Βουκουρέστι Henri Coanda Αεροδρόμιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Βουκουρέστι

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βουκουρέστι

Krystof Hajek ενημερωμένο 12. 4. 2024

Το αεροδρόμιο Otopeni είναι προσβάσιμο με τις λεωφορειακές γραμμές 100 και 442 των δημόσιων συγκοινωνιών.

Παρόλο που υπάρχει τρένο απευθείας στον τερματικό σταθμό, το λεωφορείο παραμένει ένας πιο βολικός και πολύ πιο συχνός τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο.

Γραμμή Προορισμός Χρόνος ταξιδιού Τιμή Συχνότητα
Λεωφορείο 100 Piata Unirii 45 λεπτά 3 ron - 90 λεπτά (λεωφορείο, τραμ)
5 ron - 120 λεπτά (λεωφορείο, τραμ, μετρό)
12 λεπτά
Τρένο CFR Bucuresti-Nord 23 λεπτά 5,50 ron 40 λεπτά
Τρένο T.F.C. Bucuresti-Nord 23 λεπτά 5,50 ron 7-8 φορές ημερησίως

Λεωφορείο

Υπάρχουν δύο γραμμές λεωφορείων προς τον τερματικό σταθμό. Το σύστημα κομίστρου είναι το ίδιο για όλα τα λεωφορεία που πηγαίνουν στον τερματικό σταθμό.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο από το περίπτερο στη στάση του λεωφορείου ή από τον αυτόματο πωλητή εισιτηρίων, ο οδηγός δεν πουλάει εισιτήρια. Στα λεωφορεία που φέρουν το λογότυπο "Visa", μπορείτε επίσης να πληρώσετε με τη δική σας ανέπαφη κάρτα.

Το κλασικό κόμιστρο πωλείται με τη μορφή κάρτας "Mulitpl", η οποία είναι φορτισμένη με δύο διαδρομές. Δεν είναι δυνατή η αγορά εισιτηρίου μίας διαδρομής στο αεροδρόμιο.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα 24ωρο εισιτήριο προς 20 ron που ισχύει για τις μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο (λεωφορεία + μετρό + τραμ). Ένα 24ωρο εισιτήριο για 8 ron (λεωφορεία + τραμ) ή για 14 ron (μετρό + λεωφορεία + τραμ) δεν ισχύει για ταξίδια στο αεροδρόμιο.

  • 3 ron - μεταφορά για 90 λεπτά (μόνο λεωφορεία + τραμ)
  • 5 ron - μεταφορά για 120 λεπτά (λεωφορεία, τραμ, μετρό)

Εάν πληρώσετε μέσα στο λεωφορείο επισυνάπτοντας τη δική σας κάρτα, θα πληρώσετε πραγματικά μόνο 3 ή 5 λέι. Εάν αγοράσετε μια κάρτα Multipl, θα πληρώνετε πάντα για δύο εισιτήρια, δηλαδή 6 ron ή 10 ron, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή για την επόμενη διαδρομή σας στην πόλη ή πίσω στο αεροδρόμιο.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα ναύλα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: stbsa.ro.

Γραμμή 100

Ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη είναι με τη γραμμή 100 του λεωφορείου, η οποία κάνει στάση ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό. Αυτή η γραμμή είχε τον αριθμό 100, αλλά αναριθμήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023.

Το λεωφορείο πηγαίνει απευθείας στο ιστορικό κέντρο στην κεντρική πλατεία "Piata Unirii" και κάνει στάσεις στις άλλες σημαντικές πλατείες "Piata Victoriei" και "Piata Romana".

Από το αεροδρόμιο, το λεωφορείο χρειάζεται περίπου 45 λεπτά μέχρι τον τερματικό σταθμό Piata Unirii. Η γραμμή είναι εξπρές και σταματά μόνο σε επιλεγμένες στάσεις.

Αναζήτηση ξενοδοχείων σε Βουκουρέστι

Χρονοδιάγραμμα και διαδρομή

Προς το παρόν υπάρχει μόνο μία δημόσια λεωφορειακή γραμμή προς το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου:

Η γραμμή 100 λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο με συχνότητα περίπου μία φορά κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία φορά κάθε 30 λεπτά τη νύχτα. Τα Σαββατοκύριακα η συχνότητα αυξάνεται στα 20 λεπτά.

