Μεταφορά από το αεροδρόμιο Σοφία

Σοφία

Η δημόσια συγκοινωνία προς το κέντρο της Σόφιας παρέχεται με μετρό και λεωφορείο.

Το μετρό σταματά μόνο στον τερματικό σταθμό 2, απ' όπου μπορείτε να πάρετε δωρεάν λεωφορείο για τον τερματικό σταθμό 1 κάθε 20 λεπτά. Οι λεωφορειακές γραμμές 84 και 184 εκτελούν δρομολόγια προς το κέντρο και από τους δύο τερματικούς σταθμούς.

Δείτε τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Σόφια

Εισιτήρια για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Τα εισιτήρια ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς στη Σόφια, δηλαδή για το μετρό, τα λεωφορεία και το τραμ. Μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε ελεύθερα μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καθόλου εισιτήρια. Απλώς χρησιμοποιήστε τη δική σας κάρτα ανέπαφων συναλλαγών, την οποία συνδέετε στο περιστροφικό πώμα κάθε φορά που εισέρχεστε σε έναν σταθμό του μετρό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σε λεωφορεία και τραμ, συνδέοντάς την σε έναν αναγνώστη στο εσωτερικό του οχήματος.

Ωστόσο, μπορείτε ακόμη να αγοράσετε εισιτήρια σε χαρτί (εφάπαξ) ή ως επαναφορτιζόμενη κάρτα (Sofia City Card).

Τα μεμονωμένα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τα μηχανήματα στο σταθμό του μετρό (μόνο με μετρητά). Τα ημερήσια και πολυήμερα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο από τα επανδρωμένα εκδοτήρια εισιτηρίων σε κάθε σταθμό του μετρό (επίσης μόνο με μετρητά).

Εισιτήριο Ισχύς Τιμή Τρόπος πληρωμής
Εισιτήριο 30+ Μία διαδρομή με μεταφορά,
η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 30 λεπτών από την ώρα της υπογραφής
1,60 bgn Κάρτα ανέπαφων συναλλαγών
Χάρτινο εισιτήριο
Εισιτήριο 60+ Μία διαδρομή με μετεπιβίβαση,
η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 60 λεπτών από τη σήμανση
2 bgn Κάρτα χωρίς επαφή
Κάρτα πόλης Σόφιας
Όλη την ημέρα Μόνο κατά τη συγκεκριμένη ημερολογιακή ημέρα από τις 0:00 έως τις 24:00 4 bgn Κάρτα χωρίς επαφή*
Sofia City Card
24 ώρες Ισχύει 24 ώρες από τη στιγμή της σήμανσης 6 bgn Sofia City Card
72 ώρες Ισχύει 72 ώρες από τη στιγμή της σήμανσης 15 bgn Κάρτα πόλης Σόφιας

*Στην πράξη, λειτουργεί το ημερήσιο όριο των μόλις 4 λέβα. Μόλις το φθάσετε, δεν μπορεί ποτέ να χρεωθεί η κάρτα με άλλα λεφτά ανά ημέρα. Ωστόσο, εξακολουθείτε να πρέπει να συνδέετε την κάρτα στον αναγνώστη κάθε φορά.

Εάν ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο με λεωφορείο, μπορείτε να αγοράσετε ημερήσια ή πολυήμερα εισιτήρια μόνο στο σταθμό του μετρό στον τερματικό σταθμό 2.

Μετρό M4

Η κίτρινη γραμμή M4 του μετρό είναι η ταχύτερη και πιο βολική συγκοινωνία προς το κέντρο της πόλης, αν έρχεστε από/προς τον Αεροσταθμό 2.

Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης, η κόκκινη γραμμή M1 κάνει επίσης στάση στις αποβάθρες του M4 προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά δεν εκτελεί δρομολόγια προς το αεροδρόμιο.

Από το αεροδρόμιο, το μετρό θα σας μεταφέρει απευθείας στο κέντρο (σταθμοί St. Kliment Ohridski και Serdika) χωρίς αλλαγή τρένου.

