Βομβάη
Αεροδρόμιο Mumbai Chhatrapati Shivaji

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Βομβάη

Transfer at Βομβάη Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 30. 11. 2023

Το Αεροδρόμιο Mumbai Chhatrapati Shivaji διαθέτει 2 τερματικούς σταθμούς. Τα κτίρια απέχουν μεταξύ τους περίπου 3 χιλιόμετρα.

Και τα δύο κτίρια είναι σύγχρονα και πληρούν όλα τα διεθνή πρότυπα.

Καλύτερα ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο της Βομβάης

Αεροσταθμός 1

Ο αεροσταθμός 1 εξυπηρετεί τις εσωτερικές πτήσεις μικρότερων αεροπορικών εταιρειών. Το κτίριο είναι γνωστό τοπικά ως Santacruz Airport και είναι ο αρχικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου που ανακαινίστηκε πλήρως το 2001.

Ο αεροσταθμός 1 χρησιμοποιείται από τις ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες.

 • Akasa Air
 • Indigo (μόνο για επιλεγμένες πτήσεις)
 • Spice Jet

Αεροσταθμός 2

Το μεγαλύτερο κτίριο του αεροδρομίου της Βομβάης χτίστηκε ολοκαίνουργιο το 2014.

Ο αεροσταθμός 2 εξυπηρετεί τις εσωτερικές πτήσεις των εν λόγω αεροπορικών εταιρειών:

 • Air India
 • Air India Express
 • IndiGo (επιλεγμένες πτήσεις)
 • Star Air
 • Vistara

Επιπλέον, όλες οι διεθνείς πτήσεις διεκπεραιώνονται στον αεροσταθμό 2.

Μεταφορά μεταξύ τερματικών σταθμών

Ένα δωρεάν λεωφορείο αεροδρομίου εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του τερματικού σταθμού 1 και του τερματικού σταθμού 2 μέσω του υπαίθριου δημόσιου χώρου. Η υπηρεσία λεωφορείου "Inter-Terminal Shuttle" λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και εκτελεί δρομολόγια με συχνότητα περίπου 10-20 λεπτών.

Η διαδρομή μεταξύ των τερματικών σταθμών διαρκεί 20-35 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

 • Αεροσταθμός 1 - στάση μπροστά από την αίθουσα αφίξεων, έξοδος 2
 • Αεροσταθμός 2 - στάση στην αίθουσα αφίξεων, επίπεδο -1, έξοδος P4

Δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στην πίστα μέσω της ζώνης διέλευσης (airside).

Επομένως, είναι πάντα απαραίτητο να εγκαταλείπετε τη ζώνη διέλευσης όταν μετακινείστε μεταξύ των τερματικών σταθμών.

Έλεγχοι ασφαλείας

Στη Βομβάη, θα υποβληθείτε στον πρώτο έλεγχο κατά την είσοδό σας σε όλους τους τερματικούς σταθμούς από το εξωτερικό. Έχετε έτοιμο το διαβατήριό σας και κυρίως το εισιτήριο ή την κάρτα επιβίβασης, είτε σε κινητό είτε σε χαρτί.

Ο συνήθης χρόνος αναμονής για την είσοδο στους τερματικούς σταθμούς είναι έως και 10 λεπτά.

Ο επόμενος έλεγχος είναι ο κλασικός έλεγχος ασφαλείας μεταξύ του χώρου κοινού και του χώρου διέλευσης, όπως γνωρίζετε από όλα τα αεροδρόμια του κόσμου.

Οι ουρές για τον έλεγχο ασφαλείας σε όλους τους τερματικούς σταθμούς μπορεί να διαρκέσουν έως και 45 λεπτά.

Πόσο νωρίτερα πρέπει να φτάσω στο αεροδρόμιο;

Ακόμη και με τα διπλά σημεία ελέγχου (και τον επιπλέον έλεγχο διαβατηρίων για τις διεθνείς πτήσεις), συνιστάται να φτάνετε στο αεροδρόμιο της Βομβάης 3 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Μεταφορά μεταξύ των πτήσεων

Το αεροδρόμιο της Βομβάης είναι το 2ο μεγαλύτερο σημείο μετεπιβίβασης για διεθνείς και εγχώριες πτήσεις σε ολόκληρη τη Νότια Ασία. Η μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βομβάης είναι σαφώς σηματοδοτημένη με πινακίδες "Transfer".

