Air Canada, SXM
Αεροδρόμιο Sint Maarten Princess Juliana

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Άγιος Μαρτίνος

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Άγιος Μαρτίνος

Krystof Hajek ενημερωμένο 26. 2. 2024

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσω στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου St. Ο πιο βολικός τρόπος για να μετακινηθείτε στο νησί είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο, το οποίο είναι ακόμη πιο φθηνό από το να παίρνετε συνέχεια ταξί.

Ωστόσο, η μεταφορά κατά μήκος των κεντρικών δρόμων είναι επίσης δυνατή με πολύ φτηνά μικρά λεωφορεία, τα οποία πηγαίνουν επίσης στο αεροδρόμιο. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στο νησί, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τον Άγιο Μαρτίνο.

Βρείτε τιμές ξενοδοχείων στο St. Martin

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Νοικιάστε αυτοκίνητο στον Άγιο Μαρτίνο αν θέλετε να εξερευνήσετε τις παραλίες και τα φυσικά αξιοθέατα έξω από τις μεγάλες πόλεις, τα οποία δεν είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο ή ταξί.

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν έχουν γκισέ ακριβώς στον τερματικό σταθμό, αλλά βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο από το αεροδρόμιο προς το Simpson Bay. Επομένως, πρέπει πάντα να κάνετε κράτηση του αυτοκινήτου σας εκ των προτέρων. Κατά την υψηλή περίοδο, αναμείνατε ότι τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα θα εξαντληθούν εβδομάδες νωρίτερα.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο SXM εκ των προτέρων

Κατά την κράτηση αυτοκινήτου, σας συνιστούμε να συμπληρώσετε τον αριθμό της πτήσης σας. Το προσωπικό ενοικίασης αυτοκινήτων περιμένει πάντα έξω από τον τερματικό σταθμό και θα περιμένει αυτόματα μέχρι την άφιξή σας σε περίπτωση καθυστέρησης.

Όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων παρέχουν δωρεάν μεταφορά από/προς τον τερματικό σταθμό προς τα κεντρικά τους γραφεία. Παρακαλείστε να επιστρέψετε το αυτοκίνητό σας τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την αναχώρηση, καθώς μπορεί να σχηματιστούν ουρές με αργή κίνηση στον κεντρικό δρόμο προς το αεροδρόμιο. Παρόλο που όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται σε απόσταση 3 χλμ. από το αεροδρόμιο, η δωρεάν διαδρομή με το φορτηγάκι μπορεί να διαρκέσει πάνω από 45 λεπτά.

Μικρά λεωφορεία

Τα μικρά λεωφορεία κυκλοφορούν σε όλο το νησί με σταθερές ώρες εκκίνησης και λήξης.

Οι στάσεις είναι σταθερές, ωστόσο το μικρό λεωφορείο θα σταματήσει οπουδήποτε κατά μήκος της διαδρομής. Για να κατεβείτε, φωνάξτε προς τον οδηγό "Stop, please". Αν θέλετε να επιβιβαστείτε, απλά χαιρετήστε ένα διερχόμενο βαν οπουδήποτε κατά μήκος του δρόμου.

Στο αεροδρόμιο, τα μικρά λεωφορεία σταματούν σε μια επισημασμένη στάση στον κεντρικό δρόμο, περίπου 100 μέτρα πριν από τον τερματικό σταθμό.

Η οδήγηση ενός μίνι βαν δεν είναι πολύ άνετη αν ταξιδεύετε με μεγάλες αποσκευές. Ωστόσο, αν έχετε μόνο ένα σακίδιο ή μια μικρότερη βαλίτσα, μπορούμε να σας προτείνουμε ένα ταξίδι με μίνι βαν, ειδικά αν μένετε σε ξενοδοχείο κοντά στη διαδρομή. Ένα ταξί θα χρειαζόταν τον ίδιο χρόνο και θα πληρώνατε έως και 20 φορές μεγαλύτερη τιμή.

Η συντριπτική πλειονότητα των μικρών λεωφορείων είναι κλιματιζόμενα.

