Γύρω από το Σαντορίνη

Σαντορίνη

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κινηθείτε μόνοι σας, αν θέλετε να εξερευνήσετε τα πιο απομακρυσμένα χωριά και τις μικρές παραλίες. Αν μπορείτε να αρκεστείτε σε μια απλή επίσκεψη στους κύριους προορισμούς, όπως τα Φηρά, η Οία, το Καμάρι ή η Περίσσα, τότε μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά δημόσια λεωφορεία.

Αυτοκίνητο, σκούτερ ή τετρακίνητο ποδήλατο

Θα βρείτε πολλές ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σκούτερ ή τετράτροχων ποδηλάτων σε όλη τη Σαντορίνη. Τα σκούτερ τείνουν να είναι δημοφιλή στους ταξιδιώτες, αλλά δεν είναι τόσο προσιτά όσο ένα αυτοκίνητο. Θα πληρώσετε μεταξύ 20 και 25 ευρώ για την ημερήσια ενοικίαση, τιμές που είναι παρόμοιες με τις τιμές των σαφώς πιο άνετων αυτοκινήτων.

Οι δρόμοι στη Σαντορίνη είναι στενοί και δαιδαλώδεις και υπάρχει μεγάλη κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά αν δεν θέλετε να επισκεφθείτε μόνο τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα, ένα αυτοκίνητο θα είναι απαραίτητο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το κεφάλαιο για την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σαντορίνη.

Λεωφορεία KTEL

Η μόνη επιλογή δημόσιας συγκοινωνίας είναι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία εκτελούν δρομολόγια από την κεντρική πόλη των Φηρών προς όλα τα τουριστικά αξιοθέατα (Καμάρι, Περίσα, Οία, Κόκκινη Παραλία, Ακρωτήρι) και επίσης προς το λιμάνι, με λεωφορεία προς δημοφιλείς προορισμούς όπως το Καμάρι και η Οία να εκτελούν δρομολόγια ανά μισή ώρα κατά την υψηλή περίοδο. Θα γνωρίζετε τις στάσεις μόνο από τις πινακίδες, και μερικές φορές ούτε καν αυτό, οπότε είναι καλύτερο να χαιρετάτε απλά το μεταφορικό μέσο που φτάνει.

Ωστόσο, οι κύριες στάσεις σε κάθε χωριό είναι σαφώς σημειωμένες και συνήθως βρίσκονται κοντά στο κέντρο. Τα δρομολόγια είναι συνήθως αναρτημένα στους κεντρικούς σταθμούς και στην ιστοσελίδα της εταιρείας μεταφορών ktel-santorini.gr.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ώρες στα δρομολόγια είναι πολύ ενδεικτικές και συχνά αρκετά χρόνια ξεπερασμένες. Ωστόσο, η συχνότητα των δρομολογίων παραμένει η ίδια: στις κύριες διαδρομές το καλοκαίρι περίπου μία φορά κάθε 30-60 λεπτά, το χειμώνα περίπου δύο φορές λιγότερο.

Τα βαγόνια είναι κλιματιζόμενα, θα πληρώσετε περίπου 1,60 eur έως 2,20 eur, βλ. την επισκόπηση των τιμών των εισιτηρίων, για μία διαδρομή.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε από τα εκδοτήρια στις κύριες στάσεις ή από το προσωπικό/τους ελεγκτές που πωλούν εισιτήρια πριν από την επιβίβαση στο λεωφορείο. Όταν ταξιδεύετε από αγροτικές περιοχές, πληρώστε το εισιτήριο στο γραφείο του οδηγού. Μπορείτε πάντα να πληρώνετε μόνο με μετρητά.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όταν ο τουριστικός πληθυσμός του νησιού βρίσκεται στην κορύφωσή του, σίγουρα μην βασίζεστε στο λεωφορείο ότι θα σταματήσει στις στάσεις κατά μήκος της διαδρομής. Εάν το λεωφορείο είναι γεμάτο, απλά δεν θα σταματήσει. Αυτό καθιστά τα λεωφορεία ιδανικά για να φτάσετε από άκρη σε άκρη, δηλαδή πάντα από τα Φηρά σε όλα τα τουριστικά σημεία.

Ταξί

Τα ταξί είναι ίσως το πιο ακριβό μέσο μεταφοράς στο νησί, ειδικά αν ο ταξιτζής ανακαλύψει ότι δεν είστε Έλληνας. Για παράδειγμα, μια διαδρομή από το λιμάνι προς τα Φηρά θα κοστίσει περίπου 15 ευρώ, και προς το αεροδρόμιο επίσης 20 ευρώ, γι' αυτό σας προτείνουμε μάλλον τις προαναφερθείσες επιλογές.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.