Βαρσοβία
Αεροδρόμιο Warsaw Chopin

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Βαρσοβία

Transfer at Βαρσοβία Airport

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 4. 2024

Οι επιβάτες του αεροδρομίου της Βαρσοβίας εξυπηρετούνται από έναν ευρύχωρο αεροσταθμό, έναν από τους πιο λιτούς στην Ευρώπη.

Το ισόγειο είναι αφιερωμένο στις αφίξεις, ενώ ο 1ος όροφος στεγάζει ένα μεγάλο λόμπι με γκισέ check-in για όλες τις πτήσεις.

Ένα κοινό σημείο ελέγχου ασφαλείας οδηγεί σε έναν μακρύ χώρο διέλευσης με έναν ενιαίο διάδρομο, από όπου οι πύλες αναχώρησης οδηγούν στα αεροσκάφη.

Στα δεξιά του σημείου ελέγχου ασφαλείας, στο τέλος του χώρου διέλευσης, βρίσκεται ο έλεγχος διαβατηρίων και πέρα από αυτόν αρκετές πύλες αναχώρησης για πτήσεις προς χώρες εκτός Σένγκεν.

Βρείτε ξενοδοχεία κοντά στο Αεροδρόμιο Warsaw

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, σε συνεργασία με την τοπική αεροπορική εταιρεία LOT, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους μετεπιβίβασης στην Ευρώπη.

Ο τερματικός σταθμός φημίζεται για τη σαφήνειά του. Δεν είναι πολύ δομημένος και οι μεταφορές είναι πολύ καλά οργανωμένες.

Επισήμως, χρειάζεστε μόνο 30 λεπτά για να αλλάξετε αεροπλάνο, ενώ στην πραγματικότητα μπορείτε να μετακινηθείτε από αεροπλάνο σε αεροπλάνο σε μόλις 20 λεπτά.

Έλεγχοι μετεπιβίβασης

Υπάρχουν έλεγχοι ασφαλείας ή διαβατηρίων κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης;

  • Σένγκεν -> Σένγκεν: κανένας έλεγχος, κατεβαίνετε από το αεροπλάνο κατευθείαν στον χώρο της πύλης αναχώρησης
  • Σένγκεν -> μη Σένγκεν: μόνο έλεγχος διαβατηρίων
  • Non-Schengen -> Non-Schengen: μόνο έλεγχος ασφαλείας
  • Μη Σένγκεν -> Σένγκεν: έλεγχος ασφαλείας και έλεγχος διαβατηρίων
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.