Μασσαλία
Αεροδρόμιο Marseille Provence

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μασσαλία

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μασσαλία

Krystof Hajek ενημερωμένο 10. 12. 2023

Απευθείας λεωφορεία και τρένα προς τη Μασσαλία και ολόκληρη την Προβηγκία σταματούν ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Μασσαλίας

Λεωφορείο για Μασσαλία

Το λεωφορείο εξπρές L91 εκτελεί απευθείας δρομολόγια από τον τερματικό σταθμό προς το κέντρο της Μασσαλίας. Θα βρείτε μια στάση μπροστά από τους δύο τερματικούς σταθμούς, στη Μασσαλία κάνει στάση στο σταθμό St. Charles.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια ηλεκτρονικά στη διεύθυνση store.marseille.aeroport.fr/bus.html (μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε δρομολόγιο για την ημέρα - πρέπει να εκτυπώσετε το εισιτήριο). Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από το περίπτερο στη στάση (πληρωμή με κάρτα και μετρητά) ή απευθείας από τον οδηγό εάν το περίπτερο δεν βρίσκεται στη στάση ή είναι κλειστό (πληρωμή με μετρητά).

 • Χρόνος διαδρομής: 1: 30-45 λεπτά ανάλογα με την κυκλοφορία
 • Συχνότητα: κάθε 10 λεπτά (πρωί και αργά το βράδυ 20 λεπτά)
 • Ναύλοι: 10 EUR / 16 EUR επιστροφή
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο: 1:30
 • Πρώτο λεωφορείο από το κέντρο: 3:30
 • Επίσημος δικτυακός τόπος και χρονοδιάγραμμα: marseille-airport.com//bus-l91

Ανήλικοι 12-25 ετών πληρώνουν μόνο 7 EUR, παιδιά 6-11 ετών 5 EUR.

Τρένο προς Μασσαλία

Το τρένο εκτελεί δρομολόγια από το σταθμό Vitrolles Aéroport Marseille Provence , περίπου 1,5 χλμ. μακριά, και είναι ένας φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο.

Το λεωφορείο του αεροδρομίου γραμμή 13 θα σας μεταφέρει στο σταθμό Vitrolles από τον τερματικό σταθμό σε περίπου 5 λεπτά για 1,20 EUR (πληρωτέο με μετρητά ή κάρτα στον οδηγό). Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 12 λεπτά, το πρώτο δρομολόγιο από το σταθμό Vitrolles προς το αεροδρόμιο εκτελείται στις 6:05, το τελευταίο από το αεροδρόμιο προς το σταθμό στις 21:45, δείτε το χρονοδιάγραμμα στον ιστότοπο marseille-airport.com/busgare-vitrolles.

Το εισιτήριο τρένου από Vitrolles προς Μασσαλία κοστίζει 5,70 EUR, οπότε συνολικά θα πληρώσετε 6,90 EUR για ολόκληρη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο.

Τα δρομολόγια των τρένων είναι πολύ ακανόνιστα και εκτελούνται κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 25 έως 45 λεπτά. Τα δρομολόγια και την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο sncf-connect.com. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων της SNCF στη στάση λεωφορείου έξω από τον τερματικό σταθμό 2 ή στο σιδηροδρομικό σταθμό. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με κάρτα.

Το ταξίδι με το τρένο διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

 • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο: 35-65 λεπτά, ανάλογα με την αναμονή του τρένου.
 • Συχνότητα: ακανόνιστα 1-3 φορές την ώρα
 • Τιμές: συνολικά και με λεωφορείο 6,90 EUR
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο: λεωφορείο L13 στις 21:45 + τρένο με ανταπόκριση στις 21:58
 • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο: τρένο στις 6:08 από το St. Charles
 • Επίσημος δικτυακός τόπος και χρονοδιάγραμμα: λεωφορείο L13 + τρένο SNCF

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Το αεροδρόμιο της Μασσαλίας λειτουργεί ως εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για οδικές εκδρομές στην Κυανή Ακτή ή σε ολόκληρη την περιοχή της Προβηγκίας.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο, τόσο γνωστές όσο και τοπικές μάρκες. Κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης είναι περίπου 450 EUR, αλλά κατά τη χαμηλή περίοδο από 300 EUR.

