Καζαμπλάνκα
Αεροδρόμιο Mohammed V της Καζαμπλάνκα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Καζαμπλάνκα

Transfer at Καζαμπλάνκα Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 3. 3. 2024

Το αεροδρόμιο διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς που συνδέονται σε ένα κτίριο.

Δείτε τιμές για ξενοδοχεία σε Casablanca

Παρόλο που οι τερματικοί σταθμοί έχουν ανακαινιστεί, πρόκειται για ένα εντελώς κανονικό αεροδρόμιο που είναι ευρύχωρο και εύκολο στην πλοήγηση. Τις ώρες νυχτερινής αιχμής, η διαδικασία check-in μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, γι' αυτό φτάνετε στο αεροδρόμιο κατά προτίμηση 3 ώρες πριν από την πτήση σας.

Οι τερματικοί σταθμοί χωρίζονται ανάλογα με τις αεροπορικές εταιρείες που κάνουν check in.

  • Αεροσταθμός 1 - Egyptair, Iberia, Qatar Airways, TUI
  • Αεροσταθμός 2 - Royal Air Maroc, Air Arabia, Air Canada, Air France, Air Senegal, Emirates, Etihad Airways, Flynas, Gulf Air, Kuwait Airways, Lufthansa, Mauritania Airlines International, Pegasus Airlines, Saudia, TAP, Transavia, Tunisair, Turkish Airlines.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Μια ζώνη διέλευσης συνδέει τους δύο τερματικούς σταθμούς. Το κτίριο δεν είναι δομημένο, οπότε η μεταφορά είναι πολύ σαφής.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, περνάτε από έλεγχο ασφαλείας, όπου μπορείτε να περάσετε περισσότερα από 20 λεπτά στην ουρά. Συνήθως μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ των αεροπλάνων σε λιγότερο από 50 λεπτά.

Περνάτε από έλεγχο διαβατηρίων μόνο κατά τη μετεπιβίβαση σε επιλεγμένες πτήσεις εσωτερικού. Ωστόσο, ορισμένες πτήσεις εσωτερικού από την Καζαμπλάνκα προς άλλους μαροκινούς προορισμούς αναφέρονται ως διεθνείς και δεν χρειάζεται να περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων κατά τη μετεπιβίβαση στην Καζαμπλάνκα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα υποβληθείτε σε μεταναστευτικό έλεγχο μέχρι να φτάσετε στον τελικό μαροκινό προορισμό σας.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.