Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κέρκυρα

Vlacherna

Ο τερματικός σταθμός απέχει 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κέρκυρας (Κέρκυρα) και μόλις 850 μέτρα από τον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων. Green Buses.

Φθηνά ξενοδοχεία σε Κέρκυρα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή αν θέλετε να ανακαλύψετε το νησί της Κέρκυρας και δεν σας αρέσει να περνάτε χρόνο σε ένα μέρος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές παραλίες ή μικρότερα θέρετρα δεν είναι καθόλου προσβάσιμα με λεωφορείο ή μόνο 1-2 φορές την ημέρα.

Περιμένετε τιμές την καλοκαιρινή περίοδο από 380 eur, και την χαμηλή περίοδο από 250 eur. Κατά τη χαμηλή περίοδο, οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κέρκυρα πέφτουν σε λιγότερο από το μισό. Πού είναι το καλύτερο μέρος για να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου; Χρησιμοποιήστε τη μηχανή σύγκρισης για να βρείτε προσφορές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας ακριβώς εκεί.

Δημόσιες συγκοινωνίες λεωφορείο

Η πόλη της Κέρκυρας (Κέρκυρα), σε απόσταση 2,5 χλμ., εξυπηρετείται από τη γραμμή 15 του λεωφορείου Corfu City Bus (τα λεγόμενα "μπλε λεωφορεία").

Τα λεωφορεία πηγαίνουν στο κέντρο της πόλης, στο κεντρικό λιμάνι και σταματούν στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Green buses, από όπου μπορείτε να πάτε σε όλες τις γωνιές του νησιού.

Για χάρτη της διαδρομής, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: astikoktelkerkyras.gr/en/itineraries. Για τις ώρες αναχώρησης, κάντε κλικ στην επιλεγμένη στάση στο χάρτη. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες για αρκετές εβδομάδες. Τα δρομολόγια αλλάζουν αρκετές φορές το χρόνο καθώς εξελίσσεται η τουριστική περίοδος.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στα αριστερά της αίθουσας αφίξεων κοντά στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Η στάση του λεωφορείου επισημαίνεται με μια πινακίδα που γράφει "Bus stop" και ένα χρονοδιάγραμμα.

Εισιτήρια και τιμές

Το εισιτήριο από το αεροδρόμιο προς την πόλη κοστίζει 1,70 ευρώ και μπορεί να αγοραστεί μόνο από τον οδηγό, όπου μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα και μετρητά.

Για να μεταβείτε από την πόλη στο αεροδρόμιο, αγοράστε το εισιτήριό σας από το μηχάνημα στη στάση του λεωφορείου (δεν υπάρχει στο αεροδρόμιο) ή από ένα πρακτορείο εφημερίδων, όπου θα βγει μόνο 1,10 eur. Το εισιτήριο δεν μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για μία διαδρομή. Ένα ημερήσιο εισιτήριο που ισχύει μόνο για το αστικό λεωφορείο της Κέρκυρας (μπλε και λευκό αστικό λεωφορείο) διατίθεται προς 5 eur.

Το πρώτο δρομολόγιο από το κέντρο αναχωρεί στις 6:45 π.μ. και το τελευταίο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο περίπου στις 10:45 μ.μ. Τα διαστήματα μεταξύ των δρομολογίων είναι περίπου 30 λεπτά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Κατά τη χειμερινή περίοδο, τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια μόνο περίπου 4-5 φορές την ημέρα! Η διαδρομή προς το κέντρο διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Η διαδρομή προς το λιμάνι διαρκεί 25 λεπτά.

Επίσημες πληροφορίες για το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας στην ιστοσελίδα astikoktelkerkyras.gr.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συγκοινωνίες σε ολόκληρο το νησί, δείτε τον Οδηγό Πόλης της Κέρκυρας.

Λεωφορεία εκτός της πόλης

Ο κεντρικός σταθμός υπεραστικών λεωφορείων της Green Buses, που θα σας μεταφέρει σε όλες τις γωνιές της Κέρκυρας, απέχει 850 μέτρα από το αεροδρόμιο και μπορείτε να φτάσετε εύκολα με τα πόδια (δείτε τη διαδρομή στο google.com/maps) ή με 3 λεπτά διαδρομή με το λεωφορείο της γραμμής 15 των δημόσιων συγκοινωνιών.

Τα δρομολόγια και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα υπεραστικά λεωφορεία μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: greenbuses.gr/routes.

Ταξί

Η τιμή των ταξί για το κέντρο της Κέρκυρας είναι πολύ υψηλή λόγω της μικρής απόστασης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να πληρώσετε 15 ευρώ, ενώ τη νύχτα 20 ευρώ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.