Διεθνής μεταφορά

Οι διεθνείς μετεπιβιβάσεις (δηλ. άφιξη στη Βομβάη από το εξωτερικό και αναχώρηση για άλλο διεθνή προορισμό, π.χ. Ντουμπάι -> Βομβάη -> Μπανγκόκ) θα πραγματοποιούνται πάντα μόνο εντός του Αεροσταθμού 2.

Όταν έχετε διεθνή ανταπόκριση, δεν χρειάζεται ποτέ να μετακινηθείτε μεταξύ των τερματικών σταθμών.

Εάν έχετε αγοράσει εισιτήριο με μετεπιβίβαση στη Βομβάη, η μετεπιβίβασή σας είναι εγγυημένη και δεν χρειάζεται να περάσετε από τη μετανάστευση ή να βγείτε καθόλου από τη ζώνη διέλευσης.

 • Οιαποσκευές - θα μεταφερθούν αυτόματα και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι' αυτές
 • Βίζα - δεν χρειάζεστε ινδική βίζα για τη μεταφορά, δεν απαιτείται έλεγχος διαβατηρίων

Εσωτερική μεταφορά

Η μετεπιβίβαση μεταξύ εσωτερικών δρομολογίων μπορεί ήδη να είναι δύσκολη, ειδικά αν ταξιδεύετε με τις αεροπορικές εταιρείες IndiGo που εκτελούν δρομολόγια από τους αεροσταθμούς 1 και 2.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες (όπως η Air India, η Vistara, η Spicejet) εκτελούν όλες τις διεθνείς και εγχώριες πτήσεις τους από έναν τερματικό σταθμό.

Δεν υπάρχει αλλαγή τερματικού σταθμού

Δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψετε την περιοχή διέλευσης, εάν έχετε ανταπόκριση μόνο εντός ενός τερματικού σταθμού.

Αλλαγή τερματικού σταθμού

Ωστόσο, εάν αλλάξετε σε άλλο τερματικό σταθμό, πρέπει πάντα να εγκαταλείπετε την περιοχή διέλευσης και να βγαίνετε εντελώς έξω από το κτίριο του αεροδρομίου.

Μεταξύ όλων των τερματικών σταθμών κυκλοφορεί δωρεάν λεωφορείο του αεροδρομίου. Μόλις βγείτε έξω, ακολουθήστε τις πινακίδες "Inter-terminal Shuttle Bus".

Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια ανά 10-20 λεπτά όλο το 24ωρο.

 • Αεροσταθμός 2 <-> Αεροσταθμός 1: συνολικός χρόνος μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της αναμονής για το λεωφορείο, περίπου 40-60 λεπτά

Μεταφορά από πτήση εξωτερικού σε πτήση εσωτερικού

Εάν ταξιδεύετε με μία κράτηση από διεθνή προορισμό και συνεχίζετε από τη Βομβάη προς άλλον ινδικό προορισμό, πρέπει πάντα να βγαίνετε από τη ζώνη διέλευσης.

Εάν πρέπει να αλλάξετε τερματικό σταθμό, η διαδικασία είναι η ίδια όπως και για μια αμιγώς εγχώρια μετεπιβίβαση βλέπε παραπάνω.

 • Αποσκευές - πρέπει πάντα να παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας και να κάνετε εκ νέου check-in σε ειδικό γκισέ με την ένδειξη "Transfer".
 • Αλλοδαπών - περνάτε από το αεροδρόμιο της Βομβάης.

Μεταφορά από πτήση εσωτερικού σε πτήση εξωτερικού

Εάν ταξιδεύετε με μία κράτηση από έναν ινδικό προορισμό μέσω Βομβάης προς έναν διεθνή προορισμό, πρέπει πάντα να βγαίνετε από τη ζώνη διέλευσης.

Εάν πρέπει να αλλάξετε τερματικό σταθμό, η διαδικασία είναι η ίδια όπως για μια αμιγώς εγχώρια μετεπιβίβαση βλέπε παραπάνω.

 • Αποσκευές - δεν τις παραλαμβάνετε κατά τη μετεπιβίβαση, θα παραδίδονται από το σημείο αναχώρησης στον τελικό προορισμό
 • Αλλοδαπών - περνάτε από το τμήμα αλλοδαπών μόνο στο αεροδρόμιο της Βομβάης.
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.