Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μόσταρ

Μόσταρ

Λόγω της χαμηλής κίνησης, οι δημόσιες συγκοινωνίες προς το αεροδρόμιο του Μόσταρ λειτουργούν κατά περίπτωση, σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα πτήσεων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Μόσταρ, συμπεριλαμβανομένων διεθνών εταιρειών (π.χ. Europcar). Παρόλο που δεν υπάρχουν γκισέ ενοικίασης στο αεροδρόμιο, εάν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου με σημείο παραλαβής στον τερματικό σταθμό, ένας πράκτορας ενοικίασης θα σας περιμένει κατά την άφιξη και θα σας μεταφέρει στο γραφείο ενοικίασης στο κέντρο της πόλης.

Λόγω του μικρού ανταγωνισμού, οι τιμές ενοικίασης είναι υψηλές και ξεκινούν από 400 ευρώ για μια εβδομάδα στην υψηλή περίοδο.

Ταξί

Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε ταξί από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ταξί που είναι διαθέσιμες στην πόλη όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Ωστόσο, συνήθως δεν υπάρχουν ταξί που να περιμένουν στον τερματικό σταθμό κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης και καλό είναι να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Δεν υπάρχουν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα για την παραγγελία ταξί στο Μόσταρ. Η πιο αξιόπιστη εταιρεία στο Μόσταρ ονομάζεται "MojTaxi". Τα στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να τα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: mojtaxi.net.

Η τιμή για το κέντρο του Μόσταρ είναι περίπου 12 bam. Δεν μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα στο ταξί, αλλά οι οδηγοί δέχονται συνήθως ευρώ. Καθώς το μετατρέψιμο μάρκο της Βοσνίας έχει σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ, το ποσό σε ευρώ πρέπει πάντα να είναι το μισό του ποσού σε τοπικό νόμισμα.

Λεωφορεία δημόσιων μεταφορών

Υπάρχει μια ειδική δωρεάν υπηρεσία λεωφορείων προς το αεροδρόμιο που συνδέει με τις πτήσεις της Croatia Airlines από/προς το Ζάγκρεμπ. Επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν ούτε στον ιστότοπο του αεροδρομίου του Μόσταρ ούτε στον ιστότοπο της εταιρείας μεταφορών.

Το λεωφορείο αναχωρεί από την πλατεία Musala 90 λεπτά πριν από την αναχώρηση. Πηγαίνει στο κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο μόνο όταν όλοι οι επιβάτες έχουν κατέβει από το αεροπλάνο.

Η πλησιέστερη στάση των τακτικών γραμμών δημόσιας συγκοινωνίας "Ortiješ I" βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο σε απόσταση περίπου 1.200 μέτρων από τον τερματικό σταθμό (βλ.: χάρτης διαδρομής με τα πόδια). Οι γραμμές 28 και 29 διέρχονται από τη στάση προς το κέντρο του Μόσταρ περίπου 1-2 φορές την ώρα τις καθημερινές και μία φορά την ώρα τα Σαββατοκύριακα.

Τα δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: mobus.mostarbus.ba/red-voznje, δίνονται μόνο οι ώρες αναχώρησης από τους τερματικούς σταθμούς.

Το εισιτήριο για τη ζώνη II για 2,50 bam πληρώνεται μόνο σε μετρητά στο γραφείο του οδηγού.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.