Γένοβα
Αεροδρόμιο Γένοβα Cristoforo Colombo

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Γένοβα

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Γένοβα

Krystof Hajek ενημερωμένο 14. 11. 2023

Το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο και τον σιδηροδρομικό σταθμό με λεωφορεία των τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών.

Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Λεωφορεία

Για το αεροδρόμιο, χρησιμοποιήστε το λεωφορείο "Volabus" προς το κέντρο της πόλης ή το "AirLink" προς τον κοντινό σταθμό Sestri Ponente.

Volabus

Η γραμμή VLB (Volabus) εκτελεί δρομολόγια χωρίς μετεπιβίβαση προς το κέντρο και κάνει επίσης στάση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό "Principe". Η τελική στάση είναι στο σταθμό Brignole.

Το εισιτήριο των 6 ευρώ που αγοράζεται από τον οδηγό ισχύει για 60 λεπτά και εντός του χρόνου ισχύος μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε οποιαδήποτε από τις γραμμές της πόλης AMT. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα.

Με έκπτωση για συνολικά 5 eur μπορείτε να αγοράσετε το ίδιο εισιτήριο ηλεκτρονικά στον ιστότοπο: amt.genova.it/acquisto-online.

  • Τιμή - 6 eur, ή 5 eur κατά την αγορά μέσω διαδικτύου
  • Συχνότητα - 60 έως 90 λεπτά
  • Χρόνος διαδρομής προς το κέντρο - 25 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 5:00 έως 0:00
  • Χρονοδιάγραμμα και χάρτης: amt.genova.it/linea=VLB

AirLink

Η γραμμή AirLink πηγαίνει μόνο στον κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό "Sestri Ponente", όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε σε περιφερειακά τρένα προς το κέντρο και κατά μήκος της ακτής προς τη Σαβόνα ή την Albenga.

Στο σταθμό Sestri Ponente, αφού κατεβείτε από το τρένο, πρέπει να διασχίσετε την πεζογέφυρα. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στην άλλη πλευρά του σταθμού από τον κεντρικό δρόμο.

  • Τιμή - 1,60 eur
  • Συχνότητα - 15 λεπτά
  • Χρόνος ταξιδιού - 5 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 5:50 έως 22:05
  • Δρομολόγια και χάρτης: amt.genova.it/linea=AIR

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια συνδυασμού λεωφορείου AirLink + τρένου για τον προορισμό σας από τον ιστότοπο του σιδηροδρομικού φορέα. Trenitlia.com.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο

Στην αίθουσα αφίξεων βρίσκονται πολλές πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε στις αγροτικές περιοχές της Λιγουρίας ή στο δρόμο σας προς τις Άλπεις.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 330 ευρώ.

Ταξί

Οι εφαρμογές Uber ή Bolt για κινητά δεν λειτουργούν στη Γένοβα, αλλά υπάρχουν πάντα πολλά επίσημα ταξί στο αεροδρόμιο.

Ισχύει κατ' αποκοπήν χρέωση 8 eur όταν ταξιδεύετε προς τον κεντρικό σταθμό Piazza Principe.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.