Γραμμή 442

Το λεωφορείο 442 παρέχει πρόσθετες συνδέσεις, ιδίως για ταξίδια προς την περιοχή του αεροδρομίου ή το Therme Spa και το κέντρο ευεξίας στο βόρειο τμήμα του Βουκουρεστίου.

Η γραμμή 442 δεν πηγαίνει στο κέντρο του Βουκουρεστίου, αλλά καταλήγει στη στάση Piata Presei. Δεν υπάρχει μετεπιβίβαση στο μετρό κατά μήκος της διαδρομής.

Τρένο

Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε το τρένο από το σταθμό ακριβώς δίπλα στον τερματικό σταθμό.

Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια μόνο μία φορά κάθε 40 λεπτά. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι προτιμότερη αν θέλετε να συνεχίσετε περαιτέρω με τρένο στη Ρουμανία, καθώς όλα τα τρένα τερματίζουν στον κεντρικό σταθμό Bucuresti-Nord.

Η διαδρομή μέχρι τον κεντρικό σταθμό διαρκεί μεταξύ 21 και 25 λεπτών.

Υπάρχουν δύο σιδηροδρομικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο, η καθεμία με τα δικά της εισιτήρια.

CFR

Οι στάσεις του CFR Călători πραγματοποιούνται ανά 40 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανά 90 λεπτά τη νύχτα.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο προς 5,50 ron από τον αυτόματο πωλητή στον σταθμό και επίσης στο τρένο από τον ελεγκτή με κάρτα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου στο διαδίκτυο: bilete.cfrcalatori.ro. Σε όλες τις περιπτώσεις, μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή με κάρτα.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο μεταφοράς για οπουδήποτε στη Ρουμανία απευθείας στο αεροδρόμιο.

  • Αναζητήστε συνδέσεις (το αεροδρόμιο φέρει την ονομασία "Aeroport Henri Coanda"): cfrcalatori.ro/en
  • Πληροφορίες για τις γραμμές του αεροδρομίου: cfrcalatori.ro/henri-coanda-airport

T.F.C.

Η σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου και του σταθμού Bucurest-Nord ολοκληρώνεται από τον ιδιωτικό αερομεταφορέα T.F.C. με τα κόκκινα τρένα του.

Τα Jízdenku za 5,50 ron μπορούν να αγοραστούν μόνο επί του τρένου (μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κάρτα) ή ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της εταιρείας: transferoviarcalatori.ro. Παρόλο που η τιμή του εισιτηρίου είναι η ίδια με την τιμή του CFR, οι μεταφορείς δεν αναγνωρίζουν ο ένας τα εισιτήρια του άλλου.

Τα τρένα T.F.C. εκτελούν δρομολόγια με πολύ ακανόνιστη συχνότητα, περίπου 8 φορές την ημέρα. Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: transferoviarcalatori.ro/en/henri-coanda.

Ταξί

Τα αδειοδοτημένα ταξί εκτελούν δρομολόγια προς το κέντρο του Βουκουρεστίου σύμφωνα με το ταξίμετρο. Μια διαδρομή προς το κέντρο Piata Unirii θα κοστίσει περίπου 45 ron.

Η Uber επιτρέπεται επίσης επίσημα να πηγαίνει στο αεροδρόμιο και μπορεί να προσφέρει ελαφρώς χαμηλότερες τιμές μεταξύ 35 και 40 ron. Αφού παραγγείλετε μέσω της εφαρμογής για κινητά, συνήθως δεν θα περιμένετε περισσότερο από 5 λεπτά.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν πρόκειται να φύγετε από το αεροδρόμιο όχι για το κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου ένα αυτοκίνητο θα ήταν μια χαρά, αλλά για τη ρουμανική ύπαιθρο ή τα βουνά, υπάρχουν πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στον τερματικό σταθμό.

Οι εβδομαδιαίες τιμές ενοικίασης κυμαίνονται από 120 ευρώ.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.