Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μασσαλία

Μασσαλία

Απευθείας λεωφορεία παρέχουν μεταφορά προς τη Μασσαλία και ολόκληρη την Προβηγκία. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Vitrolles-Aeroport Marseille απέχει περίπου 1,5 χλμ. από το αεροδρόμιο και συνδέεται με τον τερματικό σταθμό με λεωφορείο.

Top 10 καλύτερα ξενοδοχεία σε Μασσαλία

Λεωφορείο προς Μασσαλία

Το λεωφορείο εξπρές L91 εκτελεί απευθείας δρομολόγια από τον τερματικό σταθμό προς το κέντρο της Μασσαλίας. Το λεωφορείο κάνει στάση στη στάση 7, που βρίσκεται ανάμεσα στους τερματικούς σταθμούς.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια online στον ιστότοπο store.marseille.aeroport.fr/bus.html (μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε δρομολόγιο για την ημέρα - πρέπει να εκτυπώσετε το εισιτήριο). Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από το εκδοτήριο στη στάση του λεωφορείου (πληρωμή με κάρτα ή μετρητά).

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από τον οδηγό μόνο με μετρητά και κάρτα, όταν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο αεροδρόμιο ή στη στάση λεωφορείων στο κέντρο είναι κλειστά.

 • Χρόνος ταξιδιού - 30-40 λεπτά ανάλογα με την κίνηση
 • Συχνότητα - κάθε 10 λεπτά (πρωί και αργά το βράδυ 20 λεπτά)
 • Ναύλοι - 10 eur / 16 eur μετ' επιστροφής
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 1:50 π.μ. (Απρίλιος-Οκτώβριος) ή 1:30 π.μ. τον υπόλοιπο χρόνο
 • Πρώτο λεωφορείο από το κέντρο - 3:30
 • Επίσημος δικτυακός τόπος και χρονοδιάγραμμα: marseille-airport.com//bus-l91

Οι ανήλικοι 12-25 ετών πληρώνουν μόνο 7 eur, τα παιδιά 6-11 ετών 5 eur.

Τρένο για Μασσαλία

Το τρένο εκτελεί δρομολόγια από το σταθμό Vitrolles Aéroport Marseille Provence , που απέχει περίπου 1,5 χλμ. και αποτελεί έναν φθηνότερο τρόπο για να φτάσετε στο κέντρο.

Το λεωφορείο 13 του αεροδρομίου θα σας μεταφέρει στο σταθμό Vitrolles από τον τερματικό σταθμό σε περίπου 5 λεπτά για 1,20 eur (πληρώστε με κάρτα ανέπαφων συναλλαγών στο γραφείο του οδηγού). Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 12 λεπτά (μία φορά κάθε 15 λεπτά τα Σαββατοκύριακα) από τη στάση 5. Το χρονοδιάγραμμα μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο marseille-airport.com/busgare-vitrolles.

Το εισιτήριο τρένου από Vitrolles προς Μασσαλία κοστίζει 6,20 eur. Έτσι, συνολικά θα πληρώσετε 7,40 eur για όλη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο.

Τα δρομολόγια των τρένων είναι πολύ ακανόνιστα και εκτελούνται κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 25 έως 45 λεπτά. Τα δρομολόγια και την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο sncf-connect.com.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων της SNCF στη στάση λεωφορείου έξω από τον τερματικό σταθμό 2 ή στο σιδηροδρομικό σταθμό. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με κάρτα.

Το ταξίδι με το τρένο διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

 • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο - 35-65 λεπτά ανάλογα με την αναμονή για το τρένο.
 • Συχνότητα - ακανόνιστα 1-3 φορές την ώρα
 • Ναύλος - συνολικά και με λεωφορείο 7,40 eur
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - λεωφορείο L13 στις 21:45 + τρένο με ανταπόκριση στις 21:58
 • Πρώτη σύνδεση από το κέντρο της πόλης - τρένο στις 6:08 από το St. Charles
 • Επίσημη ιστοσελίδα και χρονοδιάγραμμα: λεωφορείο L13 + τρένο SNCF

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Το αεροδρόμιο της Μασσαλίας λειτουργεί ως εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για οδικές εκδρομές στην Κυανή Ακτή ή σε ολόκληρη την περιοχή της Προβηγκίας.

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, τόσο γνωστές όσο και τοπικές μάρκες. Κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, οι τιμές εβδομαδιαίας ενοικίασης είναι περίπου 450 ευρώ, αλλά κατά τη χαμηλή περίοδο από 300 ευρώ.

