Κωνσταντινούπολη, Αγία Σοφία
Κωνσταντινούπολη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη

Krystof Hajek ενημερωμένο 16. 2. 2024

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης συνδέεται με το δίκτυο του μετρό και των λεωφορείων. Το κέντρο της πόλης είναι επίσης προσβάσιμο με πιο ακριβά λεωφορεία εξπρές.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ποιος είναι ο ταχύτερος και φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στην κεντρική πλατεία Ταξίμ;

Τύπος μεταφορικού μέσου Τιμή Χρόνος ταξιδιού Συχνότητα
Μετρό M11 (+ μετεπιβίβαση στη γραμμή M2) 41 δοκιμή 60-75 λεπτά 8-12 λεπτά
Λεωφορείο Havaist-16 136 δοκιμές 100 λεπτά 30-40 λεπτά
Ταξί 1 200 δοκιμές 80 λεπτά Χωρίς στάση

Μετρό προς Κωνσταντινούπολη

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (IST) εξυπηρετείται από τη μοβ γραμμή του μετρό M11. Ο σημερινός τερματικός σταθμός στην Κωνσταντινούπολη ονομάζεται Gayrettepe στα βόρεια της πόλης, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στην πράσινη γραμμή M2 προς την κεντρική πλατεία Ταξίμ ή το Yenikapi.

Ο τερματικός σταθμός Gayrettepe είναι προσβάσιμος σε 30 λεπτά, ενώ ο τερματικός σταθμός της κεντρικής πλατείας Ταξίμ με 1 αλλαγή διαρκεί περίπου 60-75 λεπτά.

Το μετρό λειτουργεί περίπου από τις 6:00 έως τις 0:00 με ένα διάστημα 8 έως 12 λεπτών.

Μπορείτε να αγοράσετε μια ανώνυμη κάρτα Istanbul Kart από το κίτρινο μηχάνημα Biletmatik για 70 προσπάθειες (μη επιστρεπτέα χρέωση έκδοσης της κάρτας) και μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό να φορτώσετε στην κάρτα κατά τη στιγμή της αγοράς. Το ποσό αυτό θα χρεώνεται στη συνέχεια ανάλογα με το πόσες φορές χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το μετρό είναι ο φθηνότερος τρόπος για να μεταβείτε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Υπάρχει ειδικό εισιτήριο στη γραμμή M11, όπου πληρώνετε περίπου 30 try για τον τελικό σταθμό. Αν αλλάξετε σε άλλες γραμμές του μετρό, θα πρέπει να προσθέσετε 10,74 try για το ναύλο μετεπιβίβασης. Η κανονική τιμή του εισιτηρίου σε όλες τις άλλες γραμμές του μετρό της Κωνσταντινούπολης είναι 15 try ανά διαδρομή (αν κάνετε μετεπιβίβαση, η επόμενη διαδρομή κοστίζει και πάλι μόνο 10,74 try).

 • Χρόνος διαδρομής Gayrettepe: 30 λεπτά
 • Χρόνος διαδρομής Ταξίμ (1 αλλαγή): περίπου 60 λεπτά
 • Συχνότητα: κάθε 8 λεπτά
 • Ναύλοι: 22,83 try προς τον τερματικό σταθμό ή περίπου 41 try προς το κέντρο
 • Επίσημη ιστοσελίδα του μετρό: metro.istanbul

Ο πρώτος συρμός του μετρό αναχωρεί πάντα από τον τερματικό σταθμό στις 6:00 π.μ., ενώ ο τελευταίος συρμός ξεκινά τη διαδρομή του στις 23:59 μ.μ.

Ταξί

Υπάρχουν τρεις τύποι ταξί για το αεροδρόμιο, που διαβαθμίζονται ανάλογα με την ποιότητα του αυτοκινήτου. Για τον μέσο τουρίστα, τα φθηνότερα πορτοκαλί ταξί αρκούν επαρκώς. Είναι αυστηρά μετρημένα και συνήθως δεν μπορούν να πληρωθούν με κάρτα, παρά μόνο με μετρητά.