Η γραμμή Philipsburg-Maho περνάει από το αεροδρόμιο. Σημαίνεται μόνο με την πινακίδα προορισμού πίσω από το παρμπρίζ. Η γραμμή εκτείνεται από το αεροδρόμιο μέσω του Simpson Bay και του νότιου τμήματος του Coal Bay. Τερματίζει στο κέντρο του Φίλιπσμπουργκ.

Η γραμμή, από την άλλη πλευρά, πηγαίνει μόνο στη διάσημη παραλιακή περιοχή Μάχο, σε απόσταση 1 χλμ.

Δεν υπάρχουν απευθείας λεωφορεία προς τη γαλλική πόλη Marigot από το αεροδρόμιο και πρέπει να κάνετε μια μεγάλη παράκαμψη προς το Coal Bay.

Τιμές και εισιτήρια

Οι ναύλοι πληρώνονται μόνο με μετρητά στον οδηγό και κοστίζουν 1,50 usd. Πληρώνετε μόνο σε δολάρια ΗΠΑ όταν κατεβαίνετε από το λεωφορείο.

Δεν χρειάζεται να έχετε το ακριβές ποσό, ο οδηγός θα σας δώσει ρέστα και για χαρτονομίσματα μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας (ωστόσο, συνιστάται να πληρώνετε μόνο με χαρτονομίσματα μέχρι 20 δολάρια).

Χρονοδιάγραμμα

Τα μικρά λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια σε ακανόνιστα διαστήματα των 5-10 λεπτών. Τα πρώτα βαν δεν ξεκινούν για τη διαδρομή πριν από τις 7:00 π.μ. και τα τελευταία βαν φεύγουν γύρω στις 8:00 μ.μ.

Ταξί

Τα ταξί είναι η καλύτερη επιλογή μεταφοράς αν έχετε μεγάλες αποσκευές ή δεν μένετε κοντά στον κεντρικό δρόμο προς το Philipsburg και δεν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Υπάρχει μια επίσημη πιάτσα ταξί έξω από τον τερματικό σταθμό με τους αποστολείς ντυμένους με κίτρινα μπλουζάκια.

Πλησιάστε τον αποστολέα, πείτε του τον προορισμό σας και θα σας ανατεθεί ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Η συντριπτική πλειονότητα των ταξί είναι φορτηγάκια και λόγω της σπανιότητάς τους, το πιθανότερο είναι ότι θα μοιραστείτε τη διαδρομή με άλλους επιβάτες. Το ταξί θα μεταφέρει όλους τους επιβάτες με τη σειρά τους απευθείας στις διευθύνσεις τους.

Η τιμή δεν μοιράζεται μεταξύ των επιβατών και όλοι πληρώνουν την πλήρη τιμή. Εάν ταξιδεύετε σε ζευγάρια, πληρώνετε μόνο μία τιμή ανά ζευγάρι και όχι ανά άτομο.

Η πληρωμή γίνεται μόνο σε μετρητά στον οδηγό του ταξί κατά την αποβίβαση. Οι τιμές είναι σταθερές και θα σας ανακοινώνονται πάντα από τον αποστολέα. Μπορείτε να πληρώσετε σε δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ.

  • Philipsburg - 20 δολάρια ΗΠΑ
  • Λιμάνι Philipsburg - 25 usd
  • Marigot - 20 usd
  • Simpson Bay - 15 usd
  • Cole Bay - 15 usd
  • Dawn Beach / Oyster Pond - 40 usd
  • Grand Case - 45 usd
  • Orient Bay / Anse Marcel - 50 usd

Σκάφος προς Anguilla

Σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον τερματικό σταθμό, χρησιμοποιήστε τη μικρή αποβάθρα γρήγορου σκάφους που σας μεταφέρει απευθείας από το αεροδρόμιο SXM στο βρετανικό νησί Anguilla.

Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 20 λεπτά και τα σκάφη πλέουν 1-2 φορές την ώρα.

Το κόστος του εισιτηρίου μιας διαδρομής είναι 75 δολάρια ΗΠΑ και μπορείτε να κάνετε κράτηση online μέσω της ιστοσελίδας stmartinbookings.com.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.