Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βομβάη

Βομβάη

Το αεροδρόμιο δεν συνδέεται με το μετρό ή το σιδηροδρομικό δίκτυο και οι περισσότεροι επιβάτες χρησιμοποιούν την Uber, το Bolt ή τα κανονικά ταξί για να μεταβούν στο κέντρο της πόλης.

Τα λεωφορεία παρέχουν επίσης φθηνές συνδέσεις με το κέντρο, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στους ξένους ταξιδιώτες. Όταν ταξιδεύετε με λεωφορείο προς το κέντρο, είναι πάντα απαραίτητη η μετεπιβίβαση σε τρένο.

Δείτε ξενοδοχεία στη Βομβάη

Ταξί, Uber

Αν ταξιδεύετε με ογκώδεις αποσκευές ή αν θέλετε έναν βολικό τρόπο χωρίς μετεπιβίβαση για να φτάσετε απευθείας στον προορισμό σας, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Uber.

Αν και υπάρχουν τακτικά ταξί με μετρητή για το αεροδρόμιο, πολλοί οδηγοί ταξί θα προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν μια τιμή εκτός μετρητή που θα είναι δυσμενής για εσάς.

Αντίθετα, όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητα Uber, γνωρίζετε την τιμή εκ των προτέρων και μπορείτε επίσης να πληρώσετε με πληρωμή μέσω κινητού. Το Uber είναι πολύ δημοφιλές στη Βομβάη και μπορείτε να βρείτε αυτοκίνητο στην πόλη και στο αεροδρόμιο όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Οι μέσες τιμές έχουν ως εξής. Οι τιμές είναι δυναμικές και ποικίλλουν ανάλογα με την τρέχουσα ζήτηση.

  • Gateway of India: 630 inr
  • Haji Ali Dargah: 715 inr
  • Madh Island: 810 inr
  • Navi Mumbai: 1 000 inr

Λεωφορεία

Δεν υπάρχουν ακόμη δρομολόγια λεωφορείων εξπρές προς το κέντρο της πόλης.

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς τις γύρω γειτονιές και είναι βολικά, για παράδειγμα, όταν ταξιδεύετε προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Vile Parle ή Kurla, από όπου μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο με τα τοπικά τρένα.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 5 και 20 INR ανάλογα με την απόσταση. Πληρώνετε μόνο σε μετρητά στον εισπράκτορα μέσα στο λεωφορείο.

Για το αεροδρόμιο, χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα δρομολόγια λεωφορείων. Για κατάλογο των στάσεων των συγκεκριμένων γραμμών και ακριβή ναύλα, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας μεταφορών: routenetwork.bestundertaking.com.

Γραμμή Προορισμοί Συχνότητα Τερματικοί σταθμοί
321 LTD Vile Parle (σιδηροδρομικός σταθμός), σταθμός λεωφορείων Mahim 40 λεπτά 1, 2
365 Kurla (σιδηροδρομικός σταθμός) 20-35 λεπτά 2
409 LTD Mulund 15-45 λεπτά 2
A-337 Andheri (σιδηροδρομικός σταθμός) 9-15 λεπτά 2
382 LTD Vikhroli, Deonar, Anushakti Nagar 20-60 λεπτά 2
312 Vile Parle (σιδηροδρομικός σταθμός), GTM Nagar (σιδηροδρομικός σταθμός) 12-20 λεπτά 1
330 LTD Vile Parle (σιδηροδρομικός σταθμός), Kurla (σιδηροδρομικός σταθμός) 25-40 λεπτά 1

Rickshaw

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς της Ινδίας, μια τρίτροχη μοτοσικλέτα που ονομάζεται ρικσάου, παραδίδει επίσης επιβάτες από το αεροδρόμιο.

Υπάρχουν περίπτερα για ρικσάου έξω και από τους δύο τερματικούς σταθμούς.

Ωστόσο, τα rickshaws κυκλοφορούν μόνο στα προάστια της Βομβάης και είναι κατάλληλα για ταξίδια προς τον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό, τον Ville Parle (περίπου 30 λεπτά μακριά), για παράδειγμα.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι βόλτες με τα ρικσά είναι άβολες, θορυβώδεις και ακατάλληλες για ταξιδιώτες με μεγάλες αποσκευές.

Οι τιμές από το αεροδρόμιο είναι καθορισμένες και αναρτημένες στον πίνακα έξω από το περίπτερο του ρικσάου. Η πληρωμή γίνεται μόνο σε μετρητά.

Τρένα

Δεν υπάρχει σιδηρόδρομος προς το αεροδρόμιο, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κοντινούς σιδηροδρομικούς σταθμούς σε συνδυασμό με λεωφορεία, ρικσάου ή ταξί.

Για το ταξίδι προς το κέντρο της Βομβάης αναμείνατε παλαιότερα και γεμάτα τοπικά τρένα.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια τρένων με μετρητά από τα εκδοτήρια του σταθμού.

  • Vile Parle - 5 χλμ. από τον τερματικό σταθμό 2 ή 2 χλμ. από τον τερματικό σταθμό 1
  • Kurla - 6 χλμ. από τον τερματικό σταθμό 2 ή 9 χλμ. από τον τερματικό σταθμό 1

Ένα εισιτήριο από το Vile Parle προς το κέντρο (σταθμός Churchgate) κοστίζει 25 inr για ένα κλιματιζόμενο τρένο ή 10 inr για ένα ανοιχτό μη κλιματιζόμενο τρένο.

Η διαδρομή μέχρι το κέντρο διαρκεί περίπου 30 λεπτά και τα τρένα εκτελούν δρομολόγια κάθε 2-10 λεπτά.

Ο επίσημος ιστότοπος των προαστιακών τρένων στη Βομβάη: wr.indianrailways.gov.in.

Γραμμή 3 του μετρό

Η μπλε γραμμή 3 του μετρό βρίσκεται υπό κατασκευή για να συνδέσει το αεροδρόμιο με το κέντρο της Βομβάης.

Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2025.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.