Συγκρίνετε τις τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Λεωφορείο προς Νίκαια

Το αεροδρόμιο της Μασσαλίας και η Νίκαια συνδέονται απευθείας με το Flixbus 1-2 φορές την ημέρα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3,5 ώρες και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από περίπου 12 eur.

Σημαντικά πιο πολυσύχναστη είναι η σύνδεση με το κέντρο της Μασσαλίας (βλ. παραπάνω), από όπου τα τρένα προς τη Νίκαια εκτελούν δρομολόγια 2-3 φορές την ώρα, αλλά το συνολικό κόστος συνήθως ξεπερνά τα 40 eur.

Λεωφορείο προς Aix-en-Provence

Η δημοφιλής τουριστική πόλη Aix-en-Provence, με στάση στο σταθμό Aix TGV, εξυπηρετείται από το λεωφορείο L40 .

Τα λεωφορεία από/προς το αεροδρόμιο εκτελούν δρομολόγια κάθε 30 λεπτά. Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο του Aix προς το αεροδρόμιο, προσέξτε ότι, αν και η συχνότητα είναι 15 λεπτά, τα μισά δρομολόγια τερματίζουν στο σταθμό του τρένου υψηλής ταχύτητας TGV. Το πρώτο λεωφορείο από το Aix προς το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 4:50, ενώ το τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το Aix στις 0:25.

Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 10 ευρώ. Το εισιτήριο μετ' επιστροφής πωλείται με έκπτωση και κοστίζει 16 eur. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου, από τον οδηγό (με κάρτα ή μετρητά) ή από το εκδοτήριο στο σταθμό λεωφορείων.

Τα δρομολόγια και τις επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτή τη σελίδα.

Τρένα προς Αβινιόν

Υπάρχουν τρένα για την Αβινιόν από τον κοντινό σταθμό Vitrolles Aéroport Marseille, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε με τη γραμμή 13 του λεωφορείου.

Τα τρένα για την Αβινιόν εκτελούν δρομολόγια 1-2 φορές την ώρα και κοστίζουν 19,90 eur. Το εισιτήριο για το λεωφορείο 13 κοστίζει 1,20 eur και πληρώνεται με ανέπαφη πιστωτική κάρτα στο γραφείο του οδηγού.

Λεωφορεία και τρένα προς Νιμ και Μονπελιέ

Τα απευθείας λεωφορεία Flixbus εκτελούν δρομολόγια 3-5 φορές την ημέρα από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας μέσω Νιμ και Μονπελιέ προς τη Ναρμπόν και στη συνέχεια προς την Ισπανία. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια online εκ των προτέρων από 8 eur.

Πιο συχνές συνδέσεις προσφέρονται με περιφερειακά τρένα από το σταθμό Vitrolles Aéroport της Μασσαλίας, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε με τη γραμμή 13 των δημόσιων συγκοινωνιών.

Τοπικά λεωφορεία προς Martigues και Salon de Provence

Οι κοντινές πόλεις Martigues και Salon de Provence, με τα όμορφα ιστορικά κέντρα τους, συνδέονται με το αεροδρόμιο με απευθείας τοπικά λεωφορεία. Τα εισιτήρια για όλες τις διαδρομές κοστίζουν τα ίδια 2,50 eur και μπορείτε να τα αγοράσετε από τον οδηγό (με κάρτα ή μετρητά) ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

 • Salon de Provence: λεωφορεία L19 (κάθε 30 λεπτά, διάρκεια διαδρομής 50 λεπτά) και L17 (κάθε 60 λεπτά, διάρκεια διαδρομής 60 λεπτά)
 • Martigues: λεωφορείο L38 (κάθε 30-60 λεπτά, διάρκεια διαδρομής 60 λεπτά)

Αναλυτικά δρομολόγια και επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου: Salon de Provence / Martigues.

Ταξί

Υπάρχει επίσημη πιάτσα ταξί ακριβώς έξω από τον αεροσταθμό 1, στην οποία μπορείτε να φτάσετε από τον αεροσταθμό 2 σε 3 λεπτά μέσω του πεζοδρομίου.

Δεδομένης της απόστασης του αεροδρομίου από το κέντρο, η τιμή είναι αρκετά υψηλή και θα πληρώσετε περίπου 65 ευρώ για το κέντρο της Μασσαλίας.

Στο αεροδρόμιο υπάρχει επίσης η εφαρμογή Uber για κινητά τηλέφωνα, η οποία σας μεταφέρει στο κέντρο της Μασσαλίας από 45 eur.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.