Σταυροδρόμια στο Τόκιο
Αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Τόκιο Haneda

Transfer at Τόκιο Haneda Airport

David Eiselt ενημερωμένο 3. 2. 2024

Η Haneda διαθέτει συνολικά 3 τερματικούς σταθμούς, οι οποίοι χωρίζονται σε εσωτερικούς και διεθνείς, καθώς και ανά αεροπορική εταιρεία.

Δείτε τιμές ξενοδοχείων στο Τόκιο

Αεροσταθμοί

Ο διεθνής τερματικός σταθμός, μαζί με τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 (εσωτερικού), συνδέονται με δωρεάν λεωφορείο που αναχωρεί κάθε 6 λεπτά με συνολικό χρόνο διαδρομής περίπου 10 λεπτά. Μεταξύ των τερματικών σταθμών 1 και 2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό ή το προαναφερθέν λεωφορείο.

 • Αεροσταθμός 1
  • Μόνο πτήσεις εσωτερικών αερογραμμών της Ιαπωνίας: Japan Airlines (JAL), Skymark Airlines, Star Flyer
 • Αεροσταθμός 2
  • Πτήσεις εσωτερικού εντός Ιαπωνίας από τις ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες: All Nippon Airways (ANA), Air Do, Solaseed Air
  • Διεθνείς πτήσεις: All Nippon Airways (ANA) μόνο προς Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Σαγκάη και Ταϊπέι
 • Αεροσταθμός 3
  • Όλες οι διεθνείς πτήσεις εκτός από τις πτήσεις της ANA προς Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Σαγκάη και Ταϊπέι.

Χάρτης αεροδρομίου

Ένας διαδραστικός χάρτης ολόκληρου του αεροδρομίου και κάθε αεροσταθμού βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου: maps.tokyo-haneda.com.

Μετακίνηση μεταξύ των αεροσταθμών

Συχνά θα μετακινηθείτε μεταξύ των τερματικών σταθμών κατά τη μετεπιβίβαση από πτήσεις εξωτερικού σε πτήσεις εσωτερικού ή αντίστροφα.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να μετεπιβιβαστείτε στις διεθνείς πτήσεις της ANA από το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, τη Σαγκάη και την Ταϊπέι, οι οποίες προσγειώνονται στον τερματικό σταθμό 2, ενώ άλλες πτήσεις χρησιμοποιούν τον τερματικό σταθμό 3.

Επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου: tokyo-haneda.com//travel_between_terminals.

Αεροσταθμός 2 <-> Αεροσταθμός 3

Έχετε διάφορες επιλογές κατά τη μετεπιβίβαση μεταξύ των Τερματικών Αεροσταθμών 2 και 3.

1. Διεθνές λεωφορείο διέλευσης

Αυτή η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από επιβάτες σε αμιγώς διεθνείς μεταφορές (π.χ. Σαγκάη - Haneda - Λος Άντζελες), προσέξτε τις πινακίδες "International Transit (Terminal 2 ή 3)".

Το λεωφορείο κινείται στην άσφαλτο, οπότε δεν χρειάζεται να βγείτε από τον χώρο διέλευσης και να περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων.

Η διαδρομή είναι δωρεάν και διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια ανά 15-20 λεπτά περίπου από τις 4:45 έως τις 13:30 (τις υπόλοιπες ώρες δεν υπάρχουν διεθνείς πτήσεις στον τερματικό σταθμό 2).

2. Free Shuttle Bus

Τα δωρεάν λεωφορεία του αεροδρομίου εκτελούν δρομολόγια μεταξύ των τερματικών σταθμών στο δημόσιο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελούν δρομολόγια με συχνότητα 4 λεπτών, ενώ αργά το βράδυ η συχνότητα είναι 8 λεπτά. Το λεωφορείο μεταξύ των τερματικών σταθμών 2 και 3 λειτουργεί από τις 4:45 έως τις 0:25 περίπου και κάνει επίσης στάση στον τερματικό σταθμό 1.

