Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μπογκοτά

Μπογκοτά

Η Μπογκοτά είναι η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο χωρίς μετρό και σιδηροδρομικές μεταφορές. Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λεωφορεία ή ταξί για να φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Μπογκοτά

Ταξί, Uber

Τα ταξί είναι η πιο βολική και απλή μορφή μεταφοράς.

Από το αεροδρόμιο εκτελούν δρομολόγια μόνο τα επίσημα κίτρινα ταξί με μετρητή. Έτσι, δεν χρειάζεται να παζαρεύετε την τιμή. Μπορείτε να κάνετε εκ των προτέρων κράτηση ταξί μέσω του επίσημου ιστότοπου του αεροδρομίου: eldorado.aero/taxis.

Το Uber λειτουργεί επίσης πολύ καλά στην Μπογκοτά, προσφέροντας ελαφρώς χαμηλότερες τιμές από τα κανονικά ταξί στις περισσότερες περιπτώσεις.

 • Ταξί προς το ιστορικό κέντρο της La Candalería - περίπου. 42 000 cop
 • Uber προς το ιστορικό κέντρο της La Candalería - περίπου. 35 000 cop

Λεωφορεία

Ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της Μπογκοτά είναι τα αστικά λεωφορεία .

Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της Μπογκοτά είναι σύγχρονο και σχετικά γρήγορο και, αν γνωρίζετε ισπανικά, εύκολο στην πλοήγηση.

Δρομολόγια και δρομολόγια

Υπάρχουν πολλές διαδρομές λεωφορείων προς το αεροδρόμιο, αλλά μόνο δύο από αυτές είναι χρήσιμες για τη μετάβαση στην κεντρική περιοχή.

Μπορείτε να αναζητήσετε μεμονωμένα δρομολόγια στον ιστότοπο: transmilenio.gov.co/buscador_de_rutas.

Transmilenio

Τα λεωφορεία της Transmilenio που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του δικτύου κινούνται σε ειδικούς διαδρόμους και περνούν από τουρνικέ για να φτάσουν στις στάσεις τους. Έχουν λιγότερες στάσεις από τα τακτικά δρομολόγια και συνήθως εκτελούνται από αρθρωτά λεωφορεία μεγάλου μήκους.

 • K86/M86 - εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του αεροδρομίου και του ιστορικού κέντρου (Museo Nacional, Universidades) ως γραμμή K86, και στη συνέχεια συνεχίζει βόρεια προς Μπογκοτά ως γραμμή M86 χωρίς να χρειάζεται αλλαγή.
  • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο - περίπου 45 λεπτά.
  • Συχνότητα δρομολογίων - 5 έως 10 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 5:30 π.μ. έως 11:00 μ.μ. (τις Κυριακές μόνο έως τις 10:00 μ.μ.)

Urbano

Υπάρχουν επίσης πολλά τακτικά λεωφορεία Urbano προς το αεροδρόμιο, τα οποία δεν διαθέτουν ειδικές λωρίδες για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και σταματούν σε όλες τις στάσεις.

Για ταξίδια προς το κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο, χρησιμοποιήστε μόνο ορισμένες από αυτές τις γραμμές.

 • 12 - πηγαίνει προς το βόρειο τμήμα του κέντρου προς τη συνοικία Chapinero με τελικό σταθμό την Prociúncula.
  • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο - περίπου 65 λεπτά.
  • Συχνότητα δρομολογίων - 20 έως 30 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 4:00 έως 23:00 (5:00 έως 22:00 τις Κυριακές)
 • P500 - πηγαίνει στα βόρεια του κέντρου προς το πολυκατάστημα "Centro Andino".
  • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο - περίπου 65 λεπτά
  • Συχνότητα δρομολογίων - 20 έως 30 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 4:00 έως 22:00 (Σάββατο και Κυριακή 5:00 έως 21:30)

Οι γραμμές G147, K309, H317, K315, K317, K321, K323, G502, 577, K903 και 927 διέρχονται εντελώς εκτός του κέντρου και δεν είναι χρήσιμες για τουριστικούς σκοπούς.

Ναύλοι και τιμές

Τα κόμιστρα πληρώνονται με τον ίδιο τρόπο και κοστίζουν την ίδια τιμή σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές της Μπογκοτά, τόσο στις βασικές γραμμές Transmilenio όσο και στις τακτικές πιο αργές γραμμές.

Για να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο, πρέπει να αγοράσετε μια πλαστική κάρτα Tullave. Αυτή μπορεί να αγοραστεί μόνο στον αεροσταθμό 1 στο περίπτερο στο ισόγειο της δημόσιας αίθουσας δίπλα στην πόρτα με τον αριθμό 8.

Η κάρτα TuLlave πωλείται με πίστωση στη χαμηλότερη τιμή 8 000 cop, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε το εισιτήριο. Μπορείτε να επιλέξετε να φορτίσετε όσο θέλετε κατά την αγορά. Μόλις εξαντληθεί η πίστωση, μπορείτε να γεμίσετε την κάρτα σε οποιονδήποτε σταθμό ταχείας μεταφοράς Transmilenio και σε άλλα σημεία, βλέπε χάρτη: tullaveplus.gov.co/puntos-de-recarga.

 • 2 950 cop - ναύλος για 110 λεπτά (μέγιστο 2 μεταφορές)

Δεν διατίθενται ναύλοι για όλη την ημέρα. Για τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: sitp.gov.co/tarifas.

Όταν ταξιδεύετε με τα κόκκινα λεωφορεία εξπρές Transmilenio, η κάρτα συνδέεται με το περιστροφικό πώμα κατά την είσοδό σας στην πλατφόρμα.

Στα μπλε και πράσινα πιο αργά λεωφορεία "Urbano", η κάρτα προσαρτάται στον αναγνώστη στην πρώτη πόρτα κατά την επιβίβασή σας στο λεωφορείο.

Συμβουλή για το ξενοδοχείο στη στάση του λεωφορείου

Μην ψάχνετε για περίπλοκο κατάλυμα όταν φτάσετε στην πόλη και επιλέξτε ένα από τα ξενοδοχεία ακριβώς δίπλα στη στάση του λεωφορείου για το λεωφορείο του αεροδρομίου.

Ιδανικά, αναζητήστε ξενοδοχεία κατά μήκος των διαδρομών K86/M86 που πηγαίνουν στο τουριστικό κέντρο της Μπογκοτά. Τα ξενοδοχεία γύρω από τη στάση του λεωφορείου Museo Nacional θα είναι τα πιο κατάλληλα.

 • Hotel Tequendama ***** - Ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία της Μπογκοτά με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής (από 60 usd)
 • ibis Bogota Museo *** - μια κλασική πολυεθνική αλυσίδα με λογικές τιμές (από 40 usd)

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Για εκδρομές στην ύπαιθρο της Κολομβίας, ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι η καλύτερη επιλογή. Οι κύριοι δρόμοι στην Κολομβία είναι καλής ποιότητας, αν και πολύ δαιδαλώδεις και οδηγούν πάνω από ψηλά βουνά.

Ακριβώς στον αεροσταθμό 1 θα βρείτε τα γκισέ πολλών γνωστών διεθνών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι τιμές για την εβδομάδα ξεκινούν από 270 usd.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.