Ανόι
Αεροδρόμιο Hanoi Noi Bai

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Ανόι

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ανόι

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 1. 2024

Υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή μετρό προς το αεροδρόμιο, αλλά στο εγγύς μέλλον και οι δύο τερματικοί σταθμοί θα είναι προσβάσιμοι μόνο οδικώς.

Φτηνές και αρκετά αξιόπιστες μεταφορές παρέχονται από τα τακτικά λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών, τα οποία συμπληρώνονται από άνετα μικρά λεωφορεία του αεροδρομίου και μια πληθώρα ταξί.

Βρείτε το καλύτερο βαθμολογημένο ξενοδοχείο στο Ανόι

Λεωφορεία προς Ανόι

Τα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών του Ανόι είναι καθαρά, σύγχρονα και ασφαλή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους έγκειται στην πολύ χαμηλή τιμή τους, ενώ το μειονέκτημά τους είναι η μεγάλη διαδρομή.

Συνήθως η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 60-75 λεπτά το πρωί και το βράδυ και μεταξύ 80 και 100 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπάρχουν ολονύκτιες δημόσιες συγκοινωνίες προς το αεροδρόμιο. Τα πρώτα λεωφορεία από το κέντρο αναχωρούν γύρω στις 5:00 π.μ. και τα τελευταία λεωφορεία από το αεροδρόμιο αναχωρούν μεταξύ 10:00 μ.μ. και 10:30 μ.μ..

Αν και δεν υπάρχει διαδικτυακή σελίδα επισκόπησης για τα λεωφορεία στο Ανόι, αντίθετα, η εφαρμογή για κινητά BusMap Ha Noi (διαθέσιμη στο: Google Play / App Store) θα παρέχει πολύ σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των στάσεων, τα δρομολόγια και τις τρέχουσες τιμές.

Στάσεις και γραμμές

Τα λεωφορεία (με εξαίρεση τη γραμμή 17) σταματούν πάντα και στους δύο τερματικούς σταθμούς.

 • Διεθνής Αεροσταθμός 2 - η στάση βρίσκεται περίπου 30 μέτρα αριστερά από την έξοδο της αίθουσας αφίξεων (με την ένδειξη "Λεωφορείο προς την πόλη").
 • Αεροσταθμός εσωτερικού 1 - η στάση βρίσκεται περίπου 50 μέτρα δεξιά από την έξοδο της αίθουσας αφίξεων (με την ένδειξη "Λεωφορείο προς πόλη").

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από διάφορες γραμμές προς το κέντρο της πόλης και το βόρειο τμήμα του Ανόι.

Λεωφορεία 17, 86 και 90 προς το κέντρο της πόλης

Υπάρχουν 3 γραμμές προς το ιστορικό κέντρο.

 • Γραμμή 17 - τερματίζει στην ανατολική άκρη του ιστορικού κέντρου κοντά στη γέφυρα Long Bien, αλλά εκτελεί δρομολόγια μόνο από τον τερματικό σταθμό εσωτερικού.
  • Τιμή - 9 000 VND
  • Συχνότητα - 10 έως 15 λεπτά
  • Χρόνος ταξιδιού - 80 έως 105 λεπτά
 • Διαδρομή 86 - Το ταχύτερο λεωφορείο με τις λιγότερες στάσεις ταξιδεύει μέσα από ολόκληρο το ιστορικό κέντρο προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Ορισμένα λεωφορεία φέρουν την ένδειξη γραμμή 86CT, αλλά εκτελούν την ίδια διαδρομή και τις ίδιες τιμές με τη γραμμή 86.
  • Τιμή - 45 .000 VND
  • Συχνότητα - 45 λεπτά
  • Χρόνος ταξιδιού - 60 έως 90 λεπτά
 • Γραμμή 90 - πηγαίνει στο δυτικό άκρο του ιστορικού κέντρου προς το σταθμό του μετρό "Cát Linh".
  • Τιμή - 9 000 VND
  • Συχνότητα - 20 έως 30 λεπτά
  • Χρόνος διαδρομής - 80 έως 105 λεπτά

Λεωφορεία 7, 68, 109 έξω από το κέντρο

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και άλλες διαδρομές λεωφορείων προς τα περίχωρα του κέντρου.

