Μεταφορά από το αεροδρόμιο Split

Split

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην Kaštela, περίπου 26 χλμ. από το κέντρο του Σπλιτ και 5,5 χλμ. από την ιστορική πόλη του Trogir.

Λεωφορείο για Σπλιτ

Το κέντρο του Σπλιτ είναι προσβάσιμο από το αεροδρόμιο με 2 διαφορετικές εταιρείες λεωφορείων.

Μεταφορέας Χρόνος ταξιδιού Συχνότητα Τιμή εισιτηρίου
Γραμμή 37 (Promet Split) 55 λεπτά 10-20 λεπτά 1,50 eur (μέσω εφαρμογής)
3 eur (αγορά από τον οδηγό)
Pleso Prijevoz 35 λεπτά 50-70 λεπτά 8 eur

Pleso Prijevoz

Τα λεωφορεία του Pleso Prijevoz είναι η ταχύτερη μορφή δημόσιας μεταφοράς. Στο κέντρο του Σπλιτ, το λεωφορείο σταματά μόνο στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό και το λιμάνι του φέρι μποτ (τοποθεσία στο google.com/maps). Το λεωφορείο δεν σταματά πουθενά αλλού κατά μήκος της διαδρομής, οπότε ο μέσος χρόνος διαδρομής είναι μόλις 30-40 λεπτά.

Ωστόσο, η σύνδεση δεν είναι πολύ συχνή και ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει κατά μέσο όρο 1 λεωφορείο ανά ώρα, σπάνια δύο.

Το πρόγραμμα δρομολογίων δημοσιεύεται πάντα περίπου 14 ημέρες νωρίτερα και συνήθως καλύπτει τις περισσότερες πτήσεις. Ωστόσο, τα τελευταία λεωφορεία του Pleso Prijevoz από το αεροδρόμιο προς το κέντρο αναχωρούν γύρω στις 23:10, οπότε δεν ακολουθούν τις νυχτερινές αφίξεις.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ, πληρωτέα στον οδηγό του λεωφορείου μόνο με μετρητά.

Η στάση του λεωφορείου του αεροδρομίου βρίσκεται περίπου 20 μέτρα από την έξοδο του αεροσταθμού, ακολουθήστε τις πινακίδες "Shuttle Bus".

Γραμμή λεωφορείου δημόσιας συγκοινωνίας 37

Η λεωφορειακή γραμμή 37 της Promet Split παρέχει τη φθηνότερη μεταφορά προς το Σπλιτ.

Η γραμμή λειτουργεί περίπου από τις 4:00 π.μ. έως τις 12:00 π.μ., εκτελώντας δρομολόγια μία φορά κάθε 10 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία φορά κάθε 30 λεπτά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

  • Ακριβές χρονοδιάγραμμα στη διεύθυνση promet-split.hr/airport-line (αναχωρήσεις από τους τερματικούς σταθμούς - το λεωφορείο από το Trogir προς το Σπλιτ θα φτάσει στο αεροδρόμιο μετά από περίπου 10 λεπτά)

Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ και μπορεί να αγοραστεί μόνο από τον οδηγό με μετρητά. Στο δρόμο προς το αεροδρόμιο μπορείτε επίσης να αγοράσετε το εισιτήριο στα περίπτερα Tisak.

Φθηνότερα - με 1,50 eur - μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο μέσω της εφαρμογής Promet Split για κινητά.

Η στάση του λεωφορείου στο αεροδρόμιο απέχει περίπου 100 μέτρα από τον τερματικό σταθμό στον κεντρικό δρόμο (κάτω από τα δέντρα). Η στάση του λεωφορείου προς το κέντρο του Σπλιτ βρίσκεται στην άλλη πλευρά του δρόμου (τα λεωφορεία πηγαίνουν προς τα αριστερά όταν κοιτάτε από το κτίριο του αεροδρομίου).

Στο κέντρο του Σπλιτ, το λεωφορείο τερματίζει στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Sukoisan για αστικές γραμμές (τοποθεσία στο google.com/maps) περίπου 500 μέτρα βόρεια του ιστορικού κέντρου του Σπλιτ και του παλατιού του Διοκλητιανού.

Η γραμμή 37 σταματά σε όλες τις στάσεις κατά μήκος της διαδρομής και ο συνολικός χρόνος διαδρομής είναι 50-60 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

Λεωφορείο προς Trogir

Η γραμμή 37 δεν εκτελεί μόνο δρομολόγια από το κέντρο του Σπλιτ προς το αεροδρόμιο, αλλά συνεχίζει και προς το κέντρο της ιστορικής πόλης Trogir. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο διαρκεί μόλις 10-15 λεπτά και το λεωφορείο έχει διαστήματα 20 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας (πρωί και βράδυ περίπου 30 λεπτά).

Το πρόγραμμα δρομολογίων μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο των δημόσιων συγκοινωνιών promet-split.hr, αλλά δίνονται μόνο οι ώρες αναχώρησης από τους τερματικούς σταθμούς και όχι από το αεροδρόμιο.

Τα εισιτήρια για το Trogir που αγοράζονται από τον οδηγό ή από τα περίπτερα κοστίζουν 2,50 eur, μέσω της εφαρμογής Promet Split για κινητά μόνο 1,25 eur.

Η στάση των λεωφορείων για το Trogir απέχει περίπου 100 μέτρα από τον τερματικό σταθμό στον κεντρικό δρόμο. Η στάση του λεωφορείου για το Trogir βρίσκεται στην κοντινή πλευρά του δρόμου (τα λεωφορεία πηγαίνουν προς τη δεξιά κατεύθυνση όταν κοιτάτε από το κτίριο του αεροδρομίου).

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ένα μεγάλο συγκρότημα με πολλές μάρκες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από τον τερματικό σταθμό μέσω μιας πεζογέφυρας.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι βολική κατά την εξερεύνηση της κροατικής ακτής και των μικρότερων, λιγότερο πυκνοκατοικημένων παραλιών που δεν εξυπηρετούνται από πολυσύχναστα λεωφορεία.

Ταξί

Η επίσημη πιάτσα ταξί βρίσκεται στα αριστερά μπροστά από το κτίριο του αεροδρομίου. Οι διαδρομές με ταξί γίνονται αυστηρά με μετρητή και αν κάποιος σας προσφέρει μια διαδρομή χωρίς μετρητή, πιθανότατα θα πληρώσετε περισσότερα.

Οι τιμές των ταξί είναι πολύ υψηλές και θα πληρώσετε περίπου 45 ευρώ όταν πηγαίνετε στο κέντρο του Σπλιτ , ενώ στο κοντινό Trogir περίπου 25 ευρώ.

Οι εναλλακτικές υπηρεσίες ταξί, ιδίως η Uber, προσφέρουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μια διαδρομή προς το κέντρο του Σπλιτ από το αεροδρόμιο (ανάλογα με τις ώρες αιχμής) κοστίζει από 22 eur έως 35 eur.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.