Μεταφορά από το αεροδρόμιο Λειψία

Λειψία

Ο τερματικός σταθμός συνδέεται απευθείας με το σιδηροδρομικό σταθμό και το τρένο είναι η κύρια μορφή μεταφοράς προς το αεροδρόμιο της Λειψίας.

Δείτε ξενοδοχεία κοντά στο Αεροδρόμιο Leipzig

Τρένο για Λειψία

Η μεταφορά στο κέντρο της πόλης προς τον κεντρικό σταθμό, παρέχεται από τις γραμμές S-Bahn της πόλης S5 και S5X. Ο τερματικός σταθμός των τρένων είναι συνήθως το Zwickau ή το Altenburg και, εκτός από τον κεντρικό σταθμό, περνούν επίσης απευθείας από το κέντρο της Λειψίας (σταθμός Leipzig Markt).

Τα εισιτήρια προς 5,40 eur μπορούν να αγοραστούν από το μηχάνημα του σταθμού (πληρωμή με μετρητά και κάρτα) ή από την εφαρμογή Moovme για κινητά.

Τα υπεραστικά τρένα που κάνουν στάση στο αεροδρόμιο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να μεταβείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης, αλλά η τιμή του εισιτηρίου είναι υψηλότερη (7,30 eur) και δεν ισχύει για άλλες συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Λειψία.

 • Χρόνος ταξιδιού Λειψία Hbf-αεροδρόμιο: 16 λεπτά
 • Συχνότητα: 26-34 λεπτά
 • Τιμή: 5,40 eur για 120 λεπτά μεταφοράς (3 ζώνες) / 12,40 eur για 24 ώρες (3 ζώνες)*.
 • Πρώτο τρένο από το κέντρο (Hbf) προς το αεροδρόμιο - 3:41
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο - 1:10

* Εάν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα, υπάρχουν καλά 24ωρα εισιτήρια για 2 άτομα με 18,60 eur, 3 άτομα με 24,80 eur ή 4 άτομα με 31 eur.

Μπορείτε να βρείτε το ακριβές πρόγραμμα δρομολογίων για παράδειγμα στην ιστοσελίδα bahn. de ή στην ιστοσελίδα των δημόσιων συγκοινωνιών της Λειψίας: mdv.de

Τρένο προς Halle

Η δεύτερη μεγάλη πόλη κοντά στο αεροδρόμιο είναι επίσης εύκολα προσβάσιμη με τα τρένα S-Bahn των γραμμών S5 και S5X.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν προς 5,40 eur από το μηχάνημα εισιτηρίων στο σταθμό (πληρωμή με μετρητά και κάρτα) ή από την εφαρμογή Moovme για κινητά.

 • Χρόνος διαδρομής Halle Hbf-Αεροδρόμιο: 10 λεπτά
 • Συχνότητα: 26-34 λεπτά
 • Τιμή: 5,40 eur μεταφορά για 120 λεπτά (3 ζώνες) / 12,40 eur για 24 ώρες (3 ζώνες)*.
 • Πρώτο τρένο από το κέντρο (Halle Hbf) προς το αεροδρόμιο - 4:10
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο - 0:26

* Εάν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα, υπάρχουν καλά 24ωρα εισιτήρια για 2 άτομα με 18,60 eur, για 3 άτομα με 24,80 eur ή για 4 άτομα με 31 eur.

Μπορείτε να βρείτε το ακριβές πρόγραμμα δρομολογίων για παράδειγμα στην ιστοσελίδα bahn. de ή στην ιστοσελίδα των δημόσιων συγκοινωνιών της Λειψίας: mdv.de

Τρένα μεγάλων αποστάσεων

Τα υπεραστικά τρένα InterCity και τα τρένα εξπρές ICE από τη Λειψία ή τη Δρέσδη προς άλλους γερμανικούς προορισμούς σταματούν επίσης στο σταθμό του αεροδρομίου.

Για την καλύτερη τιμή, αγοράστε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων ηλεκτρονικά στη διεύθυνση bahn.de.

Παραδείγματα των πιο πολυσύχναστων συνδέσεων:

 • Ανόβερο - απευθείας συνδέσεις περίπου μία φορά κάθε 2 ώρες, τιμές από 19,90 eur
 • Μαγδεμβούργο - απευθείας συνδέσεις περίπου μία φορά κάθε 2 ώρες, τιμές από 9,90 eur
 • Braunschweig - απευθείας συνδέσεις περίπου μία φορά κάθε 2 ώρες, τιμές από 14,90 eur

Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας

Όλες οι συγκοινωνίες προς το κέντρο της Λειψίας και το Halle πραγματοποιούνται με τρένα. Η μοναδική λεωφορειακή γραμμή 217 σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο μία φορά κάθε 2 ώρες προς 3,90 eur στις πόλεις Delitzsch και Schkeuditz.

Για τα δρομολόγια επισκεφθείτε την ιστοσελίδα mdv.de.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.