Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μύκονος

Μύκονος

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από τοπικά λεωφορεία και ταξί, ενώ στον αεροσταθμό υπάρχουν επίσης εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η Μύκονος είναι ένα μικρό, πολύ άγριο νησί με πολλούς όρμους και παραλίες στις οποίες δεν μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε σωστά τη Μύκονο, χρησιμοποιήστε μία από τις πολλές πολυεθνικές ή τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που βρίσκονται ακριβώς στον τερματικό σταθμό. Οι τιμές για μια εβδομάδα στην υψηλή περίοδο ξεκινούν από 255 ευρώ.

Λεωφορεία KTEL

Ακριβώς έξω από την αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου θα βρείτε μια στάση για λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια μόνο κατά τη θερινή περίοδο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος).

Το λεωφορείο θα σας μεταφέρει στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Fabrika κοντά στο κέντρο της Μυκόνου, καθώς και στο νέο λιμάνι στα βόρεια της πόλης. Τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση mykonosbus. com και τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον οδηγό για 2,50 ευρώ.

Η διαδρομή από το κέντρο μέχρι το σταθμό Φαμπρίκα διαρκεί περίπου 10 λεπτά και τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια κατά μέσο όρο μία φορά την ώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ταξί

Ένα ταξί θα σας μεταφέρει στο κέντρο της Μυκόνου σε 10 λεπτά και η τιμή του είναι 15 eur ανά αυτοκίνητο.

Υπάρχουν πάντα πολλά ταξί που περιμένουν στο αεροδρόμιο, ακόμη και τη χειμερινή περίοδο που περιμένουν τις αφίξεις από την Αθήνα. Η πληρωμή γίνεται μόνο με μετρητά και οι εφαρμογές για κινητά όπως η Uber ή η Bolt δεν λειτουργούν στη Μύκονο.

Μεταφορά από το ξενοδοχείο

Μια τελευταία και ευρέως χρησιμοποιούμενη επιλογή είναι η μεταφορά από το κατάλυμά σας. Πολλά ξενοδοχεία στη Μύκονο προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι - ελέγξτε εκ των προτέρων τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας για να κανονίσετε μια διαδρομή.

Δείτε τα ξενοδοχεία της Μυκόνου

Οδηγός πλοίων

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε κοντινά νησιά, ελέγξτε τις τιμές των πλοίων στο directferries.com, για παράδειγμα, για να αγοράσετε το εισιτήριό σας απευθείας... Το πιο συνηθισμένο πλοίο Μύκονος - Τήνος κοστίζει 8 ευρώ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.