Μπουργκάς
Αεροδρόμιο Burgas

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μπουργκάς

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μπουργκάς

David Eiselt ενημερωμένο 2. 9. 2023

Από το αεροδρόμιο του Μπουργκάς μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για το Μπουργκάς, αλλά και για το Sunny Beach.

Λεωφορείο προς Μπουργκάς

Στην αίθουσα του αεροδρομίου στα αριστερά σας θα βρείτε τη στάση του λεωφορείου με αριθμό 15 ή 15Α, το οποίο εκτελεί δρομολόγια κάθε μισή ώρα από τις 5:20 π.μ. έως τις 11 μ.μ. περίπου για το νότιο σταθμό λεωφορείων προς το Μπουργκάς. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 25-30 λεπτά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα λεωφορεία με την ένδειξη 15 σταματούν στον κυκλικό κόμβο περίπου 120 μέτρα από τον τερματικό σταθμό (βλ.: google.com/maps), ενώ το λεωφορείο με την ένδειξη 15A πηγαίνει πάντα απευθείας στον τερματικό σταθμό. Αλλά η διαφορά είναι μόνο 2 λεπτά με τα πόδια στο πεζοδρόμιο.

Το εισιτήριο κοστίζει 1,5 bgn και πληρώνεται στον εισπράκτορα στο λεωφορείο ή στον οδηγό αν δεν υπάρχει εισπράκτορας. Η πληρωμή είναι δυνατή μόνο με μετρητά.

Στο Μπουργκάς στο σταθμό αλλάζετε ήδη σε άλλα λεωφορεία που πηγαίνουν σε όλες τις γωνιές της Βουλγαρίας και φυσικά δεν χάνετε κανένα από τα θέρετρα της περιοχής. Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται ανάλογα με την απόσταση από 1 έως 8 bgn.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα δρομολογίων με τις ώρες αναχώρησης από τις τελικές στάσεις και χάρτη της γραμμής 15/15Α στην ιστοσελίδα burgabus.info.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς

Λεωφορεία προς Pomorie, Sunny Beach, Nessebar κ.λπ.

Στην άλλη πλευρά του κυκλικού κόμβου υπάρχει στάση (βλ.: google.com/maps) για τα περιφερειακά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από το κέντρο του Μπουργκάς γύρω από το αεροδρόμιο προς τα θέρετρα.

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες λεωφορείων στη διαδρομή (π.χ. M-Bus, Di Es Bus ή Concord-7). Όλες οι εταιρείες παραθέτουν τα δρομολόγιά τους στον ιστότοπο burgabus.info, ωστόσο, οι ώρες αναχώρησης δίνονται μόνο από τις τελικές στάσεις, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο σταθμός λεωφορείων του Μπουργκάς, περίπου 20-30 λεπτά οδήγησης από το αεροδρόμιο).

Όλα τα δρομολόγια σταματούν επίσης στον κυκλικό κόμβο κοντά στο αεροδρόμιο.

  • Pomorie - 1-2 φορές την ώρα, η διαδρομή διαρκεί περίπου 15 λεπτά και κοστίζει περίπου 2 bgn
  • Nesebar - 1-2 φορές την ώρα, η διαδρομή διαρκεί περίπου 35 λεπτά και κοστίζει περίπου 6 bgn.
  • Sunny Beach - 1-2 φορές την ώρα, η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά και κοστίζει περίπου 8 bgn.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό ή τον ελεγκτή μέσα στο λεωφορείο και μπορούν να πληρωθούν μόνο με μετρητά.

Ταξί

Οι εταιρείες ταξί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τουριστικές τιμές. Προσφορά: Ταξί με ταξί, που είναι πολύ καλό για τους επιβάτες. Για παράδειγμα, μια διαδρομή προς το Sunny Beach θα κοστίσει 80 bgn, ενώ προς το κέντρο του Μπουργκάς περίπου 30 bgn. Η Uber, η Bolt ή άλλες παρόμοιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν ακόμη στο Μπουργκάς.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Οι τιμές κατά τη θερινή περίοδο για εβδομαδιαία ενοικίαση είναι περίπου 230 eur, ενώ κατά τη χαμηλή περίοδο από 100 eur.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.