Κανκούν
Αεροδρόμιο Κανκούν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Κανκούν

Transfer at Κανκούν Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 9. 10. 2023

Η εκτεταμένη πανεπιστημιούπολη του αεροδρομίου του Κανκούν περιλαμβάνει 4 αεροσταθμούς που εξυπηρετούν διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

Οι τερματικοί σταθμοί 2 και 3 απέχουν μεταξύ τους περίπου 400 μέτρα και μπορούν να διασχίσουν με έναν διάδρομο, ενώ οι τερματικοί σταθμοί 1 και 4 απέχουν μεταξύ τους περίπου 1,5 χλμ.

Ένα δημόσιο λεωφορείο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο μεταξύ όλων των τερματικών σταθμών. shuttle bus δωρεάν. Η συχνότητα των λεωφορείων είναι περίπου 20 λεπτά και η διαδρομή μεταξύ των πιο απομακρυσμένων τερματικών σταθμών 3 και 4 διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Σε γενικές γραμμές, το αεροδρόμιο είναι σύγχρονο, καθαρό και καλά συντηρημένο.

  • Αεροσταθμός 1 - MAYA Air, Tropic Air + VIP και ιδιωτικές πτήσεις
  • Αεροσταθμός 2 - Aerolineas Argentinas, Alaska Airlines, Avianca, Conviasa, Copa Airlines, LATAM, Magnicharter, Neos, Sky Airline, Sunwing Airlines, Swoop, TAG Airlines, TUI Airways, VivaAerobus, Volaris, Wingo.
  • Αεροσταθμός 3 - Air Caraibes, American Airlines, Air Canada, British Airways, Delta, Evelop, Spirit Airlines, United, World2fly
  • Αεροσταθμός 4 - AeroMexico, Air Europa, Air France, Air Transat, Condor, Discover Airlines, Frontier, JetBlue, Southwest, TAP Portugal, Turkish Airlines, Westjet

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Αν και το Κανκούν δεν είναι συνήθως αεροδρόμιο μετεπιβίβασης, ο μεγάλος αριθμός πτήσεων εδώ σημαίνει ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν μετεπιβιβάσεις, ιδίως από πτήσεις εσωτερικού εντός Μεξικού σε πτήσεις εξωτερικού ή αντίστροφα.

Συνδέσεις στον ίδιο τερματικό σταθμό

Εάν δεν χρειάζεται να αλλάξετε τερματικό σταθμό κατά τη διάρκεια της μετεπιβίβασης, θα πρέπει πάντα να περάσετε από τη μεταναστευτική υπηρεσία κατά την άφιξη από μια διεθνή πτήση, να παραλάβετε τις αποσκευές σας, να τις παραδώσετε εκ νέου και να περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας για να επιστρέψετε στον χώρο διέλευσης αναχώρησης.

Εάν έχετε μόνο ανταπόκριση σε πτήσεις εντός Μεξικού, δεν χρειάζεται να βγείτε καθόλου από την περιοχή διέλευσης και δεν περνάτε από κανέναν έλεγχο.

Μεταφορά μεταξύ τερματικών σταθμών

Κατά τη μετεπιβίβαση μεταξύ τερματικών σταθμών, πρέπει πάντα να βγαίνετε από την περιοχή διέλευσης, καθώς δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τερματικών σταθμών στον διάδρομο προσγείωσης.

Από την άλλη πλευρά, ένα δωρεάν λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια περίπου κάθε 20 λεπτά μέσω του υπαίθριου δημόσιου χώρου, κάνοντας στάση σε όλους τους τερματικούς σταθμούς.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.