. Η πληρωμή γίνεται μόνο με μετρητά και οι εφαρμογές για κινητά όπως η Uber ή η Bolt δεν λειτουργούν στη Μύκονο.

Μεταφορά από το ξενοδοχείο

Μια τελευταία και ευρέως χρησιμοποιούμενη επιλογή είναι η μεταφορά από το κατάλυμά σας. Πολλά ξενοδοχεία στη Μύκονο προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι - ελέγξτε εκ των προτέρων τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας για να κανονίσετε μια διαδρομή.

Δείτε τα ξενοδοχεία της Μυκόνου

Αναζήτηση πλοίων

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε κοντινά νησιά, ελέγξτε τις τιμές των πλοίων στο directferries.com, για παράδειγμα, για να αγοράσετε αμέσως ένα εισιτήριο... Τα πιο συνηθισμένα ακτοπλοϊκά έξοδα Μύκονος - Τήνος 8 EUR.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.