 • Δρομολόγιο 7 - πηγαίνει στη λίμνη και τον ζωολογικό κήπο Thu Le στη δυτική άκρη του ευρύτερου κέντρου
  • Τιμή - 8 000 vnd
  • Συχνότητα - 10 έως 15 λεπτά
 • Διαδρομή 68 - εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής άκρης του ευρύτερου κέντρου προς τα νοτιοδυτικά του Ανόι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή, για παράδειγμα, για να ταξιδέψετε στο σταθμό του μετρό "Ga Láng".
  • Τιμή - 50 000 vnd
  • Συχνότητα - 45 λεπτά
 • Γραμμή 109 - η λιγότερο χρησιμοποιήσιμη για τους τουρίστες. Πηγαίνει μόνο στο δυτικό άκρο της πόλης.

Πού να αγοράσετε εισιτήρια;

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο. Όταν ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο με τα λεωφορεία εξπρές των γραμμών 68, 86 ή ακόμη και 90, καθίστε και περιμένετε να περάσει ο οδηγός και να εκδώσει εισιτήρια σε κάθε επιβάτη.

Όταν ταξιδεύετε προς το αεροδρόμιο ή προς άλλες λεωφορειακές γραμμές, πληρώστε τον οδηγό απευθείας κατά την επιβίβαση.

Τα εισιτήρια μπορούν να πληρωθούν μόνο με μετρητά.

Ταξί

Τα παραδοσιακά ταξί και τα ταξί μέσω εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή μεταφοράς.

Υπάρχουν πιάτσες ταξί έξω και από τους δύο τερματικούς σταθμούς και υπάρχουν πάντα πολλά διαθέσιμα αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι ουρές μπορεί να είναι έως και 20 λεπτά σε ώρες αιχμής.

Τα ταξί δεν λειτουργούν με μετρητή, αλλά έχουν καθορισμένες τιμές για συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Ωστόσο, οι οδηγοί ταξί προσπαθούν πάντα να διαπραγματευτούν μια ατομική τιμή. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά.

Δείτε τιμές για ξενοδοχεία στο Ανόι

Για πολλούς ταξιδιώτες, το πιο βολικό ταξί θα είναι μέσω εφαρμογών για κινητά, όπου μπορείτε να δείτε την τιμή εκ των προτέρων και να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα.

Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη εφαρμογή ταξί στο Ανόι είναι η Grab.

Οι τιμές των ταξί από το αεροδρόμιο Noi Bai προς το Ανόι έχουν περίπου ως εξής:

 • Κανονικό ταξί - περίπου 400 000 VND
 • Grab - μεταξύ 200 .000 και 350. 000 VND

Μικρά λεωφορεία

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο κέντρο της πόλης με μικρά λεωφορεία από ιδιωτικές εταιρείες. Τα βαν είναι άνετα, κλιματιζόμενα και σύγχρονα.

Η διαδρομή είναι ελαφρώς ταχύτερη από τα αστικά λεωφορεία, καθώς τα minibus έχουν σημαντικά λιγότερες στάσεις.

Υπάρχουν στάσεις μπροστά από τους δύο τερματικούς σταθμούς (ακολουθήστε τις πινακίδες "Mini Bus").

Η πιο συχνή υπηρεσία παρέχεται από τα μικρά λεωφορεία της Van Don Xanh, τα οποία εκτελούν δρομολόγια κάθε xx:00 από τις 5:00 έως τις 22:00. Η διαδρομή διαρκεί 60 λεπτά και μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση book.distribusion. com έναντι 350 000 vnd. Ωστόσο, η τιμή είναι παρόμοια ακριβή με τα κανονικά ταξί.

Λεωφορεία αεροπορικών εταιρειών

Τα ευρύχωρα λεωφορεία των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών προσφέρουν επίσης μια άνετη διαδρομή προς το κέντρο.

Επί του παρόντος, μόνο η VietJetAir δρομολογεί τα λεωφορεία της προς την πόλη.

Η υπηρεσία λεωφορείου είναι διαθέσιμη μόνο για τους επιβάτες της VietJetAir που αγοράζουν εισιτήριο λεωφορείου κατά τη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου ή στη συνέχεια στον ιστότοπο vietjetair.com στο πεδίο "Manage Booking".

Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης από το κέντρο του Ανόι προς το αεροδρόμιο κοστίζει 36 .000 VND.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.