Βενετία
Βενετία Treviso A. Canova Αεροδρόμιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Βενετία Τρεβίζο

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Βενετία Τρεβίζο

David Eiselt ενημερωμένο 28. 1. 2024

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται μόνο με απευθείας λεωφορεία και μία αστική γραμμή προς το σιδηροδρομικό σταθμό του Τρεβίζο.

Δείτε ξενοδοχεία στη Βενετία

Απευθείας λεωφορείο Βενετία και Μέστρε

Τα απευθείας λεωφορεία της Terravision (Barzi Bus) ή της ATVO είναι η ταχύτερη μεταφορά προς τη Βενετία και το Μέστρε. Η διαδρομή προς τη Βενετία διαρκεί 40-50 λεπτά, ενώ η διαδρομή προς το Μέστρε διαρκεί 30-40 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Terravision (λεωφορείο Barzi)

Μια φθηνότερη διαδρομή προσφέρεται από το Terravision, το οποίο εκτελεί δρομολόγια με 10 ευρώ για απλή μετάβαση ή 18 ευρώ μετ' επιστροφής. Η τιμή είναι η ίδια τόσο για τη Βενετία όσο και για το Μέστρε. Στη Βενετία, κάνει στάση στο σταθμό Venezia Tronchetto (βλ. χάρτη), από όπου μπορείτε να φτάσετε στην κεντρική Piazzale Roma σε 4 λεπτά για 1,50 eur με το αυτόματο τρένο ή σε 10-15 λεπτά με τα πόδια.

  • Αγοράστε ένα εισιτήριο - Terravision.eu
  • Το χρονοδιάγραμμα ακολουθεί το πρόγραμμα των πτήσεων
  • Τα λεωφορεία εκτελούνται από την Barzi Bus
  • Εάν χάσετε τη σύνδεσή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν τα ακόλουθα λεωφορεία

ATVO

Τα λεωφορεία της ATVO λειτουργούν με 12 eur για απλή μετάβαση ή με 22 eur με επιστροφή. Όπως η Terravision, έτσι και η ATVO λειτουργεί σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα. Το πλεονέκτημα σε σχέση με την Terravision είναι η στάση στη Βενετία απευθείας στην Piazzale Roma.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτελούνται επίσης εποχιακά δρομολόγια προς τα παραθαλάσσια θέρετρα Jesolo, Cavallino, Eraclea, Bibione και Lignano. Μπορείτε να βρείτε ταξιδιωτικές πληροφορίες στον ιστότοπο της ATVO.

Δημόσιο λεωφορείο προς Τρεβίζο + τρένο προς Βενετία

Η φθηνότερη επιλογή πηγαίνει μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού στο Τρεβίζο. Αυτή η επιλογή διαρκεί περίπου 90 λεπτά από το αεροδρόμιο μέχρι τη Βενετία.

Υπάρχουν πέντε γραμμές λεωφορείων από το αεροδρόμιο προς το σταθμό Treviso Centrale, οι οποίες διαρκούν περίπου 10-15 λεπτά.

Γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας

Ένα εισιτήριο για τις γραμμές που αναφέρονται παρακάτω κοστίζει 1,80 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από την εφαρμογή για κινητά MoMUp (διαθέσιμη σε: Google Play / App Store) - επιλέξτε "Servizio Urbano" και στη συνέχεια "Urbano 100'".

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε επίσημο εισιτήριο στο περίπτερο της ATVO στην αίθουσα αφίξεων, αλλά συχνά θα σας πουν ότι έχουν μόνο 48ωρο εισιτήριο για 5 eur.

Ένα εισιτήριο που αγοράζεται από τον οδηγό κοστίζει 4 eur και μπορεί να πληρωθεί μόνο με μετρητά.

  • Γραμμή 6 (δείτε το χρονοδιάγραμμα) - εκτελεί δρομολόγια κάθε 30 λεπτά (μία φορά την ώρα τις Κυριακές) από μια στάση 50 μέτρα δεξιά του τερματικού σταθμού, στο δρόμο από το σταθμό προς το αεροδρόμιο, επιβιβαστείτε στη στάση F.S. De Gasperi (δείτε το χάρτη).
  • οιγραμμές 101, 102, 102 (βλ. πρόγραμμα δρομολογίων) - εκτελούνται αθροιστικά περίπου 2-3 φορές την ώρα (1-2 φορές την ώρα τις Κυριακές) από τη στάση 50 μέτρα δεξιά του τερματικού σταθμού. Με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, οι γραμμές σταματούν στη στάση υπεραστικών λεωφορείων (βλ. χάρτη).