Οι τιμές καθορίζονται ανά περιοχή. Για παράδειγμα, στην πλατεία Ταξίμ μπορείτε να πληρώσετε ανάλογα με την κίνηση 1 000 try έως 1 350 try.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα Uber και Bolt στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι ότι καλείτε το προαναφερθέν επίσημο ταξί μόνο μέσω αυτών.

Λεωφορεία Havaist

Επί του παρόντος, η πιο άμεση υπηρεσία προς το κέντρο της πόλης παρέχεται από τα λεωφορεία της HavaIst. Υπάρχουν 5 δρομολόγια που λειτουργούν από το αεροδρόμιο προς ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη, το πιο δημοφιλές από τα οποία είναι λογικά η σύνδεση με την κεντρική πλατεία Ταξίμ.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει όλες τις στάσεις στις οποίες σταματούν τα δρομολόγια της Havaist.

Τα δρομολόγια για όλες τις γραμμές και την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα hava.ist. Σε αυτή τη σελίδα, μπορείτε επίσης να δείτε έναν χάρτη της γραμμής αφού εισάγετε τον προορισμό σας, ενώ η τρέχουσα θέση των λεωφορείων είναι επίσης σημειωμένη με κόκκινο χρώμα.

Γραμμή HVIST-16 (πλατεία Ταξίμ)

Η γραμμή HVIST-16 προς την πλατεία Ταξίμ (μετεπιβίβαση στο μετρό Μ2) κάνει επίσης στάσεις στους σταθμούς Piyalepaşa και Nurtepe Viyadük:

 • Χρόνος διαδρομής προς Ταξίμ: 100 λεπτά
 • Συχνότητα: κάθε 30-40 λεπτά
 • Ναύλοι: 1,5 χλμ: 170 try
 • Πρώτα λεωφορεία από την πλατεία Ταξίμ: 1:20, 3:10, 4:00, 4:40
 • Τελευταία λεωφορεία από το αεροδρόμιο: 0:20, 1:00, 1:50, 2:40

Δρομολόγιο HVIST-12 (Aksaray, Μπλε Τζαμί)

Η γραμμή HVIST-12 πηγαίνει στον τερματικό σταθμό Aksaray - Beyazit Meydan κοντά στο διάσημο Μπλε Τζαμί (μετεπιβίβαση στο τραμ Τ1). Σταματά επίσης στους σταθμούς Aksaray (μετεπιβίβαση στο μετρό M1), Ulubatli, Ayvansaray και Nurtepe Viyadük.

 • Χρόνος διαδρομής μέχρι το Aksaray: 100 λεπτά
 • Συχνότητα: κάθε 25-30 λεπτά
 • Ναύλοι: 170 try
 • Πρώτα λεωφορεία από Aksaray: 1:30, 2:30, 3:30, 4:10, 4:45
 • Τελευταία λεωφορεία από το αεροδρόμιο: 0:10, 0:40, 1:20, 2:00, 3:00

Διαδρομή HVIST-5 (σταθμός λεωφορείων)

Η γραμμή HVIST-5 σας μεταφέρει απευθείας στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Otogar.

 • Χρόνος διαδρομής προς Otogar: 80 λεπτά
 • Συχνότητα: 1-2 φορές την ώρα
 • Ναύλοι: 1,5 εκατ: 132 try
 • Πρώτα λεωφορεία από Otogar: 3:00, 4:20
 • Τελευταία λεωφορεία από το αεροδρόμιο: 0:40, 1:50

Άλλα δρομολόγια

Εκτός από τα δύο παραπάνω απευθείας δρομολόγια προς το κέντρο της πόλης, υπάρχουν και άλλα απευθείας δρομολόγια προς διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης.

