Μεταφορά από το αεροδρόμιο Αγκαντίρ

Αγκαντίρ

Εάν φτάσετε στο αεροδρόμιο με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, θα σας παρασχεθεί δωρεάν μεταφορά από το ξενοδοχείο.

Δείτε τιμές για ξενοδοχεία σε Agadir

Ταξί

Η μόνη σχετική και βολική επιλογή είναι το ταξί, το οποίο έχει σταθερή τιμή για το κέντρο του Αγκαντίρ 200 MAD, ωστόσο η τιμή μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες, ακόμη και με τα επίσημα ταξί του αεροδρομίου.

Η μεταφορά προς το θέρετρο Taghazout θα κοστίσει περίπου 400 mad.

Αν περπατήσετε περίπου 300 μέτρα μέχρι τον κυκλικό κόμβο, μπορείτε να διαπραγματευτείτε ακόμη χαμηλότερη τιμή με ανεπίσημα ταξί.

Οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας όπως το Uber ή το Bolt δεν λειτουργούν στο Αγκαντίρ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν ταξιδεύετε στο Μαρόκο με σκοπό να γυρίσετε τη χώρα, η ιδανική επιλογή είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο, όπου στην αίθουσα αφίξεων βρίσκονται αρκετές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η ενοικίαση μιας εβδομάδας κοστίζει περίπου 120 ευρώ για τις τοπικές ενοικιάσεις και από 200 ευρώ για τις μεγαλύτερες πολυεθνικές.

Λεωφορείο

Η τελευταία φθηνότερη επιλογή για μετακίνηση είναι το τοπικό δημόσιο λεωφορείο.

Γραμμή AE

Υπάρχει μια ειδική γραμμή αεροδρομίου, η L-AE, η οποία εκτελεί απευθείας δρομολόγια προς τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Επίσημες πληροφορίες, το βασικό χρονοδιάγραμμα και τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του μεταφορέα: alsa.ma/en/airport-shuttle.

Η γραμμή AE εκτελεί απευθείας δρομολόγια προς το κέντρο του Αγκαντίρ και προς την τοπική κεντρική παραλία. Η τελική στάση ονομάζεται "Vallée des oiseaux".

  • Χρόνος διαδρομής - 60 λεπτά
  • Συχνότητα δρομολογίων - 60 λεπτά (πάντα στις XX:00 και από τις δύο τελικές στάσεις)
  • Πρώτο λεωφορείο από το κέντρο - 4:00
  • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 1:00

Τα κόμιστρα στη γραμμή AE είναι σημαντικά υψηλότερα από ό,τι στις άλλες γραμμές της πόλης και κοστίζουν 50 MAD ανά διαδρομή.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσα στο λεωφορείο από τον οδηγό ή τον ελεγκτή (μόνο μετρητά).

Εάν πρόκειται να ταξιδεύετε συχνότερα με λεωφορείο στο Αγκαντίρ, σκεφτείτε να αγοράσετε μια Ikhlas Card. Η ίδια η κάρτα κοστίζει 15 mad και μπορείτε να φορτώσετε σε αυτήν όποιο ποσό θέλετε, το οποίο θα χρεώνεται σταδιακά σε κάθε διαδρομή.

Απλώς συνδέετε την κάρτα στον αναγνώστη όταν επιβιβάζεστε στο λεωφορείο και δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε για μετρητά κάθε φορά που παίρνετε το λεωφορείο. Μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα Ikhlas από τον οδηγό (μόνο με μετρητά). Όταν αγοράζετε, λέτε το ποσό που θέλετε να χρεώσετε στην κάρτα.

Γραμμή 37

Η λεωφορειακή γραμμή 37 εκτελεί επίσης δρομολόγια από τον κυκλικό κόμβο περίπου 300 μέτρα από τον τερματικό σταθμό μέχρι τον τερματικό σταθμό μετεπιβίβασης στην Inezgane στα περίχωρα του Αγκαντίρ (κοντά στην αγορά Jihadia-Souk Inezgane).

Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά την ώρα μεταξύ 8:15 και 20:00. Το εισιτήριο για τη γραμμή 37 κοστίζει 5,50 mad.

Από το Inezgane προς το κέντρο του Αγκαντίρ μπορείτε στη συνέχεια να πάρετε τις γραμμές 26, 98, 97, 99. Κάθε γραμμή εκτελεί δρομολόγια περίπου μία φορά κάθε 10 έως 30 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 3,50 mad.

Συνολικά, η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο Αγκαντίρ με λεωφορείο με μετεπιβίβαση θα διαρκέσει περίπου 70 λεπτά, αν δεν χρειαστεί να περιμένετε μια ώρα για το λεωφορείο. Το συνολικό κόμιστρο θα είναι 8 mad και πληρώνεται πάντα με μετρητά μέσα στο λεωφορείο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το ταξίδι με λεωφορείο, ειδικά τα δρομολόγια, δεν μπορεί να βασιστεί 100% .

Για επίσημες πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Αγκαντίρ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα alsa.ma/en/agadir.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.