Μπολόνια
Αεροδρόμιο Bologna Guglielmo Marconi

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μπολόνια

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μπολόνια

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024

Ο τερματικός σταθμός εξυπηρετείται από ένα αυτόματο τρένο από το κέντρο, λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών και υπεραστικά δρομολόγια προς άλλες ιταλικές πόλεις.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Μπολόνια

Τιμή Χρόνος διαδρομής προς το σταθμό Συχνότητα
Marconi Express 12,80 eur
23,30 eur (με επιστροφή)
6 λεπτά 5-10 λεπτά
Λεωφορείο Navetta Aeroporto 4 eur + 1,50 eur 35-40 λεπτά 24 λεπτά
Λεωφορεία 81 και 91 1,50 eur 15 λεπτά με τα πόδια
27 λεπτά διαδρομή
15 λεπτά

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα μέσα μεταφοράς περιγράφονται παρακάτω. Αλλά ανακαλύψτε επίσης τον ανεξάρτητο οδηγό πόλης μας και σχεδιάστε το ταξίδι σας μαζί μας:

 • Τα καλύτερα μέρη για να δείτε
 • Συμβουλές για υπέροχα ξενοδοχεία
 • Όλα για τα μέσα μεταφοράς στην πόλη

Marconi Express

Το αυτοματοποιημένο τρένο (monorail) που ονομάζεται Marconi Express είναι ο κύριος, ταχύτερος και πιο άνετος τρόπος μεταφοράς μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της Μπολόνια.

Η αποβάθρα βρίσκεται περίπου 70 μέτρα μπροστά από τον τερματικό σταθμό και δεν μπορείτε να χάσετε το δρόμο - ακολουθήστε τις πράσινες πινακίδες Marconi Express. Το τρένο εκτελεί δρομολόγια προς το σταθμό Bologna Centrale, από όπου μπορείτε να συνεχίσετε με τρένα που κατευθύνονται προς το Ρίμινι, τη Φλωρεντία, το Μιλάνο και όλη την Ιταλία.

 • Ναύλοι: 12,80 eur / 23,30 eur με επιστροφή
 • Χρόνος διαδρομής: 7 λεπτά
 • Συχνότητα: 7 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, 15 λεπτά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ
 • Επίσημες πληροφορίες: marconiexpress.it

Το πρώτο δρομολόγιο από το σταθμό Centrale αναχωρεί στις 5:40 π.μ., ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο στις 0:00 π.μ.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν με δύο τρόπους - παραδοσιακά στα τερματικά αυτοεξυπηρέτησης στην παραλαβή αποσκευών ή απευθείας στην είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού, ή με την επισύναψη μιας κάρτας πληρωμής στα περιστρόφια εισόδου και εξόδου. Το εισιτήριό σας θα αφαιρεθεί αυτόματα.

Παρακαλείστε να διαθέσετε επιπλέον χρόνο για το ταξίδι της επιστροφής σας στο αεροδρόμιο, καθώς η χωρητικότητα του τρένου είναι περίπου 50 άτομα και ενδέχεται να περιμένετε για την αναχώρηση σε ώρες με μεγάλη κίνηση.

Λεωφορείο Navetta Aeroporto

Υπάρχει επίσης το λεωφορείο με αριθμό 944, γνωστό ως Navetta Aeroporto, το οποίο εκτελεί απευθείας δρομολόγια από τον τερματικό σταθμό προς το νοσοκομείο Ospedale Maggiore. Από το σταθμό Ospedale Maggiore, οι γραμμές 18, 19, 38 και 39 σας μεταφέρουν στο ιστορικό κέντρο, ενώ οι γραμμές 38 και 39 πηγαίνουν στο σταθμό. Τα λεωφορεία 38 και 39 είναι κυκλικά. Το 38 είναι ταχύτερο στο δρόμο προς το κέντρο, ενώ το 39 στο δρόμο από το κέντρο.