 • HVIST-15: κατεύθυνση Beşiktaş Meydan στην ομώνυμη συνοικία στις όχθες του Βοσπόρου. Σταματά επίσης στο Zincirlikuyu (μετεπιβίβαση στο μετρό M2 - σταθμός Gayrettepe) και στο 4ο Levent (μετεπιβίβαση στο μετρό M2).
  • Ναύλοι: 170 try
  • Συχνότητα δρομολογίων: 1,5 χλμ.
 • HVIST-14: κατεύθυνση Kadiköy (μετεπιβίβαση στο μετρό M4). Στη διαδρομή κάνει επίσης στάσεις στους σταθμούς Kavacik, Tepeüstü, Yenisahara (μετεπιβίβαση στο μετρό M4) και Acibadem.
  • Ναύλοι: 186 try
  • Συχνότητα: περίπου 1 φορά την ώρα

Για τον πλήρη κατάλογο των δρομολογίων του Havaist που εκτελούνται εντός και εκτός του κέντρου, δείτε τον χάρτη που επισυνάπτεται παρακάτω.

Λεωφορεία IETT

Τα λεωφορεία IETT της Εταιρείας Μεταφορών Κωνσταντινούπολης εξυπηρετούν επίσης το αεροδρόμιο, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά όταν ταξιδεύετε σε κοντινά χωριά και γειτονιές. Αυτές οι υπηρεσίες είναι βολικές αν διαμένετε σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο στις γύρω περιοχές.

Για τα λεωφορεία αυτά ισχύει το ίδιο Istanbul Kart όπως και για τη γραμμή M11 του μετρό. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα κίτρινα μηχανήματα που βρίσκονται στη στάση λεωφορείου μπροστά από την αίθουσα αφίξεων.

Οι ακόλουθες γραμμές λεωφορείων της IETT φτάνουν στον τερματικό σταθμό. Κάντε κλικ στον αριθμό της γραμμής για να δείτε τον χάρτη και το χρονοδιάγραμμα.

 • H-1: πηγαίνει στο σταθμό του μετρό Mahmutbey στη βορειοδυτική Κωνσταντινούπολη, δεν κάνει στάση σε καμία γειτονιά κοντά στο αεροδρόμιο και δεν είναι πολύ χρήσιμο για τους τουρίστες, τιμή 35,40 δρχ.
 • H-2: πηγαίνει στο βόρειο άκρο του κέντρου μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, δεν σταματά σε καμία γειτονιά κοντά στο αεροδρόμιο, τιμή 35,40 try
 • H-3: πηγαίνει στη δυτική Κωνσταντινούπολη, δεν σταματά σε καμία συνοικία κοντά στο αεροδρόμιο και δεν είναι πολύ χρήσιμο για τους τουρίστες, τιμή 35,40 try
 • H-6: πηγαίνει στην κοντινή συνοικία Arnavutköy, όπου υπάρχουν πολλοί φθηνοί ξενώνες και ξενοδοχεία, τιμή 35,40 try
 • H-8: πηγαίνει στη συνοικία Sariyer (μόνο 4 φορές την ημέρα) στη βόρεια ακτή του Βοσπόρου, δεν κάνει στάση σε καμία συνοικία κοντά στο αεροδρόμιο και δεν είναι πολύ χρήσιμο για τους τουρίστες, τιμή 35,40 try

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει μόνο τις τελικές στάσεις των λεωφορείων της IETT. Οι γραμμές σταματούν σε όλες τις στάσεις κατά μήκος της διαδρομής.

Χάρτης μετρό και λεωφορείων

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Φυσικά, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα βρείτε πολλά περίπτερα ενοικίασης αυτοκινήτων, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην τουρκική ύπαιθρο. Δεν συνιστούμε να οδηγείτε μέσα στην πόλη.

Προς το αεροδρόμιο Sabiha Gökcen

Απευθείας συνδέσεις μεταξύ των δύο αεροδρομίων της Κωνσταντινούπολης παρέχονται από την υπηρεσία λεωφορείων εξπρές HAVAIST-13.

Αναλυτικές πληροφορίες, τιμές και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: hava.ist.

Τα λεωφορεία σε αυτή τη διαδρομή εκτελούν δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 90 λεπτά και ο χρόνος διαδρομής κυμαίνεται μεταξύ 120 και 150 λεπτών ανάλογα με την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Το εισιτήριο κοστίζει 215 δολάρια.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.