Κωνσταντινούπολη - Μπλε Τζαμί
Αεροδρόμιο Sabiha Gokcen Κωνσταντινούπολης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη Sabiha Gokcen

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη Sabiha Gokcen

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 2. 2024

Ο τερματικός σταθμός συνδέεται με το μετρό, το οποίο είναι και το φθηνότερο μέσο μεταφοράς προς το κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Τα πιο ακριβά λεωφορεία εξπρές είναι η μόνη απευθείας σύνδεση με το ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη

Μετρό προς Κωνσταντινούπολη

Το αεροδρόμιο Sabiha Gökcen συνδέεται με την ασιατική προκυμαία του Βοσπόρου με τη γραμμή M4 του μετρό, η οποία καταλήγει στο σταθμό Kadiköy. Από εκεί μπορείτε να πάρετε τα πολύ συχνά πλοία για το ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στο ευρωπαϊκό τμήμα. Στο σταθμό Ayrilik Cesmesi (προτελευταίος σταθμός πριν από τον τερματικό σταθμό) μπορείτε επίσης να μετεπιβιβαστείτε στο τρένο της πόλης που περνάει μέσα από τη σήραγγα κάτω από το Βόσπορο.

Μπορείτε να αγοράσετε μια ανώνυμη κάρτα Istanbul Kart στο κίτρινο μηχάνημα Biletmatik για 70 προσπάθειες (μη επιστρεπτέο τέλος έκδοσης της κάρτας) και μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό να φορτώσετε στην κάρτα κατά τη στιγμή της αγοράς. Το ποσό αυτό θα χρεώνεται στη συνέχεια ανάλογα με το πόσες φορές χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Istanbulcard ισχύει για το μετρό, τα λεωφορεία της IETT, το τραμ, τα τελεφερίκ και τα πλοία. Μια διαδρομή με το μετρό κοστίζει 17,70 try ανεξάρτητα από τη διανυόμενη απόσταση.

 • Χρόνος διαδρομής στο Kadiköy: 55 λεπτά
 • Συχνότητα: κάθε 8 λεπτά
 • Τιμή: 17,70 try
 • Επίσημη ιστοσελίδα του μετρό: www.metro.istanbul
 • Επίσημη ιστοσελίδα της IETT (λεωφορεία, τραμ, πλοία, τελεφερίκ): iett.istanbul/en

Το πρώτο μετρό αναχωρεί από τον τερματικό σταθμό πάντα στις 6:00 π.μ., ενώ το τελευταίο από το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 23:59 μ.μ.

Από το σταθμό Kadiköy, μπορείτε να μεταβείτε στην άλλη πλευρά περίπου κάθε 5 λεπτά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας με πλοίο σε πολλά δρομολόγια. Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 10 λεπτά και κοστίζει 15 προσπάθειες.

Η διαδρομή προς το ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με το μετρό με μεταφορά με πλοίο διαρκεί περίπου 60 έως 70 λεπτά και κοστίζει 40 try.

Οι τιμές για τα πλοία ποικίλλουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη διαδρομή και κυμαίνονται μεταξύ 17 και 35 λιρών.

Λεωφορεία Havabus προς το κέντρο (χωρίς μεταφορά)

Αν κατευθύνεστε προς το κέντρο της πόλης στην περιοχή Ταξίμ και δεν θέλετε να αλλάξετε από το μετρό στο πλοίο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική υπηρεσία λεωφορείων του αεροδρομίου Havabüs (παλαιότερα τα δρομολόγια εκτελούσε η Havaist).

Ηγραμμή SG-2 πηγαίνει απευθείας στην πλατεία Ταξίμ. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας από το περίπτερο Havabüs στην αίθουσα αφίξεων ή από τον οδηγό/συνοδό κατά την επιβίβασή σας στο λεωφορείο.

 • Χρόνος διαδρομής Ταξίμ: 90 λεπτά (πρωί/νύχτα ακόμη και κάτω από 45 λεπτά)
 • Συχνότητα: κάθε 30 λεπτά
 • Τιμή: 121 ευρώ
 • Πρώτο λεωφορείο από την πλατεία Ταξίμ - 3:30
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 0:30
 • Επίσημη ιστοσελίδα: www.havabus.com

Η γραμμή SG-1 εκτελεί δρομολόγια προς το σταθμό Kadiköy, αλλά λόγω της πανομοιότυπης διαδρομής με το μετρό και της σημαντικά υψηλότερης τιμής του εισιτηρίου (77 try) αξίζει να το χρησιμοποιήσετε μόνο σε ώρες που το μετρό δεν λειτουργεί/λειτουργεί ήδη. Η πρώτη σύνδεση από το Kadiköy προς το αεροδρόμιο εκτελείται στις 4:15, ενώ η τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο προς το Kadiköy στις 0:30.

Δημόσια λεωφορεία (IETT)

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτάσετε ως επί το πλείστον στις γύρω γειτονιές είναι τα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών.

Τα μεμονωμένα εισιτήρια κοστίζουν 53,10 try για τις γραμμές express ή 17,70 try για τη γραμμή 16S, όταν αγοράζετε ένα Istanbul Kart. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις τοπικές συγκοινωνίες γύρω από την Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων, η κάρτα αυτή αξίζει σίγουρα τον κόπο.

Τα περισσότερα λεωφορεία της πόλης πηγαίνουν σε γειτονιές της ασιατικής πλευράς της πόλης, όπως το Bostanci ή ο τερματικός σταθμός του πορθμείου Kadiköy. Οι γραμμές αυτές δεν αξίζουν τον κόπο μόλις λειτουργήσει το μετρό, καθώς έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής για τα ίδια χρήματα.

Η απευθείας γραμμή E3 μπορεί να αξίζει τον κόπο (χάρτης και χρονοδιάγραμμα: iett.istanbul/Route-E3) προς τη συνοικία Besiktas (σταθμός μετρό Levent) στο ευρωπαϊκό τμήμα αν, για παράδειγμα, έχετε κλείσει ξενοδοχείο στην περιοχή και δεν θέλετε να αλλάξετε από το μετρό στο πλοίο και σε άλλο μετρό.

Χάρτης μετρό και λεωφορείων

Προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (IST)

Οι απευθείας συνδέσεις μεταξύ των δύο αεροδρομίων της Κωνσταντινούπολης παρέχονται από την υπηρεσία λεωφορείων ταχείας μεταφοράς HAVAIST-13.

Αναλυτικές πληροφορίες, τιμές και ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: hava.ist.

Τα λεωφορεία σε αυτή τη διαδρομή εκτελούν δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 90 λεπτά και ο χρόνος διαδρομής κυμαίνεται μεταξύ 120 και 150 λεπτών ανάλογα με την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Το εισιτήριο κοστίζει 215 δολάρια.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.