Πηγαίνοντας στο Τενερίφη

Mirador Teresitas

Ποιος είναι ο φθηνότερος και οικονομικότερος τρόπος για να φτάσετε στην Τενερίφη από την Ευρώπη, την Αμερική ή τα γύρω Κανάρια Νησιά; Το αεροπορικό ταξίδι είναι πάντα προτεραιότητα, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε πλοίο για την Τενερίφη από τα κοντινά νησιά και την ηπειρωτική Ισπανία.

Αεροπορικώς

Το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά συνδέεται με την ηπειρωτική Ευρώπη τόσο με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όσο και με συμβατικούς αερομεταφορείς. Υπάρχουν δύο διεθνή αεροδρόμια στο νησί, κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές και τις υπηρεσίες:

 • Αεροδρόμια Tenerife Sur TFS - Το κύριο αεροδρόμιο της Τενερίφης, το οποίο δέχεται τη συντριπτική πλειονότητα των πτήσεων από την Ευρώπη.
 • Αεροδρόμιο Tenerife Norte TFN - περιφερειακό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις προς τα γύρω νησιά και την ηπειρωτική Ισπανία

Πού να αγοράσετε πτήσεις προς Τενερίφη

Υπάρχουν τακτικές απευθείας πτήσεις προς την Τενερίφη από τις περισσότερες χώρες της Δυτικής, Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και από το Μαρόκο, το Πράσινο Ακρωτήριο και τη Μαυριτανία.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς την Αμερική και θα πρέπει να αγοράσετε εισιτήρια με ανταπόκριση, συνήθως μέσω Μαδρίτης, Λισαβόνας ή Λονδίνου.

Ιδανικά, αγοράστε εισιτήρια για την Τενερίφη 3 έως 4 μήνες νω ρίτερα για τη χαμηλότερη τιμή, αν πετάτε κατά τη θερινή περίοδο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν φτηνά στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους λίγες εβδομάδες πριν από την αναχώρηση.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια είτε από τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών είτε μέσω μιας από τις μηχανές αναζήτησης πτήσεων.

Αναζήτηση πτήσεων προς Μαγιόρκα

Οι παρακάτω αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν τις περισσότερες πτήσεις προς Μαγιόρκα.

 • Vueling.com - Απευθείας πτήσεις προς διάφορους ισπανικούς προορισμούς καθώς και πτήσεις με ανταπόκριση σε όλη την Ευρώπη μέσω Μαδρίτης ή Βαρκελώνης
 • iberia.com - πτήσεις προς Μαδρίτη και στη συνέχεια προς όλο τον κόσμο
 • Ryanair - απευθείας πτήσεις προς περισσότερους από 100 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη
 • easyJet - πτήσεις κυρίως προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη
 • Jet2.com - πτήσεις κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο
 • και πολλά άλλα

Πτήσεις προς κοντινά νησιά

Υπάρχουν πολύ συχνές πτήσεις από την Τενερίφη προς όλα τα γύρω Κανάρια Νησιά, με πιο συχνή τη Γκραν Κανάρια, όπου οι πτήσεις εκτελούνται αρκετές φορές την ώρα.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των πτήσεων είναι προς το περιφερειακό αεροδρόμιο Tenerife Norte.

Όλες οι πτήσεις μεταξύ των νησιών πραγματοποιούνται από τις μικρότερες αεροπορικές εταιρείες Binter Canarias και Canary Fly. Οι τιμές των εισιτηρίων απλής μετάβασης κυμαίνονται μεταξύ 30 και 50 ευρώ.

Με πλοίο

Η Τενερίφη διαθέτει επίσης τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση για επιβάτες και αυτοκίνητα.

Από τα γύρω νησιά

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις αεροπορικές υπηρεσίες, υπάρχουν επίσης δρομολόγια πλοίων από όλα τα γύρω νησιά των Καναρίων Νήσων προς τη Τενερίφη από διάφορες εταιρείες:

 • Gran Canaria - Τα πλοία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Santa Cruz de Tenerife και Las Palmas. Η σύνδεση πραγματοποιείται από τη Naviera Armas. Πλέει 5 φορές την ημέρα, το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει περίπου 45 ευρώ. Μια εναλλακτική λύση είναι η Fredolsen, η οποία εκτελεί δρομολόγια 8 φορές την ημέρα προς το λιμάνι Agaete από 40 eur,
 • La Palma - Τα πλοία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ του Los Cristianos στα νότια της Τενερίφης και της Santa Cruz de la Palma. Οι εταιρείες Naviera Armas και Fredolsen εκτελούν δρομολόγια. Το ταξίδι διαρκεί 3 ώρες και κοστίζει από 50 eur για μία διαδρομή, ενώ τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μία ή δύο φορές την ημέρα,
 • La Gomera - Αναχωρεί από το λιμάνι του Los Cristianos, το ταξίδι διαρκεί μία ώρα και κοστίζει από 35 eur. Δρομολογείται από τη Naviera Armas και τη Fredolsen,
 • El Hierro - Αναχωρεί από το λιμάνι του Los Cristianos, διαρκεί 2,5 ώρες και κοστίζει από 50 eur,
 • Φουερτεβεντούρα και Λανζαρότε - Συνδέεται μόνο με τη Γκραν Κανάρια, μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Σύγκριση τιμών - κράτηση κρουαζιέρας

Με πλοίο από την ηπειρωτική χώρα

Η Τενερίφη μπορεί επίσης να προσεγγιστεί με πλοίο από την ηπειρωτική Ισπανία, το οποίο διαχειρίζεται η Naviera Armas, τα πλοία της οποίας αναχωρούν μία φορά την εβδομάδα από την ισπανική πόλη Χέλβα. Κλείστε τα εισιτήριά σας online εκ των προτέρων. Το ταξίδι διαρκεί 36 ώρες και θα πληρώσετε περίπου 220 ευρώ για μία διαδρομή.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.