Λουξεμβούργο
Αεροδρόμιο Findel Λουξεμβούργο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Λουξεμβούργο

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Λουξεμβούργο

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 2. 2024

Το αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου συνδέεται πολύ καλά με το δίκτυο λεωφορείων της πόλης. Υπάρχουν επίσης απευθείας συνδέσεις από τον τερματικό σταθμό με γερμανικές πόλεις και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Επιλέξτε το φθηνότερο ξενοδοχείο στο Λουξεμβούργο

Λεωφορείο Λουξεμβούργο

Το κέντρο της πόλης είναι προσβάσιμο από τρία δρομολόγια λεωφορείων.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα εισιτήρια. Στην πραγματικότητα, όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες σε όλο το Λουξεμβούργο είναι δωρεάν.

Δρομολόγια και διαδρομές

Βρείτε συνδέσεις σε όλο το Λουξεμβούργο και ακριβή δρομολόγια στο mobiliteit.lu.

Για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης, τα ταχύτερα λεωφορεία είναι τα 6 και 16, ενώ για να φτάσετε στους κύριους σταθμούς τρένων και λεωφορείων, τα 29 ή 223 είναι ταχύτερα.

 • Η γραμμή 6 - πηγαίνει στο κέντρο προς το Hamilius μέσω Kirchberg, της ευρωπαϊκής συνοικίας και της Luxexpo. Στη συνέχεια συνεχίζει δυτικά προς τις συνοικίες Belair, Märel και Bertrange.
  • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο - 25 λεπτά
  • Συχνότητα - 15 λεπτά
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 22:47
  • Πρώτο λεωφορείο από τη στάση λεωφορείου. Hamilius - 4:28 π.μ. (9:58 π.μ. τις Κυριακές και τις αργίες)
 • 16 - Η γραμμή πηγαίνει στο κέντρο προς το Hamilius μέσω Kirchberg, της ευρωπαϊκής συνοικίας και της Luxexpo. Στη συνέχεια συνεχίζει δυτικά προς Strassen και Rollingergrund
  • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο - 25 λεπτά
  • Συχνότητα - 15 λεπτά
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 0:11
  • Πρώτο λεωφορείο από τη στάση λεωφορείου. Hamilius - 4:43
 • 29 - Η γραμμή εκτείνεται προς τα νότια του κέντρου της πόλης και προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό μέσω της περιοχής Cents-Hamm. Συνεχίζει νότια προς τις συνοικίες Howald και Gasperich. Σημειώστε ότι τα λεωφορεία δεν τερματίζουν στο αεροδρόμιο, αλλά συνεχίζουν από την άλλη πλευρά προς το χωριό Senningerberg.
  • Χρόνος διαδρομής μέχρι το κέντρο - 20 λεπτά
  • Συχνότητα - 10 λεπτά
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:45
  • Πρώτο λεωφορείο από τον κεντρικό σταθμό - 4:09
 • 223 - διατίθεται επίσης προαστιακή γραμμή για μια γρήγορη διαδρομή προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Ωστόσο, εκτελεί δρομολόγια μόνο μία φορά κάθε 30 λεπτά (μία φορά την ώρα τα Σαββατοκύριακα) και αποτελεί μόνο συμπλήρωμα της πολύ πιο πολυσύχναστης γραμμής 29.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές 361 και 850 για τις γύρω γειτονιές με συχνότητα 30 λεπτών τις καθημερινές.

Λεωφορείο Trier

Απευθείας λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς τη γερμανική πόλη Τριέρ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 302. Στην κατεύθυνση από το Τρίερ, εκτελεί δρομολόγια κάθε 30 λεπτά από τις 5:15 έως τις 9:15, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση εκτελεί δρομολόγια μία φορά κάθε 30 λεπτά από τις 12:34 έως τις 20:34. Η γραμμή 302 εκτελεί δρομολόγια μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Πρέπει να αγοράσετε εισιτήριο για τη διασυνοριακή υπηρεσία έναντι 3 ευρώ.

Το πρόγραμμα δρομολογίων μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο: mobiliteit.lu.

Ταξί

Οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας όπως το Bolt ή το Uber δεν λειτουργούν στο Λουξεμβούργο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα επίσημα ταξί με τιμές για το κέντρο της πόλης γύρω στα 35 eur.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολύ καλές δημόσιες συγκοινωνίες σε όλο το Λουξεμβούργο, οι οποίες είναι δωρεάν σε όλες τις διαδρομές, αλλά δεν πηγαίνουν συχνά σε αγροτικές περιοχές, ιδίως τις Κυριακές και τις αργίες.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε την ύπαιθρο του Λουξεμβούργου χωρίς περιορισμούς, νοικιάστε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο. Οι τιμές ξεκινούν από 150 ευρώ για 4 ημέρες.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.