Κουβέιτ
Αεροδρόμιο Κουβέιτ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Κουβέιτ

Transfer at Κουβέιτ Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 20. 2. 2024

Το αεροδρόμιο του Κουβέιτ διαθέτει τρεις τερματικούς σταθμούς σε ενεργή χρήση και ένας τέταρτος τερματικός σταθμός βρίσκεται υπό κατασκευή. Οι αεροσταθμοί χωρίζονται ανάλογα με τις αεροπορικές εταιρείες που τους εξυπηρετούν.

Χρειάζεστε ξενοδοχείο όταν αλλάζετε αεροπλάνο; Επιλέξτε από το booking.com

Αεροσταθμός 1

Αναφέρεται επίσης ως "Τερματικός Σταθμός Μ" από κάποιες παλιές πληροφορίες, αυτό είναι το αρχικό κτίριο του αεροδρομίου που εξυπηρετεί σήμερα τις περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Ο αεροσταθμός 1 συνδέεται άμεσα με ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

  • Aegean Airlines, Air Arabia, Air Cairo, Air India, AnadoluJet, Azerbaijan Airlines, Biman Bangladesh, British Airways, Cham Wings Airlines, Egyptair, Emirates, Ethiopian Airlines, Etihad Airways, flyadeal, Flydubai, Fly Egypt, Fly Nas, Gulf Air, IndiGo, ITA Airways, Lufthansa, Middle East Airlines (MEA), Nile Air, Oman Air, Pakistan International, Pegasus Airlines, Qatar Airways, Royal Jordanian, Salam Air, Saudia, SriLankan, Turkish Airlines, Wizz Air.

Αν και πρόκειται για παλαιότερο τερματικό σταθμό, έχει ανακαινιστεί πλήρως και είναι πολύ καλά διαμορφωμένος. Η απόσταση από τις πιο απομακρυσμένες πύλες αναχώρησης είναι περίπου 8 λεπτά με τα πόδια.

Αεροσταθμός 2

Ο νεότερος τερματικός σταθμός 2 θα ανοίξει στα τέλη του 2025 και θα διπλασιάσει τη συνολική χωρητικότητα του αεροδρομίου.

Προβλέπεται ότι ο Αεροσταθμός 2 θα εξυπηρετεί όλες τις πτήσεις της Kuwait Airways και των συνεργαζόμενων αεροπορικών εταιρειών της.

Αεροσταθμός 3

Ο μικρότερος τερματικός σταθμός, ο τερματικός σταθμός 3 εξυπηρετεί μόνο κυβερνητικές και ιδιωτικές πτήσεις. Ο τερματικός σταθμός 3 δεν είναι προσβάσιμος στους επιβάτες γενικής χρήσης.

Αεροσταθμός 4

Άνοιξε το 2018, αυτός ο σύγχρονος τερματικός σταθμός είναι πολύ ευρύχωρος και κυρίως καλά οργανωμένος.

Το κτίριο έχει καθαρό ορθογώνιο σχήμα και, ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά εύκολο να περιηγηθείτε τόσο στον κοινόχρηστο χώρο όσο και μετά τη διέλευση από τον έλεγχο ασφαλείας.

Ο αεροσταθμός 4 εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πτήσεις της Kuwait National Airlines:

  • Kuwait Airways

Αεροσταθμός 5

Ο μικρός αεροσταθμός 5 γειτνιάζει με τον αεροσταθμό 1 και χρησιμοποιείται μόνο για check-in στο δημόσιο χώρο.

Αφού περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας, θα βρεθείτε στην περιοχή της πύλης αναχώρησης του Αεροσταθμού 1, με την οποία συνδέεται με στεγασμένο διάδρομο, και επομένως είναι ταυτόχρονα χώρος διέλευσης και δημόσιος χώρος.

Ο αεροσταθμός 5 εξυπηρετεί τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους του Κουβέιτ.

  • Jazeera Airways

Χάρτης αεροδρομίου

Οι επίσημοι χάρτες του αεροδρομίου βρίσκονται στη διεύθυνση kuwaitairport.gov.kw/terminal-maps, αλλά δεν ενημερώνονται πολύ συχνά.

Μετακίνηση μεταξύ αεροσταθμών

Δεν υπάρχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο μεταξύ των τερματικών σταθμών.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια στην πίστα μεταξύ των αεροσταθμών 1 και 4 με συχνότητα περίπου 20 λεπτών, δείτε παρακάτω για λεπτομέρειες.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Οι διαδικασίες μεταφοράς διαφέρουν ανάλογα με το αν έχετε αγοράσει και τις δύο πτήσεις ανταπόκρισης ως μέρος μιας κράτησης ή αν έχετε προγραμματίσει τη μεταφορά σας μόνοι σας αγοράζοντας δύο ξεχωριστά εισιτήρια.

Εγγυημένη μεταφορά

Στο 99% των περιπτώσεων, θα μετεπιβιβαστείτε εντός των πτήσεων της Kuwait Airways ή της Jazeera Airways, οπότε θα παραμείνετε σε έναν τερματικό σταθμό χωρίς να χρειαστεί να μετεπιβιβαστείτε σε άλλον.

Η μετεπιβίβαση είναι πολύ εύκολη, καθώς τόσο ο τερματικός σταθμός 4 (Kuwait Airways) όσο και ο τερματικός σταθμός 5 (Jazeera Airways) είναι μικροί, σύγχρονοι και λιτοί.

Δεν υπάρχει έλεγχος διαβατηρίων και επομένως δεν απαιτείται βίζα για τη μετεπιβίβαση.

Πρέπει να περάσετε από τον έλεγχο διέλευσης και ο πραγματικός χρόνος μετεπιβίβασης είναι μεταξύ 45 και 65 λεπτών.

Χρειάζεστε ξενοδοχείο κατά τη μεταφορά σας; Επιλέξτε ένα στο booking.com

Είναι επίσης δυνατή η απευθείας μεταφορά μέσω της ζώνης διέλευσης μεταξύ των τερματικών σταθμών.

Μεταξύ των τερματικών σταθμών 1 και 4 κυκλοφορεί δωρεάν λεωφορείο διέλευσης. Οποιαδήποτε μεταφορά μεταξύ των άλλων τερματικών σταθμών γίνεται μόνο με ταξί.

Η πραγματική μεταφορά

Με την άνοδο των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (Wizz Air, Flydubai, Flyadeal ή Jazeera Airways), οι πτήσεις αυτοσυνδέσεως εμφανίζονται συχνά σε ιστότοπους σύγκρισης, όπως το Skyscanner.

Αυτή η μεταφορά δεν είναι εγγυημένη και αν χάσετε την πτήση ανταπόκρισης, θα πρέπει να αγοράσετε νέο εισιτήριο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει επίσης πάντα να περνάτε από τον έλεγχο της μετανάστευσης και, ως εκ τούτου, να πληρώνετε για βίζα.

Οι εκπτωτικές βίζες διέλευσης δεν εκδίδονται κατά την άφιξη.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.