Λεωφορείο προς Νίκαια

Το αεροδρόμιο της Μασσαλίας και η Νίκαια συνδέονται απευθείας με το Flixbus 1-2 φορές την ημέρα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3,5 ώρες και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από περίπου 12 EUR.

Σημαντικά πιο πολυσύχναστη είναι η σύνδεση με το κέντρο της Μασσαλίας (βλ. παραπάνω), από όπου τα τρένα προς τη Νίκαια εκτελούν δρομολόγια 2-3 φορές την ώρα, αλλά το συνολικό κόστος συνήθως υπερβαίνει τα 40 EUR.

Λεωφορείο προς Aix-en-Provence

Η δημοφιλής τουριστική πόλη Aix-en-Provence, με στάση στο σταθμό Aix TGV, εξυπηρετείται από το λεωφορείο L40.

Τα λεωφορεία από/προς το αεροδρόμιο εκτελούν δρομολόγια κάθε 30 λεπτά. Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο του Aix προς το αεροδρόμιο, προσέξτε ότι, αν και η συχνότητα είναι 15 λεπτά, τα μισά δρομολόγια τερματίζουν στο σταθμό του τρένου υψηλής ταχύτητας TGV. Το πρώτο λεωφορείο από το Aix προς το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 4:50, ενώ το τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το Aix στις 0:25.

Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 10 EUR. Το εισιτήριο μετ' επιστροφής πωλείται με έκπτωση και κοστίζει 16 EUR. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου, από τον οδηγό (με κάρτα ή μετρητά) ή από το εκδοτήριο στο σταθμό λεωφορείων.

Τα δρομολόγια και τις επίσημες πληροφορίες μπορείτε να τα βρείτε σε αυτή τη σελίδα.

Τρένα προς Αβινιόν

Υπάρχουν τρένα για την Αβινιόν από τον κοντινό σταθμό Vitrolles Aéroport Marseille, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε με τη γραμμή 13 του λεωφορείου.

Τα τρένα για την Αβινιόν εκτελούν δρομολόγια 1-2 φορές την ώρα και κοστίζουν 19,90 EUR.

Λεωφορεία και τρένα προς Νιμ και Μονπελιέ

Τα απευθείας λεωφορεία Flixbus εκτελούν δρομολόγια 3-5 φορές την ημέρα από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας μέσω Νιμ και Μονπελιέ προς τη Ναρμπόν και στη συνέχεια προς την Ισπανία. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια online εκ των προτέρων από τη διεύθυνση 8 EUR.

Πιο συχνές συνδέσεις προσφέρονται με περιφερειακά τρένα από το σταθμό Vitrolles Aéroport Marseille, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε με τη γραμμή 13 των δημόσιων συγκοινωνιών.

Τοπικά λεωφορεία προς Martigues και Salon de Provence

Οι κοντινές πόλεις Martigues και Salon de Provence, με τα όμορφα ιστορικά τους κέντρα, συνδέονται με το αεροδρόμιο με απευθείας τοπικά λεωφορεία. Τα εισιτήρια σε όλες τις διαδρομές κοστίζουν το ίδιο 2,50 EUR και μπορείτε να τα αγοράσετε από τον οδηγό (με κάρτα ή μετρητά) ή ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

 • Salon de Provence: λεωφορεία L19 (κάθε 30 λεπτά, διάρκεια διαδρομής 50 λεπτά) και L17 (κάθε 60 λεπτά, διάρκεια διαδρομής 60 λεπτά)
 • Martigues: λεωφορείο L38 (κάθε 30-60 λεπτά, διάρκεια διαδρομής 60 λεπτά)

Αναλυτικά δρομολόγια και επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου: Salon de Provence / Martigues.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.