Στον τελικό σταθμό "Obelya", η κίτρινη γραμμή M4 αλλάζει αυτόματα σε μπλε γραμμή M2, η οποία πηγαίνει π.χ. στον κεντρικό σταθμό τρένων και λεωφορείων, χωρίς να κατεβείτε. Ωστόσο, είναι σημαντικά ταχύτερο να φτάσετε στο σταθμό αλλάζοντας στο σταθμό Serdika.

 • Χρόνοςδιαδρομής - 28 λεπτά (σταθμός Serdica), 35 λεπτά για το σιδηροδρομικό σταθμό με αλλαγή στο σταθμό Serdika
 • Συχνότητα - 7 έως 14 λεπτά
 • Τελευταίο μετρό από το αεροδρόμιο - 23:52
 • Πρώτο μετρό από το σταθμό Serdika - 5:09
 • Επίσημη ιστοσελίδα του μετρό: metrosofia.com/en
 • Transport Finder: sofiatraffic.bg/en
 • Φθηνό ξενοδοχείο κοντά στο σταθμό Serdika: Hotel Central Point **

Λεωφορεία

Τα λεωφορεία είναι η πιο βολική μεταφορά προς τον τερματικό σταθμό 1 χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε λεωφορείο. Τα λεωφορεία έχουν επίσης μεγαλύτερο ωράριο λειτουργίας από το μετρό.

Ένα ζεύγος λεωφορειακών γραμμών 84 και 184 εκτελεί δρομολόγια προς το κέντρο μέχρι τον τερματικό σταθμό General Gurko, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στις γραμμές του μετρό M3 (σταθμός Orlov Most) ή M4 (σταθμός St. Kliment Ohridski).

Και οι δύο έχουν την ίδια διαδρομή. Η μόνη διαφορά είναι η διαδρομή προς τους τερματικούς σταθμούς:

 • 84: Τερματικός σταθμός 1 -> Τερματικός σταθμός 2
 • 184: Τερματικός σταθμός 1: Centrum -> Τερματικός σταθμός 2 -> Τερματικός σταθμός 1

Αναλυτικά δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: sofiatraffic.bg/en/schedules

 • Χρόνος διαδρομής - 30 λεπτά (General Gurko Str.)
 • Συχνότητα - 10 έως 15 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:30 (τερματικός σταθμός 2), 23:35 (τερματικός σταθμός 1)*.
 • Πρώτο λεωφορείο από το κέντρο της πόλης - 4:30
 • Κορυφαίο ξενοδοχείο δίπλα στο σταθμό Sv. Kliment Ohridski: InterContinental Sofia *****

* Το τελευταίο λεωφορείο στις 0:09 δεν πηγαίνει στο κέντρο, αλλά τερματίζει το ταξίδι του στο γκαράζ στα νότια περίχωρα της Σόφιας.

Υπάρχει επίσης η γραμμή 384 προς το αεροδρόμιο (μόνο προς τον τερματικό σταθμό 2), αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάει στο κέντρο. Η γραμμή 384 εξυπηρετεί μόνο τους οικισμούς στα ανατολικά προάστια της Σόφιας.

Ταξί

Υπάρχουν πολλά ταξί που περιμένουν έξω από τους δύο τερματικούς σταθμούς όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Η τιμή υπολογίζεται σύμφωνα με ένα ταξίμετρο που συνδυάζει τη διανυθείσα απόσταση και το συνολικό χρόνο διαδρομής.

Κατά μέσο όρο, θα πληρώσετε περίπου 22 bgn και μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά. Οι οδηγοί ταξί δέχονται συνήθως και ευρώ. Το ονομαστικό ποσό σε ευρώ είναι πάντα το μισό από το βουλγαρικό λέβα.

Στη Σόφια δεν λειτουργούν ακόμη εφαρμογές όπως η Uber ή η Bolt.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Οι τιμές κατά τη θερινή περίοδο για εβδομαδιαία ενοικίαση είναι σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι στα παράκτια αεροδρόμια και ξεκινούν από 70 ευρώ.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια πολύ καλή επιλογή αν κατευθύνεστε κατευθείαν από το αεροδρόμιο προς τα βουνά Ρίλα, τα βουνά Πιρίν ή για να εξερευνήσετε τη βουλγαρική ύπαιθρο.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.