Λονδίνο
Αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Λονδίνο Stansted

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Λονδίνο Stansted

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 2. 2024

Ποιος είναι ο ταχύτερος και φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε από το αεροδρόμιο Stansted στο κέντρο της πόλης;

Τα τρένα Stansted Express προσφέρουν βολικές και γρήγορες συνδέσεις με τη Liverpool Street, ενώ τα λεωφορεία προσφέρουν φθηνές συνδέσεις σε πολύ πιο άμεσες διαδρομές προς όλο το κεντρικό Λονδίνο.

Τιμή Χρόνος διαδρομής Συχνότητα Σύνδεσμος για αγορά
Τρένο Stansted Express Από 9,90 στερλίνες 47 λεπτά 10-30 λεπτά stanstedexpress.com
Λεωφορείο National Express Από 7 gbp 90-120 λεπτά 5-15 λεπτά nationalexpress.com
Λεωφορείο Terravision Από 12 gbp 90-120 λεπτά 5-20 λεπτά terravision.com

Τρένο Stansted Express προς Λονδίνο

Η ταχύτερη υπηρεσία είναι το Stansted Express, το οποίο χρειάζεται 50 λεπτά για το σταθμό Liverpool Street.

Αποκτήστε τα φθηνότερα εισιτήρια online για 9,90 λίρες Αγγλίας με αγορά τουλάχιστον 4-5 μήνες νωρίτερα. Η ηλεκτρονική αγορά μικρότερης χρονικής περιόδου (ημέρες έως περίπου 2 μήνες) θα κοστίσει 14,50 έως 21 στερλίνες GPB. Τα εισιτήρια μετ' επιστροφής πωλούνται με έκπτωση 1 έως 2 gbp.

Ένα εισιτήριο που αγοράζεται στο σταθμό κοστίζει 20 στερλίνες. Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια από τις 3:30 έως τις 11:30 μ.μ. κάθε 15 έως 30 λεπτά και το εισιτήριο είναι για μια συγκεκριμένη ημέρα, όχι για ανταπόκριση.

Τα τρένα σταματούν στο σταθμό Liverpool Street του Λονδίνου στο κέντρο της πόλης και στους σταθμούς Stratford και Tottenham Hale στα περίχωρα του Λονδίνου.

 • Χρόνοςδιαδρομής προς Liverpool Street: 47 λεπτά
 • Συχνότητα: 10-30 λεπτά
 • Ναύλοι: 9,90 gbp έως 21 gbp ανάλογα με την ώρα αγοράς
 • Πρώτη σύνδεση από Liverpool St. - 4:40
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 00:30
 • Επίσημη ιστοσελίδα: stanstedexpress.com

Τα πλεονεκτήματα του τρένου είναι η ταχύτητά του και, αν το αγοράσετε εκ των προτέρων, η χαμηλότερη τιμή. Το μειονέκτημα είναι ότι σταματά μόνο σε 2 σταθμούς στο Λονδίνο και δεν εκτελεί δρομολόγια όλο το 24ωρο.

Λεωφορείο

Τα λεωφορεία είναι η φθηνότερη επιλογή για να φτάσετε στο Λονδίνο και προσφέρουν περισσότερες στάσεις από το τρένο. Εκτός από το Λονδίνο, τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το Stansted και προς άλλες πόλεις.

Για το κεντρικό Λονδίνο

Τα προπληρωμένα εισιτήρια (4-5 μήνες) διατίθενται από 7 στερλίνες στο διαδίκτυο: nationalexpress.com.

Τα λεωφορεία εκτελούν συνήθως δρομολόγια ανά 15 έως 20 λεπτά για 24 ώρες. Ωστόσο, προσέξτε τους χρόνους διαδρομής, συνήθως θα ταξιδέψετε πάνω από 2 ώρες για να φτάσετε στο κέντρο.

Αγοράστε ένα εισιτήριο - Nationalexpress.com

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των λεωφορείων είναι ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες στάσεις σε όλο το Λονδίνο, οπότε σε σύγκριση με το τρένο μπορείτε να φτάσετε σε πολλούς προορισμούς απευθείας από το αεροδρόμιο χωρίς να αλλάξετε τρένο, δείτε τον παρακάτω χάρτη στάσεων.

Οι στάσεις των λεωφορείων βρίσκονται στο ισόγειο έξω από τον τερματικό σταθμό, όλες έχουν σαφή σήμανση από την έξοδο του αεροδρομίου και δεν θα περπατήσετε περισσότερο από 200 μέτρα.

Συνήθως μπορείτε να βρείτε τα φθηνότερα εισιτήρια για 7 στερλίνες αν τα αγοράσετε τουλάχιστον ένα μήνα πριν, ενώ η τιμή ανεβαίνει στα 16 στερλίνες όσο πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης.

Εισιτήρια για 7 gbp Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια μόνο για ορισμένους σταθμούς στο Λονδίνο και μόνο με την National Express: Liverpool Street, Bethnal Green, Bow Road, Mile End, Shoreditch, Stratford, Whitechapel.

 • Χρόνος διαδρομής: περίπου 100 λεπτά
 • Συχνότητα: 5-15 λεπτά
 • Ναύλοι: 15-15 λεπτά: 7 gbp έως 16 gbp ανάλογα με την ώρα αγοράς
 • Ώρες λειτουργίας: και οι δύο εταιρείες λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα
 • Αγοράστε εισιτήρια από 7 gbp: Nationalexpress.com
 • Αγορά εισιτηρίου από 14 gbp: Terravision.com

Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά δεν χρειάζεται να εκτυπωθούν, αρκεί η επιβεβαίωση στο κινητό σας.

