Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μιλάνο Μαλπένσα

Milan

Από το αεροδρόμιο, το κέντρο του Μιλάνου και οι γύρω πόλεις μπορούν να προσεγγιστούν γρήγορα με τρένο ή πιο οικονομικά με τα πολλά δρομολόγια λεωφορείων.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο του Μιλάνου

Τρένο προς Μιλάνο

Ο ταχύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Μιλάνο είναι με το τρένο Malpensa Express. Θα σας μεταφέρει από το κέντρο του Μιλάνου στο αεροδρόμιο σε 41 έως 54 λεπτά στην τιμή των 13 ευρώ.

Αν αγοράσετε εισιτήριο μετ' επιστροφής online, το κόστος του θα είναι 20 eur.

Δρομολόγια και ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων: malpensaexpress.it. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από το μηχάνημα εισιτηρίων στο σταθμό, όπου μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα και μετρητά.

Τα τρένα εκτελούν δύο δρομολόγια:

 • Milano Cadorna με στάση στο Milano Bovisa Politecnico
 • Milano Centrale με στάση στο Milano Porta Garibaldi

Και τα δύο δρομολόγια σταματούν επίσης στους δήμους μεταξύ του Μιλάνου και του αεροδρομίου (Busto Arsizio, Saronno, Castellanza).

Ο σταθμός βρίσκεται στο υπόγειο και των δύο τερματικών σταθμών. Θα πρέπει να κατεβείτε από τις κυλιόμενες σκάλες στο υπόγειο και να περπατήσετε περίπου 200 μέτρα κατά μήκος του διαδρόμου μέχρι το σταθμό του μετρό.

 • Ναύλοι: Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι πολύ χαμηλές: 13 eur (μετ' επιστροφής, αν αγοραστεί ηλεκτρονικά 20 eur)
 • Χρόνος ταξιδιού: 20 λεπτά: 37 λεπτά (Cadorna), 41 λεπτά (Porta Garibaldi), 54 λεπτά (Milano Centrale)
 • Συχνότητα: 30 λεπτά κάθε διαδρομή, αθροιστικά περίπου 15 λεπτά
 • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο - 5:25 (Centrale), 5:35 (Porta Garibaldi)
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 22:43

Λεωφορείο προς Μιλάνο

Ένας φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο Μιλάνο είναι το λεωφορείο, το οποίο κάνει στάση και στους δύο τερματικούς σταθμούς. Χρειάζονται περίπου 60-75 λεπτά για το κέντρο της πόλης και κοστίζουν 10 eur, με επιστροφή σε οποιαδήποτε σύνδεση 16 eur.

Αγοράζετε εισιτήρια στον τερματικό σταθμό αφίξεων, ηλεκτρονικά ή απευθείας από τον οδηγό.

Αγοράστε εισιτήριο - Terravision.com

Οι στάσεις όλων των λεωφορείων στο σταθμό Centrale βρίσκονται στη Via Giovanni Battista Sammartini (βλ. χάρτη).

Τα δρομολόγια ή την ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων μπορείτε να τα βρείτε στις ιστοσελίδες της κάθε εταιρείας: Terravision, Flixbus (σε συνεργασία με το Malpensa Shuttle) και Malpensa Airport Express. Συνήθως δεν χρειάζεται να περιμένετε πάνω από 15 λεπτά για τη σύνδεσή σας.

Εάν αγοράσετε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά από την Terravision, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν οποιαδήποτε σύνδεση, εάν χάσετε την κλεισμένη σας σύνδεση. Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε το εισιτήριο, απλά δείξτε το στο email του κινητού σας τηλεφώνου.

 • Ναύλοι: 10 eur (μετ' επιστροφής 16 eur)
 • Χρόνος ταξιδιού: 60-75 λεπτά ανάλογα με την κατάσταση της κυκλοφορίας
 • Συχνότητα: 20 λεπτά (αθροιστικά για όλες τις εταιρείες)
 • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο: 4:15 (αγορά στον ιστότοπο της Flixbus )
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο: 1:20 (αγορά στον ιστότοπο της Terravision )
 • Αγοράστε το εισιτήριο ηλεκτρονικά: Terravision.com / Flixbus.com

Τα λεωφορεία έχουν το πλεονέκτημα έναντι των τρένων ότι εκτελούν δρομολόγια νωρίτερα το πρωί και αργότερα το βράδυ.

Μεταφορά στο Μιλάνο: τρένο ή λεωφορείο;

Στον παρακάτω πίνακα δίνουμε μια σαφή σύγκριση των μέσων μεταφοράς από το αεροδρόμιο Malpensa προς το κέντρο του Μιλάνου.

Χρόνος ταξιδιού Τιμή Συχνότητα
Τρένο 37 λεπτά 13 ευρώ
(επιστροφή 26 eur)
15 λεπτά
Λεωφορείο 60-75 λεπτά 10 eur
(επιστροφή 16 eur)
15-20 λεπτά
Ταξί 45 λεπτά 104 eur nonstop

Προς τα αεροδρόμια Μπέργκαμο και Λινάτε

Οι απευθείας συνδέσεις με το αεροδρόμιο Μπέργκαμο παρέχονται από την εταιρεία λεωφορείων Flixbus σε συνεργασία με την Orio Shuttle (δρομολόγια και εισιτήρια στο flixbus.com). Τα λεωφορεία σταματούν και στους δύο τερματικούς σταθμούς της Μαλπένσα, αλλά εκτελούν δρομολόγια μόνο 6 φορές την ημέρα σε διαστήματα περίπου 120 λεπτών. Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ και το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες.

Η εναλλακτική λύση είναι μια πολύ συχνή σύνδεση με μετεπιβίβαση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.

Η κατάσταση είναι παρόμοια για τη μεταφορά προς το αεροδρόμιο Linate. Τα λεωφορεία Malpensa Shuttle εκτελούν δρομολόγια 5 φορές την ημέρα, αλλά και πάλι υπάρχει η επιλογή μιας συχνής σύνδεσης με αλλαγή στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.

Συνολικοί χρόνοι μεταφοράς

 • Μαλπένσα -> Μπέργκαμο ιδανικά 4 ώρες
 • Μαλπένσα -> Λινάτε ιδανικά 4 ώρες

Ταξί προς Μιλάνο

Υπάρχει επίσημη πιάτσα ταξί ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό. Η τιμή για το κέντρο του Μιλάνου είναι σταθερή και ανέρχεται επί του παρόντος στα 104 ευρώ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν κατευθύνεστε κατευθείαν από το αεροδρόμιο προς τις Άλπεις ή τη θάλασσα και θέλετε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, σας συνιστούμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στον τερματικό σταθμό.

Οι περισσότερες πολυεθνικές και ορισμένες τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν την έδρα τους στο αεροδρόμιο και οι τιμές ξεκινούν από περίπου 37 eur ανά ημέρα.

Άλλοι προορισμοί

Το αεροδρόμιο Μαλπένσα διαθέτει επίσης απευθείας λεωφορεία προς τις κοντινές πόλεις:

Κατεύθυνση Varese και Ελβετία

Στη συνέχεια, η σιδηροδρομική γραμμή S50 εκτελεί απευθείας από το αεροδρόμιο μία φορά την ώρα προς βορρά μέσω Busto Arsizio, Gallarate, Varese, Induno Olono και Stabio στην Ελβετία, όπου ακολουθείται από άλλα τρένα προς το Λουγκάνο ή τη Ζυρίχη. Για τα δρομολόγια επισκεφθείτε την ιστοσελίδα trenord.it.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.