Μεταφορά από το αεροδρόμιο Δουβλίνο

Νυχτερινή γέφυρα στο Δουβλίνο

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου διαθέτει μεγάλο αριθμό εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων καθώς και δρομολόγια λεωφορείων.

Τα λεωφορεία 16 και 41 είναι τα φθηνότερα για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης, ενώ τα Dublin Express ή Aircoach προσφέρουν ταχύτερες υπηρεσίες με λιγότερες στάσεις. Όλες οι διαδρομές είναι προς το κέντρο του Δουβλίνου.

Βρείτε ξενοδοχεία στο κέντρο του Δουβλίνου

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Για πολλούς ταξιδιώτες, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου είναι η πύλη για την εξερεύνηση ολόκληρης της Ιρλανδίας. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο κατευθείαν από το αεροδρόμιο και ξεκινήστε για να διασχίσετε τη γοητευτική ιρλανδική ύπαιθρο.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης το καλοκαίρι κυμαίνονται από 300 ευρώ, ενώ τη χαμηλή περίοδο από 190 ευρώ. Στο αεροδρόμιο υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Συγκρίνετε τις συγκοινωνίες προς το κέντρο του Δουβλίνου

Οι στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς ταχείας και υπεραστικής μεταφοράς βρίσκονται στον κοινόχρηστο χώρο έξω από τους αεροσταθμούς 1 και 2.

Τα τοπικά λεωφορεία και τα φθηνότερα δρομολόγια προς το κέντρο του Δουβλίνου σταματούν ακριβώς μετά το χώρο στάθμευσης, με ένα πεζόδρομο που τον διασχίζει.

Τιμή Χρόνος διαδρομής Συχνότητα Ώρες λειτουργίας Σύνδεσμος
Λεωφορείο 16 2,60 eur
2 eur με κάρτα Leap Card
45 λεπτά 10 λεπτά 7:00-0:30 dublinbus.ie
Λεωφορείο 41 2,60 ευρώ
2 eur s Leap Card
45 λεπτά 20 λεπτά 24/7 dublinbus.ie
Δουβλίνο Express 782 8 ευρώ
10 eur με επιστροφή
30-35 λεπτά 15 λεπτά 3:30-0:35 terravision.eu
Δουβλίνο Express 784 8 ευρώ
10 eur με επιστροφή
30-35 λεπτά 30 λεπτά 4:00-22:50 terravision.eu
Aircoach 700 7 ευρώ
9 eur με επιστροφή
35 λεπτά 30 λεπτά 2:20-1:20 aircoach.ie

Λεωφορεία 16 και 41 προς Δουβλίνο

Τα λεωφορεία 16 και 41 είναι το φθηνότερο μέσο μεταφοράς προς το κέντρο της πόλης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 2,60 eur, αν χρησιμοποιήσετε την κάρτα LEAP Card πληρώνετε μόνο 2 eur. Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια από το Wrights Food Fayre στο δρόμο προς τις στάσεις από τον τερματικό σταθμό, από το μηχάνημα εισιτηρίων στη στάση (μπορεί να πληρωθεί με κάρτα) ή από τον οδηγό (μπορεί να πληρωθεί μόνο με ακριβή μετρητά).

Η γραμμή 16 λειτουργεί περίπου από τις 7:00 π.μ. έως τις 12:30 π.μ., ενώ η γραμμή 41 λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Η στάση για τις γραμμές 16 και 41 βρίσκεται μετά τη διέλευση από τη διάβαση κάτω από το γκαράζ και απέχει περίπου 200 μέτρα από τους δύο τερματικούς σταθμούς. Τις τρέχουσες τιμές και τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: dublinbus.ie.

Κάρτα Leap

Εάν πρόκειται να ταξιδεύετε συχνότερα στο Δουβλίνο, αξίζει σίγουρα να αγοράσετε μια Leap Card. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση leapcard.ie.

Από πού μπορείτε να αγοράσετε μια Leap Card στο αεροδρόμιο;

 • Wright Food Fayre στη στοά μέσω του χώρου στάθμευσης (ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο)
 • Σούπερ μάρκετ Spar στην αίθουσα αφίξεων του αεροσταθμού 2 (ανοιχτό 6:00-22:00)

Πληρώστε προκαταβολή 5 ευρώ, η οποία θα σας επιστραφεί εάν επιστρέψετε την κάρτα σας. Πρέπει να φορτώσετε μια ελάχιστη πίστωση 5 eur στην κάρτα Leap Card (σε οποιοδήποτε από τα σημεία πώλησης ή μέσω της εφαρμογής για κινητά ή στους σταθμούς ή στις στάσεις του τραμ μέσω ενός μηχανήματος). Στη συνέχεια, το κόμιστρο χρεώνεται όταν τη συνδέσετε στον αναγνώστη στο λεωφορείο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς. Στην περίπτωση του λεωφορείου, χρειάζεται να συνδέσετε την κάρτα μόνο κατά την επιβίβασή σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε "μπιπ" κατά την αποβίβασή σας.

