Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μαρακές

Μαρακές

Το αεροδρόμιο είναι προσβάσιμο με μια ειδική γραμμή λεωφορείου για 30 mad, ή με φθηνότερες τακτικές γραμμές για 4 mad που εκτελούνται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου περίπου 400 μέτρα από τον τερματικό σταθμό.

Τα ταξί είναι μια βολική επιλογή μεταφοράς, η οποία πληρώνεται στον τερματικό σταθμό, εξαλείφοντας τα παζάρια και τον κίνδυνο υπερτιμολόγησης.

Δείτε τιμές ξενοδοχείων στο Μαρακές

Λεωφορεία της πόλης

Τα δρομολόγια των λεωφορείων στο Μαρακές εκτελούνται από την εταιρεία μεταφορών Alsa και επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο alsa.ma.

Λεωφορείο 19 απευθείας στον τερματικό σταθμό

Απευθείας προς τον τερματικό σταθμό είναι η γραμμή 19. Στην πόλη, αυτό το λεωφορείο κάνει κύκλους σε όλο το κέντρο, συμπεριλαμβανομένης μιας κεντρικής πλατείας , Djemaa el-Fnaa. Υπάρχει επίσης μια στάση στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Το εισιτήριο των 30 MAD μπορεί να αγοραστεί μόνο με μετρητά από τον οδηγό. Η τιμή ισχύει για το ταξίδι μετ' επιστροφής, το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την αγορά του εισιτηρίου.

  • Συχνότητα - 20 λεπτά
  • Χρόνος ταξιδιού - 25 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 6:00 π.μ. έως 11:30 μ.μ.
  • Επίσημες πληροφορίες: Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους: alsa.ma/en/marrakech/airport

Φθηνότερα λεωφορεία από τον κεντρικό δρόμο

Για να εξοικονομήσετε τα περισσότερα χρήματα, περπατήστε από τον τερματικό σταθμό περίπου 400 μέτρα μέχρι τον κυκλικό κόμβο στον κεντρικό δρόμο και στρίψτε αριστερά. Σε άλλα 50 μέτρα θα βρείτε τη στάση λεωφορείου "Aeroport" απευθείας στον κεντρικό δρόμο, όπου σταματούν οι τακτικές γραμμές των δημόσιων συγκοινωνιών.

Το εισιτήριο για όλες τις γραμμές στο Μαρακές (εκτός από τη γραμμή 19 του αεροδρομίου) κοστίζει 4 MAD ανά διαδρομή. Η πληρωμή πρέπει να γίνεται στον οδηγό μόνο με μετρητά και ιδανικά με το ακριβές ποσό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όλες οι γραμμές λειτουργούν περίπου από τις 6:30 π.μ. έως τις 10:30 μ.μ. με συχνότητα 10 έως 15 λεπτών.

  • Djemaa el-Fnaa - ιστορικό κέντρο: γραμμές 11, 12
  • Σταθμός λεωφορείων: γραμμές 11, 12, 18
  • Σιδηροδρομικός σταθμός: γραμμές 18, 19

Η γραμμή 20 εκτείνεται προς τα νότια του Μαρακές και η γραμμή 33 τερματίζει επίσης περίπου 200 μέτρα νότια της πλατείας Djemaa el-Fnaa.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Στην αίθουσα αναχωρήσεων υπάρχουν πολλά διεθνή και τοπικά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το αυτοκίνητο είναι μια εξαιρετική επιλογή στο Μαρόκο, αν θέλετε να εξερευνήσετε τις αγροτικές περιοχές και να επιχειρήσετε μια βόλτα στα βουνά του Άτλαντα.

Οι τιμές για ενοικίαση μιας εβδομάδας ξεκινούν από 80 ευρώ από τις τοπικές εταιρείες ενοικίασης και από 180 ευρώ και τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες.

Συγκρίνετε τιμές - κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο RAK

Ταξί

Λόγω των συχνών προβλημάτων με απατεώνες οδηγούς ταξί που προσφέρουν στους τουρίστες έως και 4 φορές την επίσημη τιμή που ορίζει η πόλη, το σύστημα ταξί στο αεροδρόμιο αλλάζει εντελώς από το 2023.

Μόλις φτάσετε, επισκεφθείτε το επίσημο περίπτερο "kech.cab" μέσα στην αίθουσα αφίξεων για να πληρώσετε το ταξί σας. Η πληρωμή είναι δυνατή με μετρητά και με πιστωτική κάρτα.

Θα σας δοθεί ένα χάρτινο εισιτήριο, το οποίο θα σαρώσετε στο μηχάνημα έξω από την πιάτσα ταξί χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR, ο οποίος θα σας δώσει ένα νέο εισιτήριο.

Απλώς παραδώστε το στον πλησιέστερο οδηγό ταξί, ο οποίος θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας. Δεν πληρώνετε τίποτα στον οδηγό ταξί. Το φιλοδώρημα δεν αναμένεται, αλλά κάθε μικρό ψιλό είναι πάντα ευπρόσδεκτο από τον οδηγό.

Το επίσημο κόμιστρο του ταξί για το κέντρο της πόλης (πλατεία Jemaa el-Fnaa) είναι 85 MAD.

Θα πρέπει να διαπραγματευτείτε την τιμή όταν ταξιδεύετε από το κέντρο προς το αεροδρόμιο. Και πάλι, δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 85 mad, αλλά μπορεί να είναι πρόβλημα να βρείτε έναν οδηγό ταξί να σας μεταφέρει σε αυτή την τιμή. Σίγουρα δεν θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα από 100 mad για να μεταβείτε από το κέντρο στο αεροδρόμιο.

Το Uber, το Bolt και άλλες παρόμοιες εφαρμογές κινητών τηλεφώνων δεν λειτουργούν στο Μαρακές.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.