Για όλους τους αερομεταφορείς, τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν πιο εύκολα online εκ των προτέρων. Τα εισιτήρια αγοράζονται για συγκεκριμένη ώρα, αλλά σε περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα να επιβιβαστείτε σε μεταγενέστερη πτήση, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Σημειώστε ότι θα πρέπει να κρατάτε το εισιτήριό σας, είτε το αγοράσατε επί τόπου είτε το εκτυπώσατε, για όλο το ταξίδι, καθώς ενδέχεται να μην ελεγχθεί μέχρι να αποβιβαστείτε από το αεροπλάνο!

Για το Cambridge

Υπάρχουν απευθείας τρένα από το Stansted προς το Cambridge από την Crosscountry περίπου κάθε ώρα και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο από 7,75 στερλίνες.

Υπάρχουν επίσης λεωφορεία της National Express κάθε δύο ώρες προς αυτή την πανεπιστημιακή πόλη, από 10 gbp.

Το τρένο για το Cambridge διαρκεί 35 λεπτά, ενώ το λεωφορείο περίπου 50 λεπτά.

Αεροδρόμια Luton, Heathrow και Gatwick

Απευθείας λεωφορειακές γραμμές από το Stansted και προς τα τρία αεροδρόμια παρέχονται από την National Express.

 • Το ταξίδι προς το Heathrow διαρκεί από 2 έως 2,5 ώρες, πληρώνετε από 19 gbp έως 28 gbp και τα διαστήματα είναι περίπου 40 λεπτά,
 • Για το Luton , τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια περίπου κάθε 1-2 ώρες, το ταξίδι διαρκεί 90 λεπτά και κοστίζει από 14 στερλίνες.
 • Για το Gatwick οδηγούμε 3 ώρες με ιδανική κίνηση, τα λεωφορεία κινούνται κάθε 2 ώρες και κοστίζουν από 25 στερλίνες, με αλλαγή από 11 στερλίνες
 • Αγοράστε εισιτήριο μέσω της National Express

Μια φθηνότερη διαδρομή είναι μέσω του κεντρικού Λονδίνου χρησιμοποιώντας το easyBus (από 2,99 λίρες) και το μετρό (2,40 στερλίνες εκτός αιχμής και 2,90 στερλίνες σε ώρες αιχμής αντίστοιχα).

Για το αεροδρόμιο City, ο γρηγορότερος τρόπος είναι να πάρετε το λεωφορείο μέχρι το Stratford και στη συνέχεια τον ελαφρύ σιδηρόδρομο DLR (βλ. tfl.gov.uk/modes/dlr) απευθείας στο City.

Προς τις γύρω πόλεις και χωριά

Αρκετά δρομολόγια λεωφορείων σταματούν ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό και εξυπηρετούν κοντινές πόλεις και χωριά. Κατά μέσο όρο εκτελούν δρομολόγια μία φορά κάθε μία ή δύο ώρες, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν συνήθως περίπου 8-10 στερλίνες.

Γραμμές:

 • X30: Chelmsford, Southend, Southend Airport, 24 ώρες, κάθε 30 έως 60 λεπτά,
 • 42A: Takeley, Banrston, Broomfield, Chelmsford, Galleywood, 5:15πμ-7μμ, κάθε 60 λεπτά,
 • 133: Braintree, Takeley, 6:00-0:15, κάθε 60 λεπτά,
 • 308 και 309: Bishop's Stortford, Thorley: 3:00-0:00, κάθε 30 λεπτά,
 • 508: Takeley, Bishop's Stortford, Harlow: 7:00-18:20, κάθε 30 λεπτά,
 • 509: Parsonage, Bishop's Stortford, Harlow: 6:30πμ-7:30μμ, κάθε 30-40 λεπτά,
 • 510: Bishop's Stortford, Harlow: 24 ώρες, κάθε 30 έως 60 λεπτά.
 • Χάρτης τοπικών λεωφορειακών γραμμών

Προς άλλες αγγλικές πόλεις

Υπάρχουν συχνά απευθείας δρομολόγια λεωφορείων από το αεροδρόμιο Stansted προς άλλες πόλεις της Αγγλίας. Οι πιο συχνές συνδέσεις είναι προς το Μπέρμιγχαμ, το Νόριτς, το Λέστερ, το Νορθάμπτον και πολλές άλλες. Σχεδόν όλα τα δρομολόγια εκτελούνται από την National Express, η οποία έχει τον κανόνα "όσο πιο γρήγορα αγοράσω, τόσο πιο φθηνά θα πάω".

Αγοράστε εισιτήρια στο nationalexpress.com.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο

Αν κατευθύνεστε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στην αγγλική ύπαιθρο, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η πιο ευέλικτη επιλογή. Οι εταιρείες Alamo, Enterprise, Europcar, Hertz, National και Sixt έχουν όλες την έδρα τους ακριβώς στον τερματικό σταθμό.

Οι τιμές ξεκινούν από 35 στερλίνες την ημέρα για ενοικίαση μιας εβδομάδας.

Συγκρίνετε προσφορές - κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο STN

Μεταφορές στο Λονδίνο

Καθώς το αεροδρόμιο απέχει πάνω από 60 μίλια από το Λονδίνο, δεν υπάρχουν συμβατικές δημόσιες συγκοινωνίες και δεν ισχύουν εισιτήρια της London Transport για τις μετακινήσεις προς το Stansted.

Για να μάθετε πώς λειτουργούν οι μεταφορές στη βρετανική πρωτεύουσα, δείτε τον οδηγό μας για το Λονδίνο - μεταφορές.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.