Για παράδειγμα, το εισιτήριο για το κέντρο του Δουβλίνου με τα λεωφορεία 16 και 41 με την κάρτα Leap Card είναι 2 ευρώ.

Μια πιο βολική εναλλακτική λύση στην κλασική Leap Card είναι η Leap Visitor Card. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα στις ακόλουθες αξίες:

 • 24 ώρες ανά 8 eur
 • 72 ώρες ανά 16 eur
 • 168 ώρες ανά 32 eur

Λεωφορεία Dublin Express

Το Dublin Express είναι η ταχύτερη συγκοινωνία προς το κέντρο της πόλης. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από τις 4:45 έως τις 23:30 κάθε 30 λεπτά. Η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο ηλεκτρονικά στο Terravision.eu. Το εισιτήριο μιας διαδρομής διατίθεται στα 8 ευρώ, ενώ το εισιτήριο μετ' επιστροφής έχει μεγάλη έκπτωση στα 10 ευρώ. Εάν χάσετε μια ανταπόκριση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη.

Τα λεωφορεία εκτελούν δύο δρομολόγια 782 και 784 προς το κέντρο του Δουβλίνου. Κατά την ηλεκτρονική αγορά στο terravision. eu δεν πληκτρολογείτε συγκεκριμένη στάση, απλώς "Dublin City Centre", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σύνδεση από οποιαδήποτε στάση.

Η τοποθεσία όλων των στάσεων εμφανίζεται στον ιστότοπο της Dublinexpress. Μπορείτε επίσης να βρείτε τη διαδρομή του λεωφορείου στον παρακάτω χάρτη.

 • Χρόνος ταξιδιού: 25-30 λεπτά
 • Συχνότητα: 15-20 λεπτά για το 782 και 30 λεπτά για το 784
 • Ναύλοι: 8 eur για απλή μετάβαση / 10 eur για επιστροφή
 • Ηλεκτρονική κράτηση: terravision.eu

Λεωφορεία Aircoach

Τα λεωφορεία εξπρές της Aircoach εκτελούν δρομολόγια προς το κέντρο του Δουβλίνου στη γραμμή 700. Ο χρόνος διαδρομής μέχρι το κέντρο στη γέφυρα O'Connel είναι περίπου 30-35 λεπτά και τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια ανά 30 λεπτά από τις 2:00 έως τις 1:25 περίπου.

Το εισιτήριο μιας διαδρομής διατίθεται στα 7 ευρώ, ενώ το εισιτήριο μετ' επιστροφής στα 9 ευρώ.

Επίσημες πληροφορίες και ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων: aircoach.ie

Ταξί προς το κέντρο του Δουβλίνου

Στο αεροδρόμιο θα υπάρχουν πάντα πολλά ταξί όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες Uber ή Bolt, αλλά αυτές μπορεί να είναι πιο ακριβές από ένα ταξί, ειδικά σε ώρες αιχμής (νωρίς το πρωί προς το αεροδρόμιο και αργά το βράδυ προς το κέντρο της πόλης).

Τα κόμιστρα υπολογίζονται ανάλογα με την απόσταση, αλλά και ανάλογα με τη στάση σε μποτιλιαρίσματα ή σε φανάρια, οπότε δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί εκ των προτέρων το ακριβές ποσό.

Σε γενικές γραμμές, μια ημερήσια διαδρομή προς το κέντρο του Δουβλίνου (οδός O'Connel) θα κοστίζει περίπου 33 ευρώ. Τη νύχτα, τις Κυριακές και τις αργίες για περίπου 45 eur.

Λεωφορεία προς άλλες ιρλανδικές πόλεις

Απευθείας από το αεροδρόμιο υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων από πολλές εταιρείες κυριολεκτικά σε όλη την Ιρλανδία χωρίς να αλλάξετε λεωφορείο.

Μπορείτε να βρείτε ομοιόμορφα δρομολόγια στη μηχανή αναζήτησης: transportforireland.ie. Ωστόσο, θα πρέπει να αγοράσετε εισιτήρια online από τους ιστότοπους των επιμέρους εταιρειών: Bus Éireann, Go Bus, Aircoach, Dublin Coach, CityLink, John McGinley.

 • Μπέλφαστ: από 14 eur, διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες, χρήση Aircoach, Translink
 • Κορκ: από 20 eur, διάρκεια ταξιδιού 3,5 ώρες, χρήση Aircoach, Go Bus.
 • Limerick: από 25 eur, διάρκεια ταξιδιού 2,5 ώρες, χρήση CityLink
 • Galway: από 21 eur, χρόνος διαδρομής 2,5 ώρες, χρήση CityLink, Aircoach
 • Derry/Londonderry: από 25 eur, διάρκεια ταξιδιού 3,5 ώρες, χρήση Aircoach, Translink
 • Sligo: από 25 eur, διάρκεια ταξιδιού 3 ώρες, χρήση Bus Éireann

Και δεκάδες άλλες μικρότερες πόλεις σε όλο το νησί, δείτε τον κατάλογο όλων των δρομολογίων στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.