Η γραμμή 944 χρειάζεται 10 λεπτά από το αεροδρόμιο μέχρι το νοσοκομείο και αναχωρεί ανά 20 λεπτά.

Υπάρχει ειδικό εισιτήριο στη γραμμή Navetta Aeroporto, όπου μια διαδρομή κοστίζει 4 ευρώ. Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ticketweb.tper.it ή από τον οδηγό.

Από το σταθμό Ospedale Maggiore, το κανονικό εισιτήριο πόλης διατίθεται ήδη προς 1,50 eur ή ένα 24ωρο εισιτήριο προς 6 eur.

Τα δύο πρώτα πρωινά δρομολόγια και τα δύο τελευταία βραδινά δρομολόγια της γραμμής Navetta Aeroporto συνεχίζουν προς το κέντρο και το σταθμό Bologna Centrale.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη γραμμή αυτή, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση tper.it/navettaaeroporto.

Λεωφορείο 54

Για να φτάσετε πιο κοντά στις γραμμές της πόλης, μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο 54 μέχρι τη στάση Cintra Daziaria / Teatri di Vita (λεωφορεία 13 και 86 προς το κέντρο) ή Birra (λεωφορεία 81 και 91 προς το κέντρο).

Ωστόσο, η γραμμή 54 εκτελεί δρομολόγια μόνο μία φορά την ώρα από τις 6:45 έως τις 20:20. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ημερήσιο εισιτήριο για 6 ευρώ ή ένα απλό εισιτήριο για 75 λεπτά για 1,50 ευρώ.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από το μηχάνημα στη στάση του λεωφορείου ή απλά συνδέοντας την κάρτα σας στον πράσινο αναγνώστη στο εσωτερικό του λεωφορείου. Τα εισιτήρια για όλες τις γραμμές της πόλης της Μπολόνια μπορούν επίσης να αγοραστούν μέσω της εφαρμογής Muver για κινητά (διαθέσιμη στο Google Play / App Store).

Το πρόγραμμα δρομολογίων είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο: tper.it/54

Αστικά λεωφορεία από τη στάση Birra

Τα λεωφορεία από τη στάση Birra, σε απόσταση 1.200 μέτρων, παρέχουν πιο συχνή και φθηνή σύνδεση από τη γραμμή 54.

Μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τη στάση Birra στο πεζοδρόμιο σε 15 λεπτά.

Από τη στάση Birra μπορείτε στη συνέχεια να πάρετε τα λεωφορεία 81, 81A ή 91, 91A (τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση: www.tper.it/orari). Αυτά εκτελούν δρομολόγια κάθε 15 λεπτά προς το σιδηροδρομικό σταθμό Bologna Centrale και καλύπτουν τη διαδρομή σε 26 λεπτά.

Το εισιτήριο κοστίζει 1,50 eur όταν το αγοράσετε από το πρακτορείο Bar Incontro στη στάση Birra. Για περισσότερα σημεία πώλησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα tper.it/rivendite. Το εισιτήριο ισχύει για 75 λεπτά από τη στιγμή που θα σημειωθεί κατά την επιβίβασή σας στο λεωφορείο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα 24ωρο εισιτήριο για αυτές τις γραμμές έναντι 6 eur.

Εναλλακτικά, το εισιτήριο μπορεί επίσης να αγοραστεί μέσω της εφαρμογής για κινητά Muver (διαθέσιμη στο: Google Play / App Store).

Νυχτερινές μεταφορές

Το αυτόματο τρένο Macroni Express εκτελεί δρομολόγια από τις 5:40 π.μ. έως τις 12:00 π.μ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αντικαθίσταται από τη λεωφορειακή γραμμή 940 (δείτε τη θέση της στάσης του λεωφορείου στο σταθμό) ανά 20 λεπτά από τις 0:10 έως τις 1:30 προς το αεροδρόμιο ή από τις 4:30 έως τις 5:40 προς το αεροδρόμιο.

