Η Eznis Airways ξεκινά πτήσεις μεταξύ Ουλάν Μπατόρ και Πράγας

Στόλος της Eznis Airways

Μόλις η δεύτερη απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ευρώπης και Μογγολίας θα ξεκινήσει από τη μογγολική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Eznis Airways. Από τις 10 Ιουλίου θα πετάει δύο φορές την εβδομάδα μεταξύ Ουλάν Μπατόρ και Πράγας.

Η Eznis Airways είναι μια ανανεωμένη αεροπορική εταιρεία με έδρα το αεροδρόμιο Ulaanbaatar UBN. Είναι μία από τις νεότερες αεροπορικές εταιρείες στην ένωση της ΙΑΤΑ, αφού της απονεμήθηκε η ιδιότητα του μέλους στην 80η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΙΑΤΑ κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Αερομεταφορών που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι στις 2-4 Ιουνίου 2024.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφος Airbus A330-200 ευρείας ατράκτου, με αριθμό νηολόγησης JU-1332, συνολικής χωρητικότητας 256 επιβατών. Πρόκειται επίσης για το μοναδικό αεροσκάφος που χρησιμοποιεί σήμερα η αεροπορική εταιρεία.

Εκτός από την Πράγα, η Eznis Airways αναμένεται επίσης να ξεκινήσει πτήσεις προς Χονγκ Κονγκ, Μπουσάν και Τσονγκτζού.

Η δεύτερη απευθείας σύνδεση της Μογγολίας με την Ευρώπη

Μέχρι στιγμής, το μοναδικό απευθείας δρομολόγιο από τη Μογγολία προς την Ευρώπη εκτελείται από την εθνική αεροπορική εταιρεία της Μογγολίας MIAT προς τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Ουλάν Μπατόρ - Πράγα

Το νέο δρομολόγιο με την Eznis Airways από το Ουλάν Μπατόρ προς την Πράγα θα έχει διάρκεια πτήσης 7 ώρες και 50 λεπτά και προς το παρόν έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί από τις 10 Ιουλίου έως τις 26 Οκτωβρίου, όσο διαρκεί το θερινό πρόγραμμα.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις ακόλουθες ώρες:

Διαδρομή Αριθμός πτήσης Ημέρα Αναχώρηση Άφιξη
UBN-PRG MG714 Τετάρτη, Σάββατο 17:15 20:15
PRG-UBN MG715 Τετάρτη, Σάββατο 21:45 11:35 +1

Γιατί στην Πράγα; Η Τσεχική Δημοκρατία φιλοξενεί 12.000 Μογγόλους, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τιμές εισιτηρίων

Τα εισιτήρια μπορούν πλέον να αγοραστούν απευθείας από την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας eznis.com. Το φθηνότερο εισιτήριο μετ' επιστροφής στο EZ Bird μπορεί να αγοραστεί για 399 usd, το οποίο είναι μια ασυναγώνιστη προσφορά λαμβάνοντας υπόψη την απευθείας σύνδεση και την περίοδο των καλοκαιρινών και θερινών διακοπών.

Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνονται οι παραδοτέες αποσκευές, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν για 70 δολάρια για μία διαδρομή. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια με υψηλότερο ναύλο, δείτε τις αποσκευές με την Eznis Airways.

Μογγολία χωρίς βίζα

Η κυβέρνηση της Μογγολίας έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα και οι ταξιδιώτες από πολλές χώρες μπορούν να εισέλθουν στη Μογγολία για τουριστικούς σκοπούς χωρίς βίζα - που ισχύει για διαμονή έως και 30 ημέρες.

Όλες οι χώρες που επηρεάζονται από την είσοδο χωρίς βίζα μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο evisa.mn.