 • Στάση στον τερματικό σταθμό 2 - επίπεδο αφίξεων 1F, στάση με αριθμό 9
 • Στάση στον τερματικό σταθμό 3 - επίπεδο αφίξεων 1F, στάση αριθμός 0
 • Χρόνος ταξιδιού - 10 λεπτά

3. Τρένα Keikyu Line / Tokyo Monorail

Για τη μεταφορά μεταξύ των τερματικών σταθμών, υπάρχει επίσης σιδηροδρομική υπηρεσία που εκτελεί δρομολόγια από το κέντρο του Τόκιο. Η διαδρομή μεταξύ των τερματικών σταθμών είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να παραλάβετε ένα ειδικό δωρεάν χάρτινο εισιτήριο από το γραφείο πληροφοριών πριν από την είσοδο στην πλατφόρμα, το οποίο εισάγετε στο περιστροφικό μηχάνημα.

 • Σιδηρόδρομος του Τόκιο - χρόνος διαδρομής 10 λεπτά, συχνότητα 4-5 λεπτά
 • Γραμμή Keikyu - χρόνος διαδρομής 2 λεπτά, συχνότητα 5 λεπτά

Αεροσταθμός 3 <-> Αεροσταθμός 1

Κατά τη μετεπιβίβαση μεταξύ των τερματικών σταθμών 2 και 3 έχετε δύο επιλογές, πάντα μόνο το εξωτερικό τμήμα (χερσαίο).

1. Free Shuttle Bus

Τα δωρεάν λεωφορεία του αεροδρομίου κινούνται μεταξύ των τερματικών σταθμών στο δημόσιο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελούν δρομολόγια με συχνότητα 4 λεπτών, ενώ αργά το βράδυ η συχνότητα είναι 8 λεπτά. Το λεωφορείο μεταξύ των τερματικών σταθμών 2 και 3 εκτελεί δρομολόγια από τις 4:45 έως τις 0:25 περίπου και κάνει στάση και στον τερματικό σταθμό 1.

 • Στάση στον τερματικό σταθμό 1 - επίπεδο αφίξεων 1F, στάση 8
 • Στάση στον τερματικό σταθμό 3 - Επίπεδο αφίξεων 1F, αριθμός στάσης 0
 • Χρόνος ταξιδιού - 7 λεπτά

2. Τρένα Keikyu Line / Tokyo Monorail

Για τη μεταφορά μεταξύ των τερματικών σταθμών, υπάρχει επίσης σιδηροδρομική υπηρεσία που εκτελεί δρομολόγια από το κέντρο του Τόκιο. Η διαδρομή μεταξύ των τερματικών σταθμών είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να παραλάβετε ένα ειδικό δωρεάν χάρτινο εισιτήριο από το γραφείο πληροφοριών πριν από την είσοδο στην πλατφόρμα, το οποίο εισάγετε στο περιστροφικό μηχάνημα.

 • Σιδηρόδρομος του Τόκιο - χρόνος διαδρομής 10 λεπτά, συχνότητα 4-5 λεπτά
 • Γραμμή Keikyu - χρόνος διαδρομής 2 λεπτά, συχνότητα 5 λεπτά

Αεροσταθμός 1 <-> Αεροσταθμός 2

Οι τερματικοί σταθμοί 1 και 2 είναι τα πλησιέστερα κτίρια μεταξύ τους και μπορείτε να μετακινηθείτε άνετα μεταξύ τους με τα πόδια. Η μετεπιβίβαση είναι πάντα δυνατή μόνο μέσω του δημόσιου χώρου (επίγεια ζώνη).

Οι τερματικοί σταθμοί συνδέονται μεταξύ τους με υπόγειο διάδρομο, στον οποίο εισέρχεται κανείς κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Keikyu.

Ο διάδρομος έχει μήκος πάνω από 400 μέτρα και είναι εξοπλισμένος με διαδρόμους.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων - διαδικασίες

Οι περισσότερες μετεπιβιβάσεις που αγοράζονται στο πλαίσιο μιας ενιαίας κράτησης θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο τερματικό σταθμό, εάν η μετεπιβίβαση γίνεται μεταξύ δύο πτήσεων εσωτερικού ή δύο πτήσεων εξωτερικού.

Από την άλλη πλευρά, αν πρόκειται για μετεπιβίβαση από μια διεθνή πτήση σε μια πτήση εσωτερικού εντός της Ιαπωνίας, θα πρέπει συνήθως να μετακινηθείτε μεταξύ τερματικών σταθμών.

Επίσημες οδηγίες για τη μεταφορά στο αεροδρόμιο Haneda μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: tokyo-haneda.com/en/transit.