Στις 5:00 και 5:20, το λεωφορείο Navetta Aeroporto 944 εκτελεί επίσης απευθείας δρομολόγια προς το αεροδρόμιο από το σταθμό Centrale. Στην κατεύθυνση από το αεροδρόμιο, τα δύο τελευταία δρομολόγια εκτελούν δρομολόγια προς το σταθμό στις 0:15 και 0:45.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Θέλετε να κάνετε ένα οδοιπορικό στην ιταλική ύπαιθρο ή στα κοντινά Απέννινα Όρη; Σε αυτή την περίπτωση, το ταξίδι με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Πολλές διεθνείς και τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται ακριβώς στον τερματικό σταθμό. Οι τιμές για μια εβδομάδα στην υψηλή περίοδο ξεκινούν από 290 ευρώ. Αποφύγετε τις εταιρείες ενοικίασης Goldcar με κακές κριτικές.

Λεωφορεία προς Ρίμινι

Τα λεωφορεία της Shuttle Italy Airport συνδέουν το αεροδρόμιο της Μπολόνια απευθείας με το Ρίμινι, με στάση στην Τσεζένα.

Ο φθηνότερος τρόπος για να αγοράσετε εισιτήρια είναι μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας: shuttleitalyairport.it

 • Ναύλοι για το Ρίμινι - 25 eur για απλή μετάβαση / 45 eur για επιστροφή
 • Χρόνος ταξιδιού προς το Ρίμινι - 90 λεπτά
 • Συχνότητα και χρονοδιάγραμμα - περίπου μία φορά κάθε 2 ώρες: shuttleitalyairport.it/timetables

Η φθηνότερη σύνδεση είναι μέσω του σταθμού Bologna Centrale (φθηνότερη από το αεροδρόμιο με 1 αλλαγή για 1,50 eur), από όπου τα τρένα της Trenitalia εκτελούν δρομολόγια για 10,80 eur.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται περίπου 100 μέτρα αριστερά της εξόδου από τον τερματικό σταθμό.

Λεωφορεία προς Φλωρεντία

Το αεροδρόμιο της Μπολόνια συνδέεται απευθείας με τη Φλωρεντία με τα λεωφορεία Appennino Shuttle.

Ο φθηνότερος τρόπος για να αγοράσετε εισιτήρια είναι μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας: appenninoshuttle.it

 • Ναύλοι προς Φλωρεντία - 20 eur
 • Χρόνος ταξιδιού προς τη Φλωρεντία - 95 λεπτά
 • Συχνότητα και χρονοδιάγραμμα - περίπου μία φορά κάθε 2 ώρες: appenninoshuttle.it

Η φθηνότερη σύνδεση είναι μέσω του σταθμού Bologna Centrale (φθηνότερη από το αεροδρόμιο με 1 αλλαγή για 1,50 eur), όπου τα τρένα της Trenitalia εκτελούν δρομολόγια από 9,45 eur, ή τα γρήγορα τρένα από 14,90 eur.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται περίπου 100 μέτρα αριστερά της εξόδου από τον τερματικό σταθμό.

Λεωφορείο προς Φεράρα

Το αεροδρόμιο της Μπολόνια συνδέεται απευθείας με τη Φεράρα με λεωφορεία της Bus&Fly.

Τα φθηνότερα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας: ferrarabusandfly.it

 • Ναύλοι προς Φεράρα - 17 eur
 • Χρόνος ταξιδιού προς τη Φεράρα - 60 λεπτά
 • Συχνότητα και χρονοδιάγραμμα - περίπου 8 φορές την ημέρα: ferrarabusandfly.it/timetable

Η φθηνότερη σύνδεση είναι μέσω του σταθμού Bologna Centrale (φθηνότερη από το αεροδρόμιο με 1 αλλαγή για 1,50 eur), όπου τα τρένα της Trenitalia εκτελούν δρομολόγια από 5,20 eur.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται περίπου 100 μέτρα αριστερά της εξόδου από τον τερματικό σταθμό.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.