Παραλία κοντά στο Κολόμπο
Αεροδρόμιο Colombo Bandaranaike

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Κολόμπο

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κολόμπο

Krystof Hajek ενημερωμένο 25. 11. 2023

Το αεροδρόμιο Κολόμπο είναι προσβάσιμο με επίσημα ταξί, αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής Uber, τουκ-τουκ και αστικά λεωφορεία.

Κάντε κράτηση ξενοδοχείου στη Σρι Λάνκα

Ταξί, Uber

Η πιο συνηθισμένη και απλή μορφή μεταφοράς είναι τα επίσημα ταξί και κυρίως το Uber, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη Σρι Λάνκα.

Σε γενικές γραμμές, το Uber είναι σημαντικά φθηνότερο, ωστόσο σε περιόδους αιχμής, όταν φτάνουν στο αεροδρόμιο περισσότερες διεθνείς πτήσεις, τα κανονικά ταξί μπορεί να είναι φθηνότερα. Συνιστούμε πάντα να συγκρίνετε την τιμή μέσω της εφαρμογής Uber για κινητά με την τιμή στις πιάτσες των εταιρειών ταξί στην αίθουσα αφίξεων.

Οι τιμές της εφαρμογής Uber για κινητά είναι δυναμικές και βασίζονται στην τρέχουσα ζήτηση.

Μπορείτε να προπληρώσετε για ένα επίσημο ταξί στην πιάτσα στην αίθουσα αφίξεων. Έξω, δίνετε στον οδηγό ταξί την απόδειξή σας με την πληρωμή και οδηγείτε στον προορισμό σας.

Τιμές ταξί/Uber στο αεροδρόμιο Κολόμπο

Οι μέσες τιμές έχουν ως εξής.

  • ΚέντροΚολόμπο - ταξί για 7 500 lkr / Uber για 4 400 lkr έως 8 000 lkr
  • Negombo - ταξί για 4 000 lkr / Uber για 1 800 lkr έως 4 200 lkr
  • Mount Lavinia Beach - ταξί για 9 700 lkr / Uber για 5 400 lkr έως 10 000 lkr

Λεωφορείο - Κολόμπο και Νεγκόμπο

Ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο του Κολόμπο ή του Νεγκόμπο είναι με λεωφορείο.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται περίπου 200 μέτρα αριστερά του τερματικού σταθμού σε ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης. Εδώ δεν υπάρχουν αναρτημένα δρομολόγια. Οι οδηγοί των λεωφορείων θα σας κατευθύνουν αυτόματα στο πρώτο λεωφορείο που αναχωρεί.

Για ενδεικτικά δρομολόγια, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: rpta.wp.gov.lk. Ωστόσο, οι λεπτομερείς πληροφορίες δίνονται μόνο στη σινχάλα.

Λεωφορείο εξπρές 187 (Κολόμπο)

Η γραμμή 187 εκτελεί δρομολόγια προς το κέντρο του Κολόμπο, όπου τερματίζει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό "Fort". Σταματά σε πολλές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής, όπως ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων Pettah.

Τα εισιτήρια αγοράζονται μέσα στο λεωφορείο από τον οδηγό και μπορούν να πληρωθούν μόνο με μετρητά.

  • Τιμή - 500 lkr (πολύ συχνά αλλάζει ανάλογα με τον πληθωρισμό, αλλά γενικά η αξία του εισιτηρίου είναι σταθερή 1,50 usd)
  • Χρόνος ταξιδιού - 40 έως 60 λεπτά, ανάλογα με την κυκλοφορία.
  • Συχνότητα - 2-3 φορές την ώρα μεταξύ 6:00 π.μ. και 7:30 μ.μ., 1-2 φορές την ώρα το βράδυ και τη νύχτα, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Γραμμή 240-3 (Νεγκόμπο)

Το τοπικό λεωφορείο 240/3 δεν εκτελεί πλέον δρομολόγια απευθείας από το κτίριο του αεροδρομίου, αλλά μόνο από τον τοπικό σταθμό λεωφορείων Avariwatta (τοποθεσία στο google.com/maps).

Το δωρεάν λεωφορείο μεταξύ του τερματικού σταθμού και του σταθμού Avariwatta δεν λειτουργεί πλέον και δεδομένου ότι επισήμως δεν είναι δυνατόν να περπατήσετε κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου (παρόλο που η απόσταση από το αεροδρόμιο είναι μόνο περίπου 750 μέτρα), θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα tuk-tuk για να φτάσετε εκεί για περίπου 250 lkr.

Το λεωφορείο 240-3 εκτελεί δρομολόγια προς το Negombo περίπου μία φορά κάθε 20 λεπτά από τις 6:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. και το εισιτήριο κοστίζει 150 lkr.

Ωστόσο, συνιστούμε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ταξί ή Uber για να μεταβείτε από το αεροδρόμιο στο Νεγκόμπο.

Tuk-tuk

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του αεροδρομίου, ωστόσο υπάρχει πάντα μεγάλος αριθμός από αυτά που περιμένουν στον κεντρικό δρόμο, περίπου 250 μέτρα από την έξοδο του αεροδρομίου.

Το tuk tuk είναι ένας βολικός τρόπος μεταφοράς προς κοντινές τοποθεσίες (όπως ο σταθμός λεωφορείων Avariwatta ή τα κοντινά ξενοδοχεία). Για μεγαλύτερες αποστάσεις, η οδήγηση είναι άβολη και σχεδόν αδύνατη με μεγάλες αποσκευές.

Πληρώνετε πάντα για τη διαδρομή σύμφωνα με την τιμή που συμφωνήσατε. Η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο (εντός 10 λεπτών από τον τερματικό σταθμό) θα πρέπει να είναι προσβάσιμη με περίπου 1 usd. Η πόλη του Νεγκόμπο για περίπου 8 usd και το Κολόμπο για περίπου 15 usd.

Για μεγαλύτερες αποστάσεις ένα tuk-tuk δεν είναι πολύ φθηνότερο από ένα σημαντικά πιο βολικό Uber ή ταξί.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν έχετε το κουράγιο να οδηγήσετε στη χαοτική και πυκνή κυκλοφορία της Σρι Λάνκα, υπάρχουν αρκετές τοπικές και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην αίθουσα αφίξεων.

Συγκρίνετε τιμές - κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Οι τιμές για μια εβδομάδα εδώ κυμαίνονται γύρω στα 300 usd.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.