Αρχαία Θήρα

Θήρα Σαντορίνη

Η Αρχαία Θήρα (μερικές φορές γράφεται Θήρα) είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Σαντορίνης.

Σε μια έκταση περίπου 400 x 100 μέτρων, βρίσκονται ακόμη τα πολύ καλά διατηρημένα θεμέλια της αρχαίας πόλης, η οποία αξίζει μια επίσκεψη μόνο και μόνο για την όμορφη θέα της γύρω περιοχής. Η Αρχαία Θήρα βρίσκεται σε μια άλλοτε στρατηγική και δυσπρόσιτη τοποθεσία 360 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο λόφο Μέσα Βουνό, ανάμεσα στα θέρετρα Περίσσα και Καμάρι.

Βρείτε καταλύματα σε παραδοσιακά σπίτια

Ιστορία

Οι απαρχές της αρχαίας Θήρας ανάγονται στον 9ο αιώνα π.Χ., όταν άποικοι από τη Σπάρτη έφτασαν στο νησί και έχτισαν τη Θήρα σε μια οικονομικά σημαντική πόλη, στην οποία μετακινήθηκαν οι κάτοικοι των γύρω νησιών. Κατά τη διάρκεια του 3ου αιώνα π.Χ., ο πολεμικός στόλος των Πτολεμαίων μετακόμισε στην πόλη, μετατρέποντας τη Θήρα σε στρατιωτική πόλη αξιωματικών.

Η Θήρα έγινε επαρχιακή πόλη μικρής σημασίας από τον 1ο αιώνα π.Χ., όταν περιήλθε στη ρωμαϊκή κυριαρχία. Κατοικήθηκε μέχρι το 726 μ.Χ., όταν ένας μεγάλος σεισμός έπληξε τη Σαντορίνη και οι περισσότεροι κάτοικοι μετακινήθηκαν περισσότερο προς την ακτή.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας από τις 6 Νοεμβρίου έως τις 24 Μαρτίου είναι καθημερινά εκτός από τις Τρίτες από τις 8:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. Μεταξύ 24.4 και 31.10 είναι κλειστό τις Τετάρτες, κατά τα άλλα είναι ανοιχτό μεταξύ 8:30-15:30. Μεταξύ Μαρτίου/Απριλίου και Οκτωβρίου/Νοεμβρίου ο χώρος είναι κλειστός.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 ευρώ. Με 15 eur μπορείτε να αγοράσετε μειωμένη είσοδο για 3 τοποθεσίες: το Ακρωτήρι, την Αρχαία Θήρα και το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Φηρά.

Επίσημη ιστοσελίδα: odysseus.culture.gr

Πώς θα πάτε εκεί;

Η Αρχαία Θήρα είναι προσβάσιμη μόνο με αυτοκίνητο ή με τα πόδια. Ο δρόμος οδηγεί από το θέρετρο Καμάρι σε ένα μικρό δωρεάν χώρο στάθμευσης με αναψυκτήρια περίπου 1 χλμ. από τις ανασκαφές.

Μπορείτε να περπατήσετε προς την Αρχαία Θήρα και από τις δύο πλευρές, αλλά να περιμένετε μεγάλη υψομετρική αύξηση και βραχώδες μονοπάτι σε ορισμένα σημεία:

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Σαντορίνη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.