Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ερεβάν

Ερεβάν

Υπάρχουν δύο δρομολόγια λεωφορείων προς το αεροδρόμιο, καθώς και κλασικά ταξί και ταξί μέσω εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας.

Το κέντρο της πόλης απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Δείτε ξενοδοχεία σε Jervan

Λεωφορεία και μικρά λεωφορεία

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται μπροστά από τον τερματικό σταθμό. Δεν υπάρχουν αναρτημένα δρομολόγια στο χώρο, αλλά μπορείτε να βρείτε συνδέσεις μεταξύ συγκεκριμένων σημείων, για παράδειγμα στην ιστοσελίδα t-armenia.com (συχνά δεν εμφανίζονται οι αναχωρήσεις της γραμμής 100).

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα: A2B Transport, Transit.am.

Εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ίδιες και για τις δύο γραμμές του αεροδρομίου και ανέρχονται σε 300 αμ. Πληρώνεται πάντα στον οδηγό του λεωφορείου ή του μικρού λεωφορείου κατά την αποβίβαση και μόνο σε μετρητά.

Τα δρομολόγια λεωφορείων και μικρών λεωφορείων σε όλη την πόλη, καθώς και το μετρό, κοστίζουν 100 amd. Τα τρόλεϊ κοστίζουν 50 amd.

Γραμμές και δρομολόγια

Υπάρχουν δύο γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας του Ερεβάν προς το αεροδρόμιο από το κέντρο.

 • Γραμμή 100 - πηγαίνει στη Γαλλική Πλατεία (κοντά στην Όπερα) ή στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων. Στη γραμμή 100 κυκλοφορούν μόνο κλασικά σύγχρονα λεωφορεία.
  • Συχνότητα - 40 λεπτά
  • Χρόνος διαδρομής - 30 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 7:30 π.μ. έως 11:00 μ.μ.
 • Γραμμή 201 - ημικυκλική διαδρομή που ξεκινά από το αεροδρόμιο και περνά από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και την Όπερα μέχρι το σταθμό του μετρό "Yeritasardakan". Στη συνέχεια, επιστρέφει στο αεροδρόμιο μέσω της πλατείας Δημοκρατίας. Η γραμμή 201 εξυπηρετείται κυρίως από μικρά λεωφορεία.
  • Συχνότητα - 30 λεπτά
  • Χρόνος διαδρομής - 30 έως 40 λεπτά
  • Ώρες λειτουργίας - 7:00 έως 22:00

Τα χρονοδιαγράμματα είναι ενδεικτικά και συχνά συμβαίνει και οι δύο γραμμές να εκτελούν δρομολόγια με σημαντική καθυστέρηση ή εκ των προτέρων. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τουλάχιστον 2-3 δρομολόγια ανά ώρα θα εκτελούνται μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου.

Ταξί

Ένας πιο βολικός και σχετικά φθηνός τρόπος μεταφοράς είναι τα πανταχού παρόντα ταξί.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα να βρείτε ταξί στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της πόλης οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Δεν υπάρχουν επίσημα ταξί στο αεροδρόμιο, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να δείτε πολλούς οδηγούς ταξί να σας προσφέρουν μια βόλτα καθώς βγαίνετε από την αίθουσα αφίξεων. Η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη. Συνήθως οι οδηγοί ταξί ξεκινούν με μια προσφορά γύρω στις 20 000 amd και σπάνια καταφέρνουν να διαπραγματευτούν μια τιμή χαμηλότερη από 10 000 amd.

Αυτά είναι πολύ υψηλά ποσά για τα τοπικά δεδομένα και σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το αρμενικό ισοδύναμο της Uber - την εφαρμογή GG για κινητά (διαθέσιμη στο: App Store / Google Play).

Η τιμή με το ταξί GG κυμαίνεται μεταξύ 2 900 και 3 800 amd ανάλογα με την τρέχουσα ζήτηση.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Στο αεροδρόμιο λειτουργούν επίσης γνωστές πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, όπως οι Europcar, Alamo, Sixt και Enterprise.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 190 eur.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου

Νοικιάστε αυτοκίνητο αν θέλετε να εξερευνήσετε την αρμενική ύπαιθρο. Εκτός των κύριων διαδρομών, ωστόσο, περιμένετε σπασμένους δρόμους και άγρια κυκλοφορία χωρίς επιβολή του νόμου.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.