Ωστόσο, τα λεωφορεία δεν καλύπτουν ολόκληρο το πρόγραμμα των πτήσεων και εκτελούν δρομολόγια μόνο από τις 6:00 έως τις 21:00 περίπου.

Treviso AirLink

Ένα ειδικό λεωφορείο του αεροδρομίου εκτελεί δρομολόγια απευθείας από τον τερματικό σταθμό. Στον κεντρικό σταθμό με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, θα επιβιβαστείτε από τη στάση ακριβώς μπροστά από την έξοδο (βλ. χάρτη).

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από τις 6:20 έως τις 23:50 περίπου και λεπτομερείς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: mobilitadimarca.it/en

Το εισιτήριο προς 5 ευρώ μπορείτε να το αγοράσετε στο περίπτερο της Treviso AirLink στην αίθουσα αφίξεων ή μέσω της εφαρμογής MoMUp για κινητά. Επιλέξτε την τελευταία επιλογή "Treviso Airlink 2 Days Card".

Το εισιτήριο ισχύει για 48 ώρες για όλα τα δρομολόγια σε όλο το Τρεβίζο.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα συνδυαστικό εισιτήριο για αυτή τη σύνδεση με το τρένο μέσω της ιστοσελίδας trenitalia.com ή των μηχανημάτων σε όλους τους σταθμούς. Η τιμή είναι η ίδια σαν να αγοράζατε δύο ξεχωριστά εισιτήρια.

Τρένο Treviso - Mestre - Βενετία

Στο σταθμό Treviso Centrale, μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο τρένου για 3 ,80 eur. Πριν επιβιβαστείτε στο τρένο, σημαδέψτε το στον επικυρωτή που βρίσκεται μέσα στο κτίριο του σταθμού κατά την πορεία προς την αποβάθρα.

Από το σταθμό Treviso μπορείτε επίσης να πάρετε απευθείας τρένα για άλλους ιταλικούς προορισμούς, όπως η Πάντοβα (5,20 eur) ή η Βιτσέντζα (5,90 eur). Τις ακριβείς ώρες των συνδέσεων από το Τρεβίζο προς το Μέστρε ή τη Βενετία (περίπου 6 φορές την ώρα) μπορείτε να τις βρείτε στον ιστότοπο trenitalia. com.

Προς το αεροδρόμιο Marco Polo

Εάν σκοπεύετε να μεταβείτε μεταξύ των αεροδρομίων Treviso και Marco Polo, κατευθυνθείτε πρώτα προς τη Βενετία (βλ. παραπάνω την ενότητα για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο) και μετεπιβιβαστείτε στις λεωφορειακές γραμμές 5, 15 ή στο λεωφορείο ATVO Airport Shuttle. Το εισιτήριο από το Μέστρε προς το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο κοστίζει 8 ευρώ, οπότε συνολικά θα πληρώσετε 18 ευρώ.

Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση μεταξύ των αεροδρομίων.

Λεωφορείο για Πάντοβα

Μπροστά από το αεροδρόμιο κάνει στάση και η περιφερειακή λεωφορειακή γραμμή 101, η οποία, εκτός από το κέντρο του Τρεβίζο, θα σας μεταφέρει και στην ιστορική πόλη της Πάντοβα.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται περίπου 50 μέτρα από τον τερματικό σταθμό στον κεντρικό δρόμο, στην αντίθετη κατεύθυνση από τη στάση του λεωφορείου προς το Τρεβίζο (δηλαδή κοιτάζοντας αριστερά από τον τερματικό σταθμό).

Η γραμμή 101 εκτελεί δρομολόγια κάθε 30 λεπτά περίπου από τις 5:20 έως τις 20:20 από Δευτέρα έως Σάββατο. Τις Κυριακές και τις αργίες εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά την ώρα και μπορείτε να βρείτε τα δρομολόγια στον ιστότοπο: mobilitadimarca.it/en

Το εισιτήριο κοστίζει 6,40 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από τον οδηγό με μετρητά ή από την εφαρμογή για κινητά MoMUp (διαθέσιμη στο: Google Play / App Store).

Χάρτης των στάσεων

Για εύκολο προσανατολισμό, δείτε τη θέση των στάσεων κάθε μεταφορέα στο αεροδρόμιο και στα κέντρα των πόλεων.

Στάσεις λεωφορείων στο αεροδρόμιο του Treviso

Στάσεις λεωφορείων στη Βενετία και το Μέστρε

Στάσεις λεωφορείων στο Treviso

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.