Διεθνής -> Εσωτερική πτήση

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει πάντα να περνάτε από τη μετανάστευση και να παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας, ακόμη και αν έχετε κάρτα επιβίβασης που έχει εκδοθεί μέχρι τον ιαπωνικό προορισμό σας.

Ο έλεγχος της μετανάστευσης διαρκεί συνήθως 30-60 λεπτά και η μεταφορά σε άλλο τερματικό σταθμό, ακόμη και με χρόνο αναμονής για λεωφορείο ή τρένο, διαρκεί στη συνέχεια περίπου 20-25 λεπτά.

Για τις πτήσεις της ANA από το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, τη Σαγκάη ή την Ταϊπέι, δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε μεταξύ των τερματικών σταθμών, αλλά να μετεπιβιβαστείτε εντός του τερματικού σταθμού 2.

 1. Έξοδος από το αεροσκάφος
 2. Έλεγχος μετανάστευσης
 3. Παραλαβή αποσκευών και έξοδος από την περιοχή διέλευσης
 4. Μεταφορά σε άλλο τερματικό σταθμό ή μεταφορά στο επίπεδο αναχώρησης, αν μένετε στον ίδιο τερματικό σταθμό
 5. Παραδώστε τις αποσκευές σας
 6. Έλεγχος ασφαλείας και πρόσβαση στις πύλες αναχώρησης

Εσωτερικό -> Διεθνές

Εάν πετάτε από έναν ιαπωνικό προορισμό μέσω του αεροδρομίου Haneda προς έναν διεθνή προορισμό, συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις αποσκευές σας κατά τη μετεπιβίβαση. Θα μεταφερθούν αυτόματα στον τελικό σας προορισμό.

Και πάλι, θα πρέπει συνήθως να μεταβείτε μεταξύ των αεροσταθμών. Εξαίρεση αποτελούν οι πτήσεις της ANA προς Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Σαγκάη και Ταϊπέι, οι οποίες πραγματοποιούνται στον τερματικό σταθμό 2.

 1. Έξοδος από το αεροσκάφος
 2. Μεταφερθείτε σε άλλο τερματικό σταθμό ή, εάν μεταφερθείτε εντός του τερματικού σταθμού 2, ακολουθήστε τις πινακίδες "Διεθνείς συνδέσεις πτήσεων" (σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την περιοχή διέλευσης)
 3. Έλεγχος ασφαλείας
 4. Έλεγχος διαβατηρίων και πρόσβαση στις πύλες αναχώρησης

Διεθνής -> Διεθνής

Το αεροδρόμιο Haneda αποτελεί συχνό σημείο μετεπιβίβασης μεταξύ πτήσεων από την Ανατολική Ασία και πτήσεων προς τις ΗΠΑ ή μεταξύ Ευρώπης και Ωκεανίας.

Δεν χρειάζεται να περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων κατά τη διάρκεια μιας αμιγώς διεθνούς μετεπιβίβασης.

 1. Έξοδος από το αεροσκάφος
 2. Ακολουθήστε τις πινακίδες "Διεθνής διέλευση" μέχρι τις πύλες αναχώρησης. Εάν μετεπιβιβάζεστε μεταξύ των αεροσταθμών 2 και 3, χρησιμοποιήστε το λεωφορείο διέλευσης που κυκλοφορεί στον διάδρομο προσγείωσης.
 3. Έλεγχος ασφαλείας και πρόσβαση στις πύλες αναχώρησης

Εγχώριο -> Εγχώριο

Με την κεντρική τοποθεσία του Τόκιο και το ευρύ φάσμα πτήσεων σε όλη την Ιαπωνία, το αεροδρόμιο Haneda αποτελεί κεντρικό κόμβο μετεπιβίβασης για πτήσεις εσωτερικού.

 1. Έξοδος από το αεροσκάφος
 2. Ακολουθήστε τις πινακίδες "Συνδετήριες πτήσεις εσωτερικού" μέχρι τις πύλες αναχώρησης. Εάν μεταφέρεστε μεταξύ των αεροσταθμών, πρέπει να εγκαταλείψετε το χώρο διέλευσης και να χρησιμοποιήσετε εξωτερικά λεωφορεία ή τρένα.
 3. Δεν περνάτε από τον έλεγχο ασφαλείας εάν μεταφέρεστε εντός ενός αεροσταθμού.
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.