Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μπακού

Μπακού

Υπάρχει μια ειδική γραμμή λεωφορείων "AeroExpress" προς το αεροδρόμιο, η οποία πηγαίνει απευθείας στο κέντρο του Μπακού στο σταθμό της 28ης Μαΐου.

Τη νύχτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ταξί.

Κάντε κράτηση για το ξενοδοχείο σας στο Μπακού τώρα

Λεωφορείο

Σύγχρονα κλιματιζόμενα λεωφορεία εκτελούν τη γραμμή AeroExpress, που κάνει στάση στο σταθμό του μετρό Koroglu και πηγαίνει στο κέντρο της πόλης στον κεντρικό σταθμό μετεπιβίβασης του μετρό 28 May και τον σιδηροδρομικό σταθμό.

  • Συχνότητα - 30 λεπτά
  • Χρόνος διαδρομής - 35 λεπτά προς το κέντρο ή 15 λεπτά προς το σταθμό Koroglu
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 1:00
  • Πρώτο λεωφορείο προς το αεροδρόμιο - 6:00
  • Δρομολόγια στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου: airport.az/aero-express

Τιμή εισιτηρίου και τρόπος πληρωμής

Η γραμμή AeroExpress έχει ειδικό ακριβότερο τιμολόγιο σε σύγκριση με τα κανονικά λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών στο Μπακού.

  • 1,30 azn - 1 διαδρομή με επαναφορτιζόμενη κάρτα BakıKart, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε σε όλα τα λεωφορεία και το μετρό στο Μπακού (η πλαστική κάρτα κοστίζει 2 azn).
  • 1,50 azn - 1 διαδρομή με μια BakıKart μίας χρήσης, η οποία είναι δωρεάν αλλά δεν μπορείτε να την ξαναχρησιμοποιήσετε. Αυτή η επιλογή αξίζει μόνο αν δεν θέλετε πλέον να ταξιδεύετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μπακού.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα BakıKart στο μηχάνημα μετά την έξοδο από τον τερματικό σταθμό 1 στα αριστερά. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά.

Αρχικά, επιλέξτε τον τύπο της κάρτας - η επαναχρησιμοποιήσιμη BakıKart για 2 azn είναι η επιλογή στα αριστερά, ενώ η επιλογή της κάρτας μιας χρήσης στο δεξί κουμπί της οθόνης.

Εάν επιλέξετε επαναφορτιζόμενη κάρτα, πρέπει να φορτώσετε αμέσως οποιοδήποτε ποσό μετρητών σε αυτήν, τα οποία θα αφαιρούνται σταδιακά. Για παράδειγμα, μια διαδρομή με το μετρό ή το αστικό λεωφορείο κοστίζει 0,40 azn.

Μέσα στο λεωφορείο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε την κάρτα στον αναγνώστη κατά την επιβίβασή σας. Στο μετρό, η κάρτα τοποθετείται στο περιστροφικό πώμα.

Τρέχουσες τιμές εισιτηρίων και λεπτομερείς πληροφορίες: bakikart.az/ticket-and-tariffs.

Ταξί

Υπάρχει πάντα μεγάλος αριθμός οδηγών ταξί έξω από τον τερματικό σταθμό και μερικές φορές μέσα στον τερματικό σταθμό, που σας προσκαλούν να κάνετε μια βόλτα. Η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη και δυστυχώς είναι πολύ συνηθισμένο οι τιμές να είναι πολλαπλάσιες για τους τουρίστες από ό,τι για τους ντόπιους.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα Bolt, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στο Μπακού. Η κανονική τιμή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Μπακού μέσω του Bolt κυμαίνεται μεταξύ 7 azn και 13 azn, ανάλογα με την τρέχουσα ζήτηση.

Η τιμή για ένα κανονικό ταξί δεν πέφτει συνήθως κάτω από τα 30 azn.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.