Εθνικό Αεροδρόμιο Μυκόνου με λίγα λόγια

Μύκονος

Το μικρότερο αεροδρόμιο της Μυκόνου βρίσκεται 4 χλμ. νοτιοανατολικά του κέντρου της πόλης και περίπου 10 χλμ. από το νέο λιμάνι της Μυκόνου, από όπου μπορείτε να πάρετε πλοίο για τα κοντινά νησιά, όπως η Τήνος.

Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν φτάνει σε τέτοιο βαθμό τη χωρητικότητά του, ώστε να υπάρχει περιορισμός στην παραμονή των αεροσκαφών στον διάδρομο προσγείωσης για 1 ώρα το πολύ.

Οι αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν τις περισσότερες πτήσεις προς το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η easyJet, η Wizz Air και η Ryanair. Η υψηλή περίοδος διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, οπότε θα βρείτε και τις περισσότερες απευθείας συνδέσεις.

Υπάρχουν τακτικές πτήσεις όλο το χρόνο μόνο προς την Αθήνα. Τα εισιτήρια για την ελληνική πρωτεύουσα και τη συνέχεια προς την Ευρώπη μπορείτε να τα αγοράσετε από την ιστοσελίδα των Ελληνικών Αερογραμμών: aegenair.com ή skyexpress.gr.

Δείτε τα ξενοδοχεία της Μυκόνου

Ο ενιαίος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είναι πολύ λιτός και οι αποστάσεις από την είσοδο μέχρι το αεροσκάφος είναι εντός 100 μέτρων. Κατά τη θερινή περίοδο, να είστε προετοιμασμένοι για έλλειψη θέσεων και ουρές ασφαλείας που εκτείνονται έξω από τον τερματικό σταθμό (μπορεί να διαρκέσουν έως και 30 λεπτά).

Flag of Greece
JMK
Κωδικός IATA
? °C
Τρέχων καιρός
06:50
Τοπική ώρα

Πάρτε περισσότερες συμβουλές για ταξίδια από το αεροδρόμιο Μύκονος

Είτε φθάνετε είτε αναχωρείτε από το αεροδρόμιο Μύκονος, δείτε τις πρακτικές συμβουλές και συστάσεις μας: