Μόντρεαλ
Αεροδρόμιο Pierre Elliott Trudeau του Μόντρεαλ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μόντρεαλ Pierre Elliott Trudeau

Transfer at Μόντρεαλ Pierre Elliott Trudeau Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 18. 2. 2024

Το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ διαθέτει έναν αρκετά μεγάλο, καλά οργανωμένο αεροσταθμό, ο οποίος χωρίζεται σε πτήσεις εσωτερικού, εξωτερικού και ΗΠΑ.

Ωστόσο, όλα βρίσκονται σε ένα κτίριο και οι αποστάσεις μεταξύ των τμημάτων είναι μικρές (σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια).

Κάντε κράτηση ξενοδοχείου κοντά στο Αεροδρόμιο YUL

Μετανάστευση και έλεγχοι ασφαλείας

Το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ διαθέτει αποτελεσματικούς ελέγχους ασφαλείας και μετανάστευσης.

Τα σημεία ελέγχου ασφαλείας έχουν συνήθως ουρές έως και 20 λεπτά, ενώ ο έλεγχος της μετανάστευσης κατά την άφιξη είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένος και διαρκεί συνήθως 10-20 λεπτά.

Μπορείτε να δείτε τους τρέχοντες χρόνους αναμονής στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου: admtl.com/estimated-wait-time.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Το Μόντρεαλ είναι λίγο πιο φιλικό από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Τορόντο για τις μετεπιβιβάσεις. Δεν χρειάζεται ποτέ να αλλάξετε κτίριο, επειδή το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ διαθέτει μόνο έναν τερματικό σταθμό.

Πρέπει να περάσω από το τμήμα μετανάστευσης για να παραλάβω τις αποσκευές μου;

Τα καναδικά αεροδρόμια, σε αντίθεση με εκείνα των ΗΠΑ, διαθέτουν ξεχωριστό χώρο διέλευσης.

Εάν αλλάξετε αεροπλάνο στο Μόντρεαλ με μία κράτηση, η αεροπορική σας εταιρεία πιθανότατα θα ελέγξει τις αποσκευές σας μέχρι τον τελικό σας προορισμό, οπότε δεν χρειάζεται να εισέλθετε καθόλου στον Καναδά - μένετε στη ζώνη διέλευσης.

Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο εάν μετεπιβιβαστείτε από διεθνή σε διεθνή πτήση. Εάν μετεπιβιβαστείτε σε πτήση εσωτερικού εντός του Καναδά, πρέπει να περάσετε από τη μεταναστευτική υπηρεσία. Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία μπορεί ακόμα να στείλει τις αποσκευές σας στον τελικό σας προορισμό, αυτό γίνεται πάντα κατά περίπτωση.

Πρέπει πάντα να παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας και να τις ελέγχετε εκ νέου όταν αλλάζετε από διεθνή πτήση σε πτήση εσωτερικού.

Στο αεροδρόμιο του Τορόντο υπάρχει προκαταρκτικό σημείο ελέγχου της αμερικανικής μετανάστευσης, οπότε αν μετεπιβιβαστείτε στο Τορόντο για πτήση προς τις ΗΠΑ, δεν θα χρειαστεί να περάσετε από το τμήμα μετανάστευσης μόλις φτάσετε στις ΗΠΑ.

Χρειάζομαι eTA;

Ακόμα και αν μετεπιβιβάζεστε μόνο από διεθνή πτήση σε διεθνή πτήση, πρέπει να λάβετε ηλεκτρονική άδεια εισόδου για να εισέλθετε στον Καναδά. Αυτό μπορεί να γίνει άνετα ηλεκτρονικά έναντι αμοιβής στην 7 cad.

Για τις πλήρεις διαδικασίες μετεπιβίβασης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου: admtl